Ķīnas elektroautomobilis par 10 000 eiro - priecāties pāragri (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 15.janvāris 2021 5:20

Vācijas automobiļu kluba ADAC speciālisti iesaka neaizrauties ar lētajiem elektroautomobiļiem, kuru izcelsmes valsts ir Ķīna. Šādu auto mazā cena ir mānīga vērtība.

ADAC pārbaudījis nepilnus 10 000 eiro (cena ar valsts subsīdiju) vērto elektroautomobili Suda SA01. Tas ir pirmais šī ražotāja piedāvājums Vācijas tirgum, diemžēl pārbaudē atklātie fakti neļauj priecāties par pieejamo cenu.

Suda SA01 nav ne drošības spilvenu, ne ESP, tādēļ ES tirgū to drīkst pārdot tikai, kā nelielas sērijas produktu. Gandrīz pilnīgs pasīvās drošības aprīkojuma trūkums atspēlējas triecientestos – pie frontālās sadursmes ar ātrumu 64 km/h vadītāja galva un krūtis smagi ietriecās stūrē, kas reālos apstākļos būtu radījis visnopietnākās trauma, bet pasažieris gūtu ceļgalu un augšstilbu savainojumus no detaļām, kas iebūvētas zem priekšējā paneļa. Negatīva ietekme arī tam, ka ražotājs nav paredzējis automātiskos drošības jostu savilcējus.

Avārijas rezultātā Suda SA01 virsbūve deformējās tik ļoti, ka vadītāja durvis vairs nevarēja atvērt, turklāt konstruktori nav paredzējuši avārijas risinājumu, kas glābējiem ļautu atvienot automašīnas augstsprieguma sistēmu.

ADAC kritiski vērtē ne tikai sadursmes testa rezultātus, bet arī Suda braukšanas īpašības. Braucot ar aptuveni 70 km/h, transportlīdzeklis saslīdēja izvairīšanās testa laikā un vairs nebija „savācams”. Eksperti atzīmē, ka tas noticis tādēļ, ka ESP sistēmas automobilim nav, turklāt arī bremzēšanas ceļš ir bīstami garš, aizņemot vidēji  42 metrus, lai apstātos no 100 km/h.

ADAC kritizē faktu, ka ražotājs izmanto vienkāršotā tipa apstiprinājumu mazām sērijām, lai laistu transportlīdzekli tirgū – automobiļu klubs vēlas, lai arī mazo sēriju ražotāji kā vadlīnijas izmantotu jaunākās tehnoloģijas, taču šeit ir nepieciešama likumdevēja iejaukšanās.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
solaris 15.janvāris 2021 9:27
13 2 Atbildēt

Psihiatrijā ir termins "sevišķi vērtīga ideja", kas raksturo cilvēka apmātību, iestrēgšanu savā iedomu pasaulē. Ja Vernonam tāda ideja ir par priekšā esošo, tad tev par komunistu auto. Katrs prātā jūk savā veidā.

Ex 15.janvāris 2021 17:43
7 1 Atbildēt

Cik reizes es visiem šeit esmu teicis, ka viencerxperc ir "0" auto lietās! Tadēļ arī viņš fano par visādiem fordiem, kreisleriem un tamlīdzīgiem sķībiem sūdiem, viņs taču no tehnikas neko nesajēdz. Labākajā gadījumā ar viņu var padiskutēt par trauku mazgājamajiem līdzekļiem, vai par sniega lāpstām un arī tur viņs nav eksperts.

darklight 15.janvāris 2021 10:11
6 1 Atbildēt

Žigulis?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti