Alpine ar uzvaru atgriežas leģendārajā Montekarlo rallijā (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Alpine | 28.janvāris 2021 11:07

Piecdesmit gadus pēc pirmās uzvaras Montekarlo rallijā 1971. gadā Alpine šosezon atgriezās FIA Pasaules rallija čempionāta kalendāra prestižākajās sacīkstēs. Neraugoties uz pilnīgi neprognozējamiem dabas apstākļiem, visas piecas Alpine A110 Rally ekipāžas finišēja, turklāt dominēja FIA R-GT klasē.

Alpine, kas pagājušajā mēnesī Moncas ACI rallijā ar uzvaru pieteica savu atgriešanos rallija pasaulē, arī šoreiz nodrošināja lielisku rezultātu, gūstot uzvaru leģendārajā Montekarlo rallijā.

Montekarlo rallijs autosporta aprindās ir zināms ar visai netipiskiem apstākļiem, kad viena ātrumposma ietvaros dalībniekus var pārsteigt gan lietus un sniegs, gan ledus un migla. Turklāt šis rallijs  joprojām ir viens no prestižākajiem notikumiem sacīkšu kalendārā.

Dažādie izaicinājumi ļāvuši Alpine radīt savu pašiem savu leģendu – vispirms 1964. gadā ar Žaka Ferē uzvaru kopējā kategorijā ar Alpine A108, pēc tam ar Ove Andersona panākumiem, sēžot pie Alpine A110 1600S stūres 1971. gadā, un visbeidzot ar visu godalgoto vietu ieņemšanu 1973. gada Pasaules rallija čempionāta atklāšanas posmā ar Alpine A110 1800.

Neskatoties uz stingrajiem pandēmijas ierobežojumiem, pielāgoto maršrutu un pasākuma norisi bez skatītājiem, 89. Montekarlo rallijs atbilda saviem standartiem un sniedza dalībniekiem visus sagaidāmos izaicinājumus.

Kad vairāki desmiti dalībnieku pilnpiedziņas klasē jau bija veikuši savus posmus, uz starta līnijas stājās Alpine A110 Rally automašīnas ar šādām ekipāžām: Emanuēls Gigū – Aleksandrs Korja, Rafaels Astjē – Frederiks Vuklērs, Sedriks Robērs – Matjē Duvāls, Pjērs Rāgs – Žuljens Pesonti un Filips Bafūns – Arno Dunons.

Spītējot dabas apstākļiem, Alpine A110 Rally ekipāžas izvirzījās vadībā savā kategorijā divos dubļainajos posmos, kuri notika ceturtdien. Pēc tam šīs ekipāžas apliecināja savas spējas un potenciālu gan lietainajā piektdienā,  gan sniegotajā un ledainajā sestdienā.

Svētdienas ātrumposmi izrādījās vēl sarežģītāki, taču visas piecas ekipāžas, pateicoties Signatech Automobiles izstrādātajiem rallija auto modeļiem, veiksmīgi nokļuva Monako.

Emanuēls Gigū aizveda Alpine A110 Rally ekipāžas līdz uzvarai R-GT un divu riteņu piedziņas klasēs, taču kopvērtējumā finišēja 22. vietā. Francūzis, būdams R-GT klases līderis pēc SS2 ātrumposma, apsteidza gan 2018. gada FIA R-GT čempionu Rafaelu Astēru, gan Sedriku Robēru. Neskatoties uz pieredzes trūkumu, Pjērs Rāgs un Filips Bafūns iekļuva 50 labāko braucēju vidū.

Pateicoties šiem iespaidīgajiem sniegumiem, Alpine var godam atzīmēt savu 50. gadadienu kopš pirmās uzvaras Montekarlo rallijā 1971. gadā. Alpine atkal parādīja izcilu sniegumu, un visas oficiāli reģistrētās Alpine A110 ekipāžas veiksmīgi finišēja!

“Piecdesmit gadus pēc Oves Andersona vēsturiskās uzvaras šajā leģendārajā rallijā mēs nevarējām pat sapņot par labāku Alpine atgriešanos Montekarlo. Emanuēls Gigū rādīja lielisku sniegumu, kas ir nozīmīgs apbalvojums viņa lojalitātei, jo viņš pievienojās Alpine A110 Rally projektam jau pašos tā pirmsākumos. Papildus šiem sasniegumiem, mēs esam īpaši lepni ar to, ka visas ekipāžas sasniedza finišu, neskatoties uz ārkārtēji sarežģītajiem apstākļiem. Lietū, sniegā, dubļos, ledū un miglā nekas nenāca viegli, bet piecas ekipāžas izturēja šo grūto pārbaudījumu. Tas vēlreiz apliecina Alpine A110 Rally vadīšanas parocīgumu pat uz vissarežģītākajiem ceļiem,” norāda Filips Sino, Signatech direktors.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti