Elektriskais Rivian pikaps pie pircējiem dosies šovasar

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.marts 2021 5:54

Elektriskais pikaps Rivian R1T ASV pircējiem kļūs pieejams šovasar. Minimālā cena – vismaz 67 000 dolāru par versiju ar akumulatoru 480 km.

Vairs tikai daži mēneši palikuši līdz brīdim, kad par Tesla Cybertruck konkurentu dēvētais pikaps Rivian R1T sasniegs savus pirmos pircējus.

Zināms, ka ražotājs veicis apjomīgus testus, pārbaudot automašīnas spējas visekstrēmākajos apstākļos, ieskaitot tuksnesi, sniegotus kalnus un purvainu apvidu.

Rivian apstiprinājis, ka R1T pamata versija Explore (no 2022.gada) maksās vismaz 67 500 dolārus (aptuveni 55 600 eiro), bet Launch Edition, kas pieejams jau no šī gada jūnija – vismaz 75 000 USD jeb aptuveni 62 000 EUR. Tiek ziņots, ka abas versijas ir pieejamas ar Rivian vidējā izmēra akumulatoru bloku, kas bez uzlādes ļauj veikt attālumu virs 300 jūdzēm (aptuveni 480 kilometri).

Iepriekš uzņēmums ziņoja, ka tā savu elektrisko pikapu tas piedāvās ar 105 kWh, 135 kWh un 180 kWh akumulatoriem, kas ļauj nobraukt 230+ jūdzes, 300 + jūdzes un 400 + jūdzes. Kilometros tas būtu 368, 480 un 640 km.

Akumulatori īsākajai un garākajai distancei pārdošanā parādīsies vēlāk. Attiecībā uz ražotāja plānie par Eiropas tirgu pagaidām nekādu ziņu nav.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti