Zaļā mobilitāte – Mercedes atkāpjas no plāna 13

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 25.februāris 2024 10:14

Mercedes-Benz atkāpjas no saviem ambiciozajiem plāniem zaļās mobilitātes jomā, iepriekš uzlikto latiņu nolaižot krietni zemāk.

Vācu mediji raksta, ka saskaņā ar iekšējiem plāniem Mercedes akumulatoru elektrisko automašīnu pārdošanas apjomiem 2023. gadā vajadzēja pārsniegt 20 procentus no kopējā skaita, taču ar 168 000 pārdotām vienībām izdevās sasniegt vien 12 procentus.

Preses konferencē Mercedes vadītājs Ola Kalleniuss atzinis, ka šis mērķis nav sasniegts un paziņojis par daudz piezemētāku stratēģiju -  50 procenti uzlādējamo hibrīdauto un pilnībā elektrisku automobiļu līdz 2030.gadam.

Vadītājs skaidrojis, ka pārkārtošanās tempu nosaka tirgus apstākļi un klientu vēlmes – Mercedes vēlas apmierināt dažādas klientu prasības neatkarīgi no tā, vai tās ir automašīnas ar pilnībā elektrisku piedziņu vai iekšdedzes dzinēju.

Vācu ražotāja iepriekšējie plāni noteica, ka 100 procentu elektrisko transportlīdzekļu pārdošanas apjomi jāsasniedz līdz  2030. gadam, tiesa, ar piebildi - tur, “kur tirgus apstākļi atļauj”.

Kalleniuss atzinis, ka tradicionāli darbināmi automobiļi joprojām veido uzņēmuma naudas plūsmas lielāko daļu. Bloomberg Television viņš izteicies, ka izmaksu paritāte starp iekšdedzes un elektriskajām automašīnām ir "daudzu gadu attālumā". Prezentācija investoriem parādīja, ka elektromobiļu ražošanas izmaksas šajā desmitgadē vairs nesamazināsies līdz iekšdedzes dzinēju līmenim. Un tas neskatoties uz to, ka ar benzīnu un dīzeļdegvielu darbināmu automobiļu ražošana, visticamāk, kļūs dārgāka, tiklīdz stāsies spēkā Euro 7 normatīvi.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
OK 25.februāris 2024 10:58
29 1 Atbildēt

Balsojot ar "macinjiem" panaaksim iekshdedzes auto dzineeju razjoshanas atdzimshanu!

Damn 25.februāris 2024 11:41
26 1 Atbildēt

Realitāte sāk iegriezt arvien spēcīgāk.

Jobo 25.februāris 2024 10:58
21 1 Atbildēt

Ļoti labi. Vismaz kāds ir nācis pie prāta.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 24

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti