Kompakts elektromobilis no Kia ar 600 kilometru sniedzamību (+ FOTO) 6

 

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

iAuto | 24.maijs 2024 4:37

Dienvidkorejas autoražotājs Kia iepazīstinājis ar jauno Kia EV3 – kompaktu elektromobili, kas ar vienu uzlādi spēs nobraukt līdz 600 km pēc WLTP.

Frankfurtē speciāli jaunajam Kia EV3 tika rīkots atklāšanas pasākums, kuru apmeklēja arī iAuto redakcija.

Kia EV3 ir 4,3 m garš un apveltīts ar 2,68 m garenbāzi, savukārt priekšējais un aizmugures bagāžnieks ietilpina attiecīgi 25 un 460 litrus. Automašīnas dizains atgādina par lielāko brāļu EV6 un EV9 izskatu, paliekot atmiņā ar kantaino virsbūves formu un riteņu arkām, šaurajiem un izstieptajiem Star Map zvaigžņotās tēmas galvenajiem lukturiem, kā arī tikpat šauriem, taču vertikāli iebūvētiem dienasgaitas lukturiem. Zvaigžņotā tēma turpinās arī divdaļīgajos aizmugures lukturos, kuru vertikālā smaile sākas uzreiz zem aizmugures bagāžnieka durvīm piemontētā spoilera.

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

Salonā ar lielu pārstrādāto plastikāta materiālu piedevu (kopumā 28,5 kg) divi 12,3 collu ekrāni vadītāja mērinstrumentiem un multivides iekārtai, kuriem pa vidu 5,3 collu displejs klimatkontroles vadībai.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Multimediju iekārta saņem atjauninājumus caur internetu, komplektēta ar ChatGPT un balss vadību, ko vēlāk papildinās In Car Gaming funkcija. Ir arī fiziskās pogas uz stūres, durvīm un centrālajā tuneļi, kas sevī paslēpis izvelkamu galdiņu. Tiesa, šo risinājumu var izmantot vien tad, kad automašīna stāv.

Atšķirībā no EV9 un EV6, kas izmanto 800V tehnoloģiju, EV3 pamatā ir 400V arhitektūra. Automašīnai paredzēts 150 kW (204 Zs) elektromotors, kas piedzen priekšējos riteņus, kā arī 58,3 vai 81,4 kilovatstundu akumulators. Lielākais nodrošina gaitas rezervi līdz 600 km. Izmantojot ātrās uzlādes iekārtu enerģijas krājumu uzpildei no 10 līdz 80 procentiem pietiks ar 31 minūti.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h EV3 sasniedz 7,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 170 km/h.

Kia EV3 pārdošana sāksies ar pašmāju tirgu, vēlāk tas nonāks arī Eiropā un Lielbritānijā. Cenu Kia neatklāj, tomēr eksperti, piesaucot par konkurentiem Smart #1 un Volkswagen ID.3, prognozē, ka Kia EV3 varētu maksāt nedaudz mazāk par 40 000 eiro.

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

Kia EV3 Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nu 24.maijs 2024 16:09
2 0 Atbildēt

Ar tām pogām ir aarpaac.  Visi sacenšas, kur uztaisīs neērtāku dažādu ierīču vadību automašīnā 

ZZZZ 24.maijs 2024 21:53
1 1 Atbildēt

Jaunākā Kona modeļa konkurents no Kia. Ar pogām kā parasti Korejai viss kārtībā. Šeit pat uzlabotas iepriekšējās nepilnības. Man exterjera dizains pat labāk patīk kā Kona. Nesaprotami gaismas elementu izvietojums uz virsbūves ārējiem stūriem. Mazākā neuzmanība P un lukturis kaput.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas pie Rīgas robežas ieklāta eksperimentāla seguma virskārta 5

Pētniecības projekta ietvaros uz Vidzemes šosejas (A2) Ropažu novadā pie Rīgas robežas (12,43.–12,88. km) kreisajā brauktuvē eksperimentālos nolūkos ieklāts asfalta maisījums, kurā daļa bitumena aizstāta ar lignīnu. 2023. gada februārī SIA Vianova uzsāka pētniecības projekta Ilgtspējīgu bio-asfaltbetona maisījumu izstrāde ar atjaunojamo biopolimēru lignīnu īstenošanu (Projekta numurs: 2; Līguma numurs: 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/005). Lasīt vairāk

 

Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet (+ FOTO) 4

Konkurss "Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti