Škoda uzsāk sava pirmā elektriskā krosovera ražošanu 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.novembris 2020 13:47

Mlada Boļeslavas rūpnīcā Škoda uzsākusi sava uzņēmuma 125 gadu vēsturē pirmā elektriskās piedziņas modeļa – krosovera Enyaq iV – ražošanu.

Enyaq iV būs pieejams ar trīs dažāda lieluma akumulatoriem un piecās jaudas versijās. Abās jaudīgākajās versijās aizmugurē iemontētajam elektromotoram palīdzēs vēl viens elektromotors, kas griezīs priekšējās ass riteņus.

Atkarībā no iemontētā akumulatora lieluma, Enyaq iV bez papildu uzlādes spēs nobraukt līdz pat 536 km pēc WLTP cikla.

Enyaq ir pirmais Škoda modelis, kas izmanto projekcijas displeju ar papildinātās realitātes funkciju, turklāt veidojot interjeru, konstruktori izvēlējušies tādus materiālus kā vilna vai āda, kas miecēta ar augu ekstraktiem.

Ražotājs atklājis, ka katru dienu plānots izgatavot 350 elektriskā krosovera eksemplāru.

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 26.novembris 2020 22:24
2 1 Atbildēt

Ekrāni pa visu paneli. Paredzu ka sãksies jauns avāriju bums-ekrānavārijas. Tas būs vēl trakāk nekā braucot blenzt mobiļņikā.

Jumu 27.novembris 2020 12:54
1 1 Atbildēt

Skaužu baltkrieviem, viņiem pēc AES palaišanas būs lēta elektroenerğija un viņi šādus aparātus varēs atļauties, bet mēs nekad.

Kalvis99 27.novembris 2020 14:20
1 0 Atbildēt

Jā tur vidējā alga kosmoss pret mums

ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D...B0%D1%82%D0%B5

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 3

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Mazda MX-30 R-EV. Otra tāda elektroauto nav (+VIDEO) 2

Mazda MX-30 ir elektrisks krosovers ar īpatnējām durvīm un inovatīvu dizainu. Sniedzamība nav liela, tāpēc Mazda nāca klajā ar jaunu ideju un aprīkoja mašīnu ar sniedzamības pagarinātāju. Tagad MX-30 tērē ne tikai elektrību, bet arī benzīnu un saucas R-EV. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti