Visjaudīgākā Tesla aizdegas trešajā dienā; vadītājs izdzīvo brīnumainā kārtā (+ FOTO) 25

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Gladwyne-Volunteer-Fire-Company

iAuto | 3.jūlijs 2021 13:31

KādsTesla Model S īpašnieks no ASV var svinēt savu otro dzimšanas dienu – gluži jaunais Plaid (1034 Zs) modelis aizdegās kā lāpa, turklāt elektronika bloķēja durvis, liedzot izkļūt no salona.

Tikai trīs dienas veca Tesla Model S Plaid īpašnieks brīnumainā kārtā izdzīvojis pēc tam, kad viņa 1034 Zs jaudīgais spēkrats aizdegās brauciena laikā, bet elektronika bloķēja durvis. Izdevniecībai Reuters vīrietis pastāstījis, ka automašīna burtiski pārvērtusies par uguns bumbu, turklāt spēkrats turpinājis braukt un apstājies tikai pēc 12 metriem.

Negadījums noticis dzīvojamā rajonā, taču par laimi neviens cilvēks, arī autovadītājs, netika ievainots. Īpašnieks atzinis, ka tā bijusi "drausmīga pieredze", jo Tesla durvis tika bloķētas un viņam nācās tās izsist ar spēku, lai izkļūtu no salona.

Tesla jaudīgākais modelis tika prezentēts pasākumā ar nosaukumu Delivery Day, ko uzņēmuma vadība sarīkoja Tesla Fremont rūpnīcā 11. jūnijā. Īlons Masks atzīmēja, ka papildus trīs dzinēju spēkstacijai automašīna saņēmusi jaunu termoregulācijas sistēmu, pateicoties kurai tā var startēt no vietas vairākas reizes pēc kārtas, nebaidoties no pārkaršanas, kas bija vājā vietai parastajam Model S.

Sadegušā elektromobiļa īpašnieks nepiekrīt Tesla izpilddirektoram un mudina uzņēmumu veikt nopietnu incidenta izmeklēšanu. Valsts autoceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) atbalstīja viņa nostāju. Departamenta pārstāvji atzīmēja, ka tagad viņi paši veic izmeklēšanu, un, ja tiks atklāts masveida ražošanas defekts, kas apdraud drošību, tad organizācija veiks atbilstošus pasākumus.

Tesla Model S Plaid liftback ir aprīkots ar trim elektromotoriem ar kopējo maksimālo jaudu 1034 zirgspēki. 100 km/h šāda automašīna sasniedz 2,1 sekundes laikā, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 322 kilometriem stundā.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
archivārs 3.jūlijs 2021 14:08
13 6 Atbildēt

Par to , ka māslīgais intelekts ir bīstam normālam cilvēkam jau s e n esam brīdināti...

Shiirs 3.jūlijs 2021 17:32
8 2 Atbildēt

Pļurkt, tev biksēs nepalika silts aiz laimes lasot šo sūdu?

Turklāt alaktronika bloķēja durvis

Sāksim ar to, ka visām teslām papildus elektriskajam "kliņķim" turpat blakus durvīs ir mehāniskais, kuru elektronika nu nekādīgi nevar nobloķēt.

Dedzin 4.jūlijs 2021 11:50
8 1 Atbildēt

Te cilveki bez iztēles (zinātnieki) nevis iztelojas, bet paņēma un aizdedzinaja.

Un izradas ir mazak bīstami neka benzīna auto

youtu.be/IknzEAs34r0

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti