Horvātu varenauto Rimac Nevera iegūst 1914 Zs (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 2.jūnijs 2021 10:28

Horvātu elektrisko varenauto ražotājs Rimac prezentējis jauno modeli Nevera, kas pēc trīs gadu pūliņiem pārtapis par sērijveida modeli no koncepta C_Two.

Nevera ir Vidusjūras vējš, taču tagad ar šādu nosaukumu pazīsim arī vienu no dinamiskākajiem automobiļiem pasaulē. Rimac atklāj, ka Nevera dzinējspēks ir četri elektromotori, kas attīsta 1914 Zs un 2360 Nm. 100 km/h 2150 kg smagais divvietīgais automobilis sasniedz 1,97 sekundēs, 300 km/h – 8,3 sekundēs, bet dragreisa distanci (402 m) pieveic 8,3 sekundēs. maksimālais ātrums – 412 km/h.

Pateicoties iebūvētajai 120 kWh baterijai Nevera var nobraukt līdz pat 550 kilometru garu distanci pēc WLTP cikla, savukārt uzlāde no 0 līdz 80 procentiem prasīs vien 22 minūtes pateicoties tehnoloģijai, kas atbalsta 500 kW ātrās uzlādes iekārtas.

Kupejas komplektācija ietver 390 mm Brembo oglekļa keramikas bremzes ar sešu virzuļu suportiem un reģeneratīvo bremžu sistēmu, kā arī aerodinamiskā aprīkojuma elementi, kas strādā par 34% efektīvāk, ja salīdzina ar konceptu. Tikpat būtiski inženieriem izdevies uzlabot arī automobiļa dzesēšanas sistēmas darbību un izsvarojumu pa asīm, kas tagad ir 48:52.

Nevera aktīvie aerodinamiskas elementi spēj darboties divos režīmos: "zema pretestība" un "augsts piespiedējspēks". Pirmajā gadījumā pretestības koeficients tiek samazināts līdz 0,3, bet otrajā - piespiešanas spēks palielinās par vairāk nekā 300 procentiem.

Rimac Nevera tiks izlaists 150 eksemplāru lielā skaitā. Katru gandrīz divu miljonu eiro vērto automašīnu personīgi parakstīs uzņēmuma izpilddirektors Mate Rimatz, kurš solījis, ka identisku automašīnu nebūs: klientiem tiks nodrošinātas trīs gatavas versijas, kuras klients varēs individuāli pielāgot, izmantojot plašu aksesuāru un papildaprīkojuma klāstu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti