Kravinieki bez iekšdedzes dzinējiem – jau no 2040.gada 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.decembris 2020 5:02

Eiropas autoražotāji vienojušies, ka kravas automašīnas ar parastajiem iekšdedzes dzinējiem pārstās ražot jau no 2040.gada – par 10 gadiem ātrāk nekā bija plānots iepriekš.

Pēdējais jaunais kravas auto ar iekšdedzes dzinēju no konveijera nobrauks līdz 2040.gadam, bet pēc tam tiks ražoti tikai automobiļi ar elektrisko piedziņu vai spēka iekārtām, kas darbojas ar ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju.

Par to paziņojusi Eiropas automobiļu ražotāju asociācija (ACEA), kas apvieno Daimler, Scania, Man, Volvo, Daf, Iveco un Ford.

Saskaņā ar plānu nākamo 20 gadu laikā elektriskās piedziņas un degvielas šūnu elementu tehnoloģiju attīstībai tiks veltīti ievērojami resursi, piemēram, Scania vadītājs Henriks Henriksons atklājis, ka uzņēmums šim nolūkam paredzējis tērēt no 50 līdz 100 miljardiem dolāru.

 Lai paātrinātu pāreju uz ilgtspējīgiem transporta veidiem, uzņēmumi lūdza Eiropas iestādes paaugstināt nodokļus fosilajai degvielai: pēc viņu domām, šāds pasākums vairākus ražotājus mudinās atteikties no jaunu iekšdedzes dzinēju izstrādes.

Dažas Eiropas automašīnu markas jau iepriekš ir sākušas kravas automašīnu pārveidošanu darbam ar videi draudzīgāku degvielu. Piemēram, britu Bentley savā rūpnīcā Krūē ir uzsācis visu kravas automašīnu pārbūvi darbam ar biodīzeļdegvielu, kas izgatavota no hidrogenētas augu eļļas. Šādai degvielai ir pielāgotas 10 kravas automašīnas, kas katru dienu pārvadā komponentus no noliktavas Vinsfordā līdz rūpnīcai Krūē, kā arī 20 furgoni un drošības dienestu transportlīdzekļi.

Bentley veicis arī citus pasākumus, tostarp pārkārtojis vairāk nekā 250 vinčas un autoiekrāvējus, lai tie var strādāt ar elektrību, kas iegūta no 30 tūkstošiem saules bateriju.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 15.decembris 2020 23:10
5 2 Atbildēt

Tagad, braucot ar komunistiskajiem auto, praktiski sanāk vest tikai apmēram 22 tonnas, lai nesanāktu pārsvars ( 40 tonnas). elektroauto svars ir daudz lielāks. Tad interesanti, cik varēs vest kravas pa komunistu ceļiem, braucot ar elektroauto?

15 tonnas?

Vernons 15.decembris 2020 12:40
3 1 Atbildēt

Cik maksās pārvadājumi?

reku 15.decembris 2020 16:31
3 1 Atbildēt

Pārāk jau nu futūrisks raks.Levita vārdiem sakot,vispirms šitie ziemassvētki jāsagaida un kur nu vēl 2040.Līdz tam laikam daudziem būs pavisam citas sistēmas dzinēji.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti