Nepilni 45 000 eiro - Toyota lielākais hibrīda apvidnieks Highlander ir ieradies Latvijā (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota | 1.februāris 2021 11:59

Pilnīgi jaunais Toyota Highlander ir jau pieejams pārstāvniecību salonos un izmēģinājuma braucieniem. Highlander ir pieejams tikai un vienīgi ar pilnā hibrīda AWD-i spēka piedziņu, papildinot Toyota plašo hibrīda SUV modeļu piedāvājumu – RAV4, C-HR un drīzumā gaidāmo B segmenta Yaris Cross.

Toyota jaunais premium modelis ir ar septiņām sēdvietām, visgarāko bagāžas nodalījumu šajā tirgus segmentā, visu riteņu piedziņu un spēju vilkt divu tonnu piekabi. Toyota jaunākās paaudzes pilnā hibrīda spēka piedziņa apmierinās visdažādākās vajadzības mūsdienu patērētājam, kurš tirgū lūkojas pēc premium kvalitātes liela SUV hibrīda.

Efektīvs visu riteņu piedziņas pilnais hibrīds

Ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi elektrificēto hibrīda automobiļu izstrādē Toyota ir uzkrājusi gana lielu pieredzi un zinātību, lai radītu līdz šim visjaudīgāko un reizē arī visekoloģiskāko SUV. Highlander pašuzlādes hibrīda sistēma ļauj ar elektrību vien braukt ātrumā līdz 125 km/h un ievērojamu procentuālo daļu nobrauktā laika neizdala nevienu gramu kaitīgo izmešu.

Highlander Hybrid ir aprīkots ar pilnīgi jauno 2,5 litru Hybrid Dynamic Force benzīna dzinēju, diviem elektromotoriem un ietilpīgu akumulatoru komplektu, kas kopumā hibrīda sistēmai nodrošina 248 ZS jaudu. Šāda kombinācija ļauj 100 kilometrus nobraukt ar vidēji 6,6 litru patēriņu, izplūdē radot tikai 149 g/km CO2 izmešu – tas ir vislabākais jaudas un CO2 izmešu attiecības rādītājs hibrīda automobiļu segmentā.

Septiņvietīgais Highlander hibrīda SUV ar visu riteņu piedziņu maksā no 44 900 €.

Automobilis ir izstrādāts uz jaunās TNGA-K platformas, kas padara Highlander par ļoti ietilpīgu, pielāgojamu un pilnvērtīgu septiņu sēdvietu SUV. Uz priekšu un atpakaļ bīdāmā otrā sēdekļu rinda nodrošina ērtu piekļuvi trešajai sēdekļu rindai, kas paredzēta diviem pieaugušajiem.

Nolokot trešās un otrās sēdekļu rindas atzveltnes, bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz iespaidīgiem 1909 litriem.

Turklāt šis jaudīgais un ietilpīgais SUV spēj arī vilkt līdz divām tonnām smagu piekabi.

Augsts drošības līmenis jau standartā

Drošība ir viena no Toyota augstākajām prioritātēm, tādēļ Toyota Safety Sense aktīvās drošības sistēmas, kas palīdz autovadītājam dažādās situācijās uz ceļa, Highlander modelim ir pieejamas jau standarta aprīkojumā pat bāzes versijai.

Jaunākās paaudzes Toyota Safety Sense ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar aktīvo stūres kontroli, lai novērstu sadursmes iespējamību, gājēju noteikšanas funkciju diennakts gaišajā un tumšajā laikā, kā arī riteņbraucēju noteikšanu gaišā laikā. Tāpat šajā komplektā ir adaptīvā kruīza kontrole (ACC) ar ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu (RSA), joslas sekošanas funkciju (LTA) un brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA), kā arī automātisko tālo gaismu funkcija (AHB).

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Defacto 1.februāris 2021 13:29
4 0 Atbildēt

Cienījams, liels un uzticams auto. Executive versija maksā ap 53 000 - ar to vajadzētu pietikt. Pēc 3 gadiem ottreizējā tirgū varēs ņemt, būs par 40 000

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti