Mercedes pastāsta par modernizēto CLS (+ FOTO)

 
iAuto | 7.aprīlis 2021 14:33

Mercedes-Benz atklājis informāciju un publicējis attēlus ar modernizēto kupejveida sedanu CLS, kas tirgū gaidāms no šī gada jūlija.

Modernizētais Mercedes-Benz CLS ieguvis izteiksmīgākas formas, tostarp lukturus ar asākām malām un vairāk izlocītu motora pārsegu. Jauna arī radiatora reste un bamperis ar savādākas formas gaisa pievadiem plus 19 un 20 collu (pēc izvēles) riteņu diski jaunā dizainā.

Galvenās izmaiņas salonā  raksturo jauns daudzfunkcionāls stūres rats ar Nappa ādas apdari un skārienpaneļiem. Priekšējie un aizmugurējie sensori nodrošina atgriezenisko saiti starp pusautomātiskajām sistēmām un vadītāju, tādēļ  vairs nav nepieciešams ik pa brīdim nedaudz pašūpot stūri, lai elektronika saprastu , ka vadītājs ir modrībā.

Atkarībā no versijas CLS iebūvēta MBUX multimediju-informācijas sistēma ar 10,25 vai 12,3 collu ekrānu, balss vadību un papildinātās realitātes funkciju, kas pievieno navigācijas norādes no priekšējās kameras.

Elektronisko palīgu sarakstā ietilpst adaptīvā kruīza kontrole, kas var automātiski atsākt kustību pēc pilnīgas apstāšanās, ja tās laiks nepārsniedz vienu minūti, aklo zonu uzraugs, sistēma automašīnas noturēšanai ieņemtajā joslā, kā arī universālās kameras ar paplašinātu darbības zonu.

Motoru piedāvājums ietver trīs dīzeļa un benzīna agregātus. Bāzes versijai uzstādīs divlitru dīzelis ar 194 Zs, seko 265 Zs agregāts ar starterģeneratoru, kas strādā pēc Mild Hybrid shēmas, kā arī 330 Zs (700 Nm) motors ar sešiem cilindriem. Benzīna motorus pārstāv divlitru četrilindru dzinējs ar 299 Zs, trīs litru sešcilindru Mild Hybrid agregāts, kas attīsta 367 Zs, bet visjaudīgākā būs versija Mercedes-AMG CLS 53 ar pilnpiedziņu un to pašu hibrīdiekārtu, kas šajā gadījumā attīsta 435 Zs (520 Nm). 100 km/h visjaudīgākais modelis sasniedz 4,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 250 vai 270 km/h, ja izvēlēta Driver's Package no papildaprīkojuma klāsta.

 Taupīgākais no visiem agregātiem būs 194 Zs dīzeļdzinējs, kas uz 100 km patērēs vidēji 5,1-4,8 litrus degvielas.

CLS Mercedes-Benz modeļu gammā tika uzņemts 2004.gadā, un kopš tā laika pārdoti vairāk nekā 400 000 eksemplāru.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 5

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti