Atjauninātais Mazda CX-3 bestsellers izpelnījies īpašu britu atzinību

 

Foto: Publicitātes attēls

Mazda | 26.janvāris 2021 16:02

Pirms pieciem gadiem tirgū laistā Mazda CX-3 guva publikas atzinību par unikālo dizainu un lieliskajām braukšanas īpašībām, un šajā periodā tai izdevās kļūt par otro visvairāk pirkto Mazda automašīnu.

Ražotājs ir atjauninājis vienu no populārākajiem modeļiem un tagad piedāvā vēl labākas braukšanas īpašības un efektīvākus dzinējus.

“Šis modelis var lepoties ar bestsellera statusu, tāpēc mēs ļoti gaidījām tā atjaunināšanu. Veiksmes stāsts turpinās, un autovadītāji varēs izbaudīt ne tikai izcilu dizainu un vadāmību, ar ko apveltīts viens no stilīgākajiem un patīkamākajiem krosoveriem tirgū, bet arī uzlabotos dzinējus,” par jauno CX-3 sacīja Karolis Misevičs, Mazda zīmola vadītājs Baltijā.

Efektīvāka braukšana

Atjauninātā Mazda CX-3 ir saglabājusi to pašu izskatu – spilgtas kontūras un sportisks siluets, kā arī līdzsvarotas proporcijas izceļ automašīnas veiklību, pat stāvot uz vietas.

Īpaši jāpiemin interjers, kas ir balstīts uz Mazda KODO filozofiju un koncentrējas uz ergonomiku un dizainu. Atjauninātajā CX-3 ir saglabātas tīrās salona līnijas un mūsdienīgais dizains, kas palīdz nezaudēt modrību un koncentrēties uz braukšanu, vienlaikus acu priekšā paturot vadītāja uzmanību piesaistošo bultiņu ar ātruma indikāciju.

CX-3 var aprīkot ar 2 litru Skyactiv-G motoru ar cilindru atslēgšanas tehnoloģiju. Pie nelielām slodzēm, piemēram, braucot ar nemainīgu ātrumu, divi no četriem cilindriem tiek izslēgti. Tas samazina enerģijas patēriņu un nodrošina par 14 procentiem zemāku degvielas patēriņu un CO2 emisiju.

Gaisa padeve, degvielas iesmidzināšana un aizdedze tiek precīzi kontrolēta, lai motors vienmērīgi pārslēgtos starp divu un četru cilindru darbību. Vidējais degvielas patēriņš WLTP ciklā ir 6,2 l/100 km, un oglekļa dioksīda emisija ir 140 g/km.

Pamats – Jinba-Ittai filozofija

Automašīnā ir pielietotas arī citas modernās Mazda tehnoloģijas. Skyactiv-Vehicle Dynamics un G-Vectoring Control nodrošina vienmērīgāku un patīkamāku braukšanu. Šīs sistēmas atspoguļo Jinba-Ittai filozofiju, kas tiek īstenota katrā Mazda modelī, proti, automašīnas vadītājam jābūt kā jātniekam uz zirga – esi kontaktā ar to, koncentrējies uz braukšanu un izbaudi katru brauciena mirkli.

Pasažieru drošību nodrošina i-Activesense sistēmu kopums, kura kameras un radari uzrauga ceļu un tā apkārtni, lai laikus brīdinātu par apdraudējumu. Un, lai autovadītājs varētu labāk koncentrēties uz ceļu un braukšanu, nepieciešamā informācija ir skaidri un ērti parādīta Active Driving Display jeb projekcijas krāsu displejā.

Četru riteņu piedziņas modeļiem ir i-Activ AWD sistēma, kas pastāvīgi uzrauga āra temperatūru, bremžu un akseleratora pedāļa lietošanu un paredz, kad var būt nepieciešama pilnpiedziņu pieslēgšana. Tad tā apsteidzoši optimizē griezes momenta sadalījumu visiem riteņiem un palīdz kontrolēt saķeres samazināšanos uz ceļa seguma.

Ekspertu novērtēta

Mazda vēsture liecina, ka kompānijas inženieri zina, kā radīt automašīnas, kas orientētas uz braukšanas prieku, un to lieliski atspoguļo, piemēram, rodsters MX-5, kuru mīl un slavē entuziasti. Inženieri izmantoja uzkrāto pieredzi arī krosovera CX-3 izstrādē, un par tā izcilajām vadāmības īpašībām ar atzinību runā kompetenti automašīnu vērtētāji.

Viens no slavenākajiem Lielbritānijas un pasaules auto izdevumiem, Top Gear, netaupīja CX-3 adresētas uzslavas. Pēc britu domām, tā ir automašīna ar vienu no labākajiem sniegumiem savā klasē – augsta līmeņa braukšanas pieredzi papildina ergonomiski sēdekļi un plašā diapazonā regulējams stūresrats, kas ļauj vadītāja vietā justies ērti visdažādāko augumu cilvēkiem. Tas rada ciešāku saikni starp automašīnu un vadītāju, kas nemaz nav tik raksturīgi SUV tipa auto.

Britu automašīnu apskatu vietne Carwow atbalso kolēģu viedokli un par Mazda CX-3 saka, ka tā ir labākā izvēle tiem, kas meklē ģimenes automašīnu, ar kuru joprojām ir patīkami braukt pa līkumotiem ceļiem.

"Apaļie salona gaisa deflektori un milzīgais tahometrs instrumentu paneļa centrā rada sporta automašīnas sajūtu," par atjaunināto CX-3 raksta Carwow.

Atjaunināto Mazda CX-3 jau var izmēģināt un pasūtīt ražotāja pārstāvniecībā Latvijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Līdz 31. martam jāreģistrē elektroskrejriteņi (+ VIDEO) 2

Līdz 31. martam elektroskrejriteņu īpašniekiem savi braucamrīki ir jāreģistrē, lai ar tiem turpmāk varētu piedalīties ceļu satiksmē. Piereģistrēt varēs tikai tos skrejriteņus, kuri attīsta ātrumu līdz 25 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti