Pasaulē ātrākais sērijveida auto cietis avārijā transportēšanas laikā

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Zero2Turbo/

iAuto | 12.maijs 2021 10:42

Apgāžoties kravas auto treilerim ASV, Jūtas štatā cietis pasaulē ātrākais sērijveida auto SSC Tuatara.

Uz ziemeļiem no Soltleiksitijas, ASV, Jūtas štatā cietis 1775 Zs jaudīgais Tuatara SSC. Tā ir automašīnas ar kārtas numuru 001, kas bija ceļā uz Floridu, kur tika plānots jauns pasaules ātruma rekords.

Aizokeāna mediji ziņo, ka kravas mašīnas šoferis netika galā ar sava transporta savaldīšanu spēcīga vēja laikā – tas apgāzās un cieta 1,9 miljonu dolāru vērtā super kupeja, kas bija ceļā uz Floridu.

Laimīgā kārtā bojājumi nav tik nopietni un īpašnieks –veiksmīgais uzņēmējs, filantrops un praktizējošais zobārsts Lerijs Keplins kopā ar Shelby Super Cars North America izlēmuši, ka kupeja tiks atjaunota.

SSC par varenauto Tuatara paziņoja jau 2011.gadā, taču pirmais no simts plānotajiem sērijveida hiperauto nobrauca no konveijera tikai deviņus gadus vēlāk.

1247 kilogramu smagā aizmugures piedziņas automašīna ir aprīkota ar 5,9 litru V8 turbo kompresormotoru, kas attīsta 1775 Zs.

Janvāra beigās SSC Tuatara ar trešo mēģinājumu uzstādīja pasaules ātruma rekordu sērijveida automašīnām.  Floridas lidlauka skrejceļā hiperauto uzrādīja vidējo ātrumu 455,3 kilometri stundā, kā rezultātā iekļuva Ginesa rekordu grāmatā.

Iepriekšējais ātruma rekords piederēja Koenigsegg Agera RS, kas 2017. gadā sasniedza 447 kilometrus stundā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Līdz 31. martam jāreģistrē elektroskrejriteņi (+ VIDEO) 2

Līdz 31. martam elektroskrejriteņu īpašniekiem savi braucamrīki ir jāreģistrē, lai ar tiem turpmāk varētu piedalīties ceļu satiksmē. Piereģistrēt varēs tikai tos skrejriteņus, kuri attīsta ātrumu līdz 25 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti