Bugatti Chiron Super Sport - 3,2 miljoni eiro un deviņi eksemplāri (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.jūnijs 2021 5:27

Bugatti pieteicis vēl ekstrēmāku Chiron modeli – 3,2 miljonus eiro vērto Super Sport, kas tiks izlaists vien deviņu eksemplāru lielā skaitā.

No standarta modeļa Super Sport atšķiras ar aizmugures daļu, kas pastiepta par 25 centimetriem nolūkā sasniegt labākus aerodinamikas rādītājus. Tieši šī iemesla dēļ no virsbūves „aizvākti” visi elementi, kas traucētu vēja plūsmai, pārveidots difuzors un izplūdes sistēma.

Inženieri veikuši izmaiņas motorā, pārnesumkārbas, sajūga un piekares konstrukcijā. Super Sport ir 23 k vieglāks nekā parastais Chiron, bet maksimālais ātrums ir 440 km/h.

Automašīna aprīkota ar unikāliem piecu spieķu Y-veida alumīnija riteņu diskiem un speciālām riepām, kas spēj izturēt ātrumu līdz 500 kilometriem stundā. Chiron Super Sport interjers ir izdarināts ar ādu un alumīniju, iekļaujot oglekļa šķiedras elementus.

Varenauto dzinējspēks ir 8,0 litru 16 cilindru motors ar četrām turbīnām, kas attīsta 1600 Zs - par 100 Zs vairāk nekā standarta modelim, savukārt maksimālais griezes moments ir par 300 Nm lielāks. Līdz 200 km/h kupeja paātrinās 5,8 sekundēs, 300 km/h sasniedz 12,1 sekundē, bet ieskrējienā no 0 līdz 400 km/h Super Sport ir 7% ātrāks nekā Chiron standarta modelis.

Automašīna maksās 3,2 miljonus eiro un piegādes klientiem sāksies 2022.gadā. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti