PAPILDINĀTS AR POLICIJAS ATBILDI; Igaunijā krievu rašisti uzlīmē uz auto uzlīmes, kuras policija liek noņemt (+ VIDEO) 38

 
Māris Ozoliņš, iAuto.lv redaktors | 25.septembris 2023 9:43

Agresīvi noskaņoti krievu jaunieši Igaunijā, Tartu aplīmē savas mašīnas ar, it kā, nevainīgiem uzrakstiem, taču patiesībā tas ir vēstījums, kas atbalsta Krievijas izraisīto karu un agresiju Ukrainā.

Jā, šīs aktivitātes vērtējam kā rašisma izpausmi, kura ideoloģija jau vairākās valstīs ir attiecīgi identificēta un nosodīta. Piemēram, to aplicina arī autora frāze, ka Igaunija vienmēr ir klausījusi, klausa un klausīs saimnieku. Kas ar to ir domāts?

Video beigās aculiecinieka komentārs norāda uz nepieciešamību piemērot krimināl atbildību.

PAPILDINĀTS plkst.17.07 ar Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieces Ilzes Jurēvicas atbildi iAuto redakcijai:

"Valsts policija vērš uzmanību, ka ņemot vērā šī brīža ģeopolitisko situāciju, Krievijas izvērsto karu Ukrainā, kā arī kopējo kontekstu, nav pieļaujama jebkāda militārās agresijas slavināšana, tostarp uz transportlīdzekļiem izvietojot potenciāli provokatīvus uzrakstus krievu valodā (piemēram, “esmu krievs/ krieviete”) tādējādi, iespējams, slavinot militāro agresiju vai paužot atbalstu agresorvalsts veiktajiem kara noziegumiem Ukrainā.

Līdz ar to Valsts policijai konstatējot transportlīdzekļus, kas aplīmēti ar šāda veida uzrakstiem, personām nekavējoties liks tos noņemt, kā arī skaidrot šāda uzraksta izvietošanas mērķi un motivāciju. Konstatējot likumpārkāpumu, personas var tikt sauktas pie administratīvās atbildības saistībā ar militārās agresijas vai kara noziegumu slavināšanu.

Valsts policija vienlaikus aicina arī iedzīvotājus ziņot, ja tiek manīti transportlīdzekļi ar šāda veida uzrakstiem, zvanot policijai pa tālruni 110."

SEKO iAuto.lv Telegram kanālā, kur var redzēt vairāk video no Krievijas uzsāktā kara Ukrainā https://t.me/iAutolv

 
38 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 25.septembris 2023 10:07
24 2 Atbildēt

Vot nekādi nesaprotu, kāda Xuja pēc tik šausmīgi mocīties tajā zagņevajuščajā zapadā???

Tak Fis uz savu ruZZo-faZZisto = būs "laime"!!

iAuto 25.septembris 2023 10:14
16 1 Atbildēt

Te jautājums, vai arī policija Latvijā nostrādātu tik pat korekti kā Igaunijā?

Vernons 25.septembris 2023 10:05
15 0 Atbildēt

Kādreiz Staļina bildi vadāja smagajiem pie priekšējā stikla. Beidzās ļoti vienkārši, viens no kara veterāniem ar savu štoku izsita ZiLam priekšējo logu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti