Renault un Plug Power apvienojas, lai kļūtu par līderi ar ūdeņradi darbināmo vieglo komercauto tirgū 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 20.janvāris 2021 12:01

Parakstīts saprašanās memorands, lai līdz 2021. gada pirmā pusgada beigām Francijā dibinātu vienādu daļu kopuzņēmumu, kura mērķis būtu iegūt 30% no vieglā komerctransporta, kas darbināmi ar degvielas šūnām, tirgus Eiropā.

2021. gada 12. janvārī vadošais automobiļu ražotājs Groupe Renault un Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), kas ir degvielas šūnu sistēmu un ar ūdeņradi saistīto pakalpojumu līderis pasaulē, paziņoja par saprašanās memoranda parakstīšanu, lai līdz 2021. gada pirmā pusgada beigām Francijā nodibinātu vienādu daļu kopuzņēmumu. Šis kopuzņēmums tuvāko gadu laikā ļaus Groupe Renault un Plug Power kļūt par ar ūdeņradi saistīto pakalpojumu pētniecības un attīstības, pārveides, ražošanas un pārdošanas līderiem Eiropā. Kopuzņēmuma platforma ir paredzēta strauji augošajam vieglā komerctransporta, taksometru un komerciālo pasažieru pārvadājumu tirgum.

Kopuzņēmums izmantos Groupe Renault pieredzi jauno enerģijas avotu jomā un tās spēcīgo pozīciju elektriskā vieglā komerctransporta segmentā, kā arī Plug Power 20 gadu pieredzi kurināmā elementu tehnoloģijās un ūdeņraža risinājumos. Plug Power ir ieviesis vairāk nekā 40 000 kurināmā elementu sistēmu, projektējis un izveidojis 110 uzpildes stacijas, kas katru dienu klientiem izsniedz vairāk nekā 40 tonnas ūdeņraža. Plug Power ir arī elektrolīzes ceļā iegūtā “zaļā” ūdeņraža risinājumu jomas līderis.

Vieglā komerctransporta tirgū jaunais uzņēmums plāno piedāvāt unikālus, kompleksus un daudzveidīgus produktus, kā arī risinājumus, kuri balstās uz trim pamatprincipiem:

-       Pētniecība un attīstība: Groupe Renault un Plug Power plāno izveidot Inovāciju centru kurināmā elementu tehnoloģijas un ar ūdeņradi darbināmā vieglā komerctransporta attīstībai, pamatojoties uz Groupe Renault esošajām un topošajām platformām. Sākotnēji uzsvars tiks likts uz lielo kravas furgonu segmentu, kurā tiks izmantotas Trafic un Master transportlīdzekļu platformas. Šis Inovāciju centrs būs unikāls ar to, ka apvienos pētniecības un attīstības departamenta darbu pie kurināmā elementiem un ūdeņraža transportlīdzekļiem ar auto inženieru komandu.

-       Ražošana: kopuzņēmums apvienos Groupe Renault automašīnu ražošanas kapacitāti ar Plug Power zinātību (know-how) ūdeņraža kurināmā elementu un ūdeņraža sistēmu ražošanas jomā, izveidojot Francijā vertikāli integrētu kurināmā elementu bloku un sistēmu ražošanas centru, lai tos ieviestu vieglā komerctransporta platformās. Turklāt šis ražošanas centrs nodrošinās arī ūdeņraža uzpildes sistēmas, kas ir ūdeņraža ekosistēmas galvenā sastāvdaļa.

-       Pārdošana: partnerības rezultātā tiks izveidots uzņēmums, kurš izstrādās ar ūdeņradi darbināmo transportlīdzekļu ekosistēmas risinājumus, kā arī piedāvās klientiem transportlīdzekļus, ūdeņraža uzpildes stacijas, ūdeņraža degvielu un pakalpojumus. Šī kompleksā pieeja veicinās sistēmas ieviešanu komerciālajos autoparkos.

Sākot ar 2021. gadu, izveidojot pirmos izmēģinājuma autoparkus, kopuzņēmums uzsāks ar ūdeņraža kurināmā elementiem darbināmā vieglā komerctransporta tirdzniecību Eiropā.

“Kopuzņēmuma projekts lieliski iekļaujas mūsu stratēģijā, kuras mērķis ir piedāvāt tirgū gatavus ūdeņraža risinājumus vieglajam komerctransportam. Kopā ar Plug Power izveidosim unikālu kurināmā elementu ražošanas ķēdi un klientiem piedāvāsim kompleksus risinājumus, tostarp transportlīdzekļus, ūdeņraža uzpildes stacijas un bezemisiju ūdeņraža piegādi. Ar šo projektu vēlamies panākt, lai šajā svarīgajā tehnoloģijā Francija kļūtu par rūpnieciskās, tehniskās un komerciālās attīstības līderi, kā arī nostiprināt savu līderpozīciju Eiropā, jo mūsu mērķis ir kļūt par Eiropas līderi ar ūdeņraža kurināmā elementiem darbināma vieglā komerctransporta ražošanas jomā,” norāda Luka de Meo, Groupe Renault izpilddirektors.

“Plug Power lepojas ar to, ka ir ūdeņraža kurināmā elementu nozares inovāciju līderis, tāpēc priecājamies par iespēju sadarboties ar Groupe Renault, lai kļūtu par komerctransporta, darbināma ar kurināmā elementu, tirgus līderi Eiropā. Ar prieku strādāsim ar jaunajiem partneriem, lai apvienotu savas tehnoloģijas ar viņu gadu desmitiem uzkrāto pieredzi, kas Groupe Renault ļāva kļūt par Eiropas automobiļu tirgus līderi,” piebilda Plug Power izpilddirektors Endijs Māršs.

Groupe Renault un Plug Power nodrošinās patstāvīgajam kopuzņēmumam nepieciešamos resursus tā mērķu sasniegšanai. Kopuzņēmuma izveidošana notiek, ņemot vērā šādām darbībām parasti piemērojamos noteikumus. Tādējādi līdz 2021. gada pirmā pusgada beigām darbinieku pārstāvības institūcijas tiks informētas par apvienošanu, kā arī tiks saņemta atļauja no kompetentajām iestādēm.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hm 20.janvāris 2021 21:16
3 0 Atbildēt

Vai nav par vēlu skriet degvielas šūnu virzienā, ja Tesla ražo 500 tūkstošus elektroauto gadā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti