"Renault" gadā strādājis ar rekordlieliem zaudējumiem 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.februāris 2021 9:31

Francijas autobūves uzņēmums "Renault" pērn strādāja ar 8,05 miljardu eiro tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 19 miljonu eiro peļņu pirms gada, tādējādi reģistrēti lielākie gada zaudējumi kompānijas vēsturē, teikts piektdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Zaudējumi tiek skaidroti ar koronavīrusa pandēmijas izraisīto krīzi autobūves nozarē.

"Renault" norāda, ka Japānas partneris "Nissan", kurā uzņēmumam pieder 43% akciju, atbildīgs par 4,9 miljardu eiro zaudējumiem.

Autoražotāja tirdzniecības apjoms gadā sarucis par 22% - līdz 43,5 miljardiem eiro.

Maijā "Renault" paziņoja, ka vērienīgas izmaksu samazināšanas programmas ietvaros pasaulē likvidēs gandrīz 15 000 darbavietu, tostarp 4600 Francijā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 21.februāris 2021 14:27
7 3 Atbildēt

Nevajaga sydys ražot un nebūs zaudējumu. Kur skrien lokomotīvei pa priekšu ar tām inovācijām, tur var būt no tikai zaudējumi, bet arī pat bankrots. Cilvēkiem nepueciešamas drošas pārbaudītas mašīnas, tas strādās ar peļņu. Nu var iebāzt kaut ko jaunu nedaudz, tā uzmanīgi.

Zoe 21.februāris 2021 18:44
3 1 Atbildēt

Jūs tāpat neko nepērkat.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti