770 km un 350 sensori - Mercedes prezentējis elektrisko EQS (+ FOTO) 15

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 16.aprīlis 2021 11:09

Mercedes-Benz sarīkojis elektriskā flagmaņa EQS prezentāciju – tas ir modelis, kas tiek piedāvāts kā alternatīva iekšdedzes motoru S-klasei un pēc izskata līdzinās CLS četrdurvju kupejai.

Elektriskā transportlīdzekļa garums ir 5265 mm, kas ļauj to salīdzināt ar S-klases pagarināto modifikāciju, bet attālums starp asīm sasniedz iespaidīgus 3,21 m. Ražotājs lepojas, ka izstrādājis vēsturē visvairāk aerodinamiski noslīpēto sērijveida automašīnu, kuras pretestības koeficients ir tikai 0,20.

EQS bāzes versija tiks aprīkota ar 331 Zs jaudīgu elektromotoru, kas līdz simtam ļauj ieskrieties 6,2 sekundēs. Tikai 4,3 sekundes būs nepieciešamas divmotoru versijai ar 524 Zs kopējo jaudu. Maksimālais ātrums ir 210 km/h. Enerģijas krājumi tiek uzglabāti 400 voltu 107,8 kWh baterijā, kas bez papildu uzlādes nodrošina gandrīz 770 km. Vēlāk tiek solīta lētāka versija ar 90 kWh akumulatoru, kā arī AMG modifikācija ar 725 Zs jaudu un maksimālo ātrumu virs 210 km/h.

Salonā visuzkrītošākais elements ir jaunā multivides sistēma MBUX Hyperscreen ar milzīgu 56 collu ekrānu visā priekšējā paneļa platumā. Tas apvieno trīs displejus: 12,3 collu virtuālo instrumentu paneli, 17 collu multimediju skārienekrānu un 12,3 collu ekrānu priekšējam pasažierim. Visas fiziskās pogas un slēdži, cik nu tās ražotājs atstājis, tagad izvietotas uz centrālā tuneļa.

Kopumā, atkarībā no konfigurācijas, automašīnai var būt līdz pat 350 sensoriem un datu devējiem, kas ir atbildīgi par dažādu sistēmu darbību. Piemēram, kad vadītājs tuvojas automašīnai, elektronika aktivizēs durvju rokturus, kas ir „pēc noklusējuma” paslēpti virsbūvē, lai uzlabotu aerodinamisko veiktspēju. Tiklīdz īpašnieks pietuvojas automašīnai, vadītāja durvis automātiski nedaudz pavērsies.

Mercedes-Benz EQS standarta aprīkojumā ietilpst pilnībā vadāmā šasija ar aizmugurējiem riteņiem, kas spēj pagriezties 4,5 grādu leņķī, palielinot stabilitāti lielā ātrumā, kā arī uzlabo manevrēšanas spēju pie maza ātruma. Pateicoties šai funkcijai, vairāk nekā 5 m garā transportlīdzekļu pagrieziena rādiuss ir tikai 10,5 metri.

Kā papildaprīkojums ir pieejama pusautomātiskā braukšanas palīgsistēma Drive Pilot, kas atbilst trešā līmeņa autopilotam, taču līdz ātrumam 60 km/h tā darbosies tikai atsevišķos automaģistrāļu posmos, galvenokārt Vācijā. Autoražotājs atzīmē, ka mākslīgais intelekts ļaus vadītājam atlaist stūri un pievērsties nebūtiskām lietām, piemēram, viņš varēs pārbaudīt e-pastus un atbildēt uz ziņojumiem.

Mercedes-Benz EQS pārdošana sāksies 2021. gada rudenī. Cenas tiks paziņotas vēlāk, taču eksperti lēš, ka elektriskā automašīna pamata versijā maksās vismaz 110 tūkstošus dolāru.

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 16.aprīlis 2021 12:38
11 3 Atbildēt

350 sensori... nākotnē servisiem būs darbs :P

S klase 16.aprīlis 2021 15:41
10 3 Atbildēt

Ja iet runa par biznesa klasi tad zvaigznes prestizs nav salidzinams ar teslu .

Tapat nevar salidzinat Rolex ar 9 maija pulksteni

Shiirs 16.aprīlis 2021 15:54
6 9 Atbildēt

Pirmkārt runa neiet. Otrkārt Latvijā biznesa klase beidzas pie konkrētas summas, respektīvi 60500 eiro.

Šajā summā iekļaujās tikai lētā gala peugeot, nissan, huyndai EV, iespējams, palietots nabagu modifikācijas Etron, kurš ar vienu uzlādi spees nobraukt knapi 200km.

Sit cauri kārtējo nabagu, kurš pat benzīna motoru nespēj atļauties, kur nu vēl teslu vai šitadu mersi

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti