Prezentēts jaunais Kia Sportage; tagad arī tehniskā informācija (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 6.jūlijs 2021 13:34

Dienvidkorejas autoražotājs Kia atklājis arī tehniskos datus par krosovera Sportage jaunās paaudzes modeli.

Jūnija sākumā Kia iepazīstināja ar Sportage jaunā modeļa ārējo izskatu, taču tagad tiek atklāta arī piektās paaudzes modeļa tehniskā daļa.

Automašīnu komplektēs ar 1,6 litru TGDI četrcilindru motoru, kas attīsta 180 Zs un darbojas kombinācijā ar sešu pakāpju mehānisko vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Vēl piedāvājumā divlitru dīzelis ar 183 Zs, kas sadarbosies ar 8AK un vairākas hibrīdversijas, taču informāciju par tām Kia atklāšot vēlāk.

Sportage aprīkots ar McPherson tipa priekšējo piekari un četru sviru aizmugurējo piekari. Pirmo reizi pie šī modeļa vēsturē pieejama Terrain Mode funkcija, kas ļauj elektronikai piemērot optimālos motora, stūres, transmisijas un citu sistēmu darbības režīmus braukšanai pa dažādām virsmām. Arsenālā arī Drive Mode braukšanas režīmu izvēle, uzlabota kruīza kontrole, neredzamās zonas uzraudzības sistēma, palīdzība stāvvietā un avārijas bremzēšanas sistēma, kas var atpazīt automašīnas, gājējus un velosipēdistus.

Sportage tiks piedāvāts ar divām riteņu bāzēm - standarta un pagarinātā, turklāt pircējs varēs izvēlēties cenu ziņā izdevīgāko priekšpiedziņas modeli vai dārkāko variantu ar visu riteņu piedziņu.

Salonā būtiskākās pārmaiņas piedzīvojis priekšējais panelis, kas jaunā Sorento stilā apvieno ciparu mērinstrumentus ar multimediju sistēmas bloku, savukārt tradicionālo pārnesumu izvēles selektoru nomainījusi grozāma ripa, kas pilda to pašu funkciju.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Šoreiz 6.jūlijs 2021 21:05
6 1 Atbildēt

abi garām

cits bembists 6.jūlijs 2021 18:57
1 1 Atbildēt

Tie lielie lukturi lai akmeni vieglāk dabūtu un mainītu visu.Kāpēc nevar likt apaļus ,atsevišķus un mazākus kuri labāk arī izskatītos.

PsychoDriver 6.jūlijs 2021 20:42
1 0 Atbildēt

Pirmo reizi pa ilgiem gadiem, nan tomēr labāk patīk dvīnīša Tucsona dizains...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti