Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 51

 
25.aprīlis 2024 14:53

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Dimitrijs Kohanovs skaidro: “Ceļu satiksmes noteikumos ir jēdzieni, kā iekļaušanās vienmērīgā plūsmā, neapdraudot citus satiksmes dalībniekus, nepārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Pārsvarā transportlīdzekļu vadītāji, piedaloties ceļu satiksmē, nepārsniedz noteikto maksimālo braukšanas ātrumu.

Bet mēdz būt gadījumi, kad dalībnieki brauc lēnāk nekā plūsma. Līdz ar to rodas bīstamie momenti, kad citi satiksmes dalībnieki mēģina apdzīt un veic apdzīšanas manevrus. Parādās bīstamība, jo katrs apdzīšanas manevrs ir saistīts ar bīstamību.” Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks uzskata, ka ir nepieciešams saprast iemeslu, kādēļ daļa vadītāju izvēlas braukt lēnāk, kā tas atļauts. Viņš arī vērš uzmanību tam, kas tad īsti ir lēna braukšana. Vanks: “Sākumā ir jāsaprot cēloņi, kāpēc ir lēnie braucēji.

Te es gribētu atzīmēt, ja atļautais ātrums ir 90 un cilvēks pārvietojas ar 90, tas neskaitās lēnais braucējs. Mēs runājam par tiem, kas brauc 20 un vairāk km/h lēnāk – zem atļautā ātruma režīma.” Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ autovadītājs var braukt lēnāk – viedtālruņa izmantošana brauciena laikā. Tas vairāk ir novērots pilsētā, kur vidējais braukšanas ātrums nav tik liels, kā tas ir uz lielceļiem. Drošas braukšanas skolas direktors skaidro, kādi tad vēl ir potenciālie iemesli, kādēļ šoferis pie stūres var nebūt tik ātrs braucējs, kā pārējie satiksmes dalībnieki. “Iespējams, veselības jautājumi. Sliktāka redze vai sazin kas vēl. Abām lietām ir jāpievērš uzmanība.

Ja autovadītājs nejūtas droši pie stūres, tas nozīmē – tā ir labojama lieta. Tas nozīmē, ka iemaņas un prasmes ir jāpilnveido. Šoferim braucot ir jājūtas droši par savām spējām un jājūtas komfortabli. Ja braucam stresa situācijā, tā ne visai labi izdosies.” Loģiski, ka lēnos braucējus visvairāk ir iespēja sastapt uz lielceļiem, ārpus apdzīvotām vietām. Pašiem negribot, šādi autovadītāji var izraisīt stresu un niknumu citiem satiksmes dalībniekiem. Jānis Vanks: “Mums ir daudz nervozu šoferīšu pie stūres, arī tie, kuri labi māk braukt. Izsist no līdzsavara vai sabojāt garastāvokli var arī mazākā lieta. Arī lēnā braukšana. Tas savukārt izraisa negatīvu efektu satiksmē. Izraisa, ka būs apdzīšanas. Zinām, ka apdzīšana ir bīstams manevrs. Apdzīšanu gadījumos notiek loti nopietni satiksmes negadījumi.”

Jāņem vērā arī, ka liela daļa autovadītāju sēžoties pie stūres ir sliktā noskaņojumā. Te iemesli var būt dažādi – gan problēmas privātajā dzīvē, gan darbā. Tā, piemēram, arī pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā, gandrīz puse no aptaujātajiem respondentiem norādījuši, ka viņu braukšanas stilu ir ietekmējušas neveiksmes darbā. Sliktais noskaņojums neapšaubāmi ir vēl viens no iemesliem, kas var ietekmēt mūsu emocijas laikā, kad vadām transportlīdzekli. Sliktākajos gadījumos kāds agresīvi noskaņots šoferis apdzīšanas manevra laikā var izdomāt pārmācīt lēnāk braucošo. Tiesa gan – šādā situācijā agresīvais braucējs no likumsargiem pats var saņemt sodu. Drošas braukšanas skolas direktors norāda, ka Latvijā satiksme ir nervoza. Tas skaidrojams ar autobraucēju slikto noskaņojumu, sēžoties pie spēkrata stūres. Vanks: “Diemžēl daudziem šoferiem, sēžoties pie stūres, nav labs garastāvoklis vai ir tuvu nervu sabrukumam. Skaidrs, ka sociālā vide Latvijā nav labvēlīga, lai visi justos lieliski smaidītu un viss būtu forši. Kāds brauc uz 80, es ar braukšu uz 80, kas tad man notiks.

Bet mēs visi baigi steidzamies. Tā viena daļa steidzas, kavē, otra daļa, kas brauc lēnām, šīs lietas neiet kopā. Tad ir dažādais braukšanas stils. Tā nav laba recepte.” Jāpiemin, ka Ceļu satiksmes likums nosaka, ka sodīt var arī par apzinātu lēnu un traucējošu braukšanu, kas neiekļaujas plūsmā. Par tādu pārkāpumu ir iespējams saņemt sodu. Satiksmes dalībniekiem derētu atcerēties, ja sava brauciena laikā sastopamies ar transportlīdzekļa vadītāju, kurš brauc pārlieku prātīgi, paturam prātā to, ka, visticamāk, viņam ir savi iemesli, kāpēc tā dara. Ja vēlamies apdzīt, tad izdarām to, vispirms pārliecinoties par drošību un neapdraudot citus.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 25.aprīlis 2024 15:13
6 8 Atbildēt

Man ir m+s labas riepas un naktī es braukšu 70km/h! Apzināti gribu aizbraukt galā, mēŗķī. Kas nemāk apdzīt ejAt uz DBS. 

Sawron 25.aprīlis 2024 15:46
11 2 Atbildēt

Tur jau tā sāls-apdzīt māku un pie tam fiksi, bet musari šādu manevru soda, piekarinot agresīvo...

gunbox 27.aprīlis 2024 7:34
0 0 Atbildēt

Vispābā tu pats atzinies, ka apdzenot pārkāp vairākus CSN punktus. Tikai tad var piekārt agresīvo. 😊

anonimikis 25.aprīlis 2024 18:52
0 0 Atbildēt

Braucot uz 70 Tu esi lēnbraucējs svimpis. Vajag 71 un būs čikeniekā, tad swimpji ir tie, kas Tev signalizē.

650 25.aprīlis 2024 15:24
3 0 Atbildēt

Ā.Jā.Lab dien. Jānis Bānis un Hitrijs Dmitrijs.Kaut kur agrākdzirdēti personāži.Kāreiz ir īstais brīdis parunāt/Par un parunāt/Ar (lohiem).

Stihija pārgājusi, te vairs nevaig neko ne par braukšanu ar vassaras ripām pa šļūdenu virsmu, ne par +7 grādiem un/vai par pārvietošanos kolonnā, tagad var atkal rīkot Aptaujas un karināt Plakakātus un/vai visādi citādi uzlabot Gara Stāvokli.

0pis 25.aprīlis 2024 16:12
11 13 Atbildēt

Kā var sodīt par pārāk lēnu braukšanu posmā, kam nav zīmes 'Minimālais ātrums"? Un es saprastu, ja uz ceļa ar intensīvu satiksmi velkas pirmajā robā, turklāt rausta ātrumu 30-5-20-30, bet ja brauc vienmērīgā ātrumā uz 70 - nu tak lieciet mierā cilvēku, un mierīgi brauciet mājās.

Valdis 26.aprīlis 2024 18:00
1 0 Atbildēt

Sapisies esi????

0pis 26.aprīlis 2024 18:07
1 1 Atbildēt

Elpo dziļi 30 sekundes, viss pāries. Pēc tam ej mājās pie sievas.

gunbox 27.aprīlis 2024 7:40
3 2 Atbildēt

Tev tak likums pateica, ka tev jāiekļaujas plūsmā. Ja nejēdz, rokas kājas trīc, redze tālāk par 5m vangogs, tad pats nemaz neizlien no mājas. Tu pat sabiedriskajā kā pasažieris būsi bīstams, kur nu vēl uz šosejas kā pasažieris. Aaaa, vai tu gribēji teikt, ka tu vēl  ar šādu salmu un sūdu maisījumu galvā pie stūres sēdies?

0pis 29.aprīlis 2024 22:47
0 0 Atbildēt

Kurš CSN punkts saka, ka man jāiekļaujas plūsmā? Un ja plūsma pārkāpj ar +50km/st - tad arī jāiekļaujas?

vova 25.aprīlis 2024 16:23
0 3 Atbildēt

Nevis musAri, bet musOri (no kr. vārda "musor")

Sawron 25.aprīlis 2024 16:59
0 0 Atbildēt

Piesakies ru vēstniecībā, par teksta korektoru! Es rakstīšu tā, kā man patīk. Turklāt izrunāts tiek tieši ar ''a''. Te video, kur krievi n-reizes dzied tieši tā- www.youtube.com/watch?v=Ml4Wq8IP_50

A 25.aprīlis 2024 16:32
0 0 Atbildēt

Izbrauciet Rīgā ar skrejriteni pāris ielas visā garumā, un sapratīsiet.

uupis 25.aprīlis 2024 16:55
0 0 Atbildēt

Runātājs NEZIN Satiksmes noteikumus!!!!

BMW 26.aprīlis 2024 10:26
5 1 Atbildēt

Uupis nekad nav lasījis noteikumus, bet uzdodas par CSN expertu:

104. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts:

104.3. traucēt ceļu satiksmi, bez vajadzības braucot ar pārāk mazu ātrumu;

104.4. strauji bremzēt, ja tas nav nepieciešams ceļu satiksmes drošībai.

Novērojumi liecina, ka lēni brauc dzērāji, lai nepievērstu ceļu policijas uzmanību! Tā kā ieteiktu lēnos ņemt nost no trases, lai pūš trubā!

uupis 26.aprīlis 2024 11:10
5 2 Atbildēt

Un tagad jautājumi!

Kā tu zini ka es BEZ VAJADZĪBAS braucu ar mīnus 30?

Un kāds ir sods par pārāk lēnu braukšanu?

Ja atbildes nebūs tad no tevis Wiskijs par apmelošanu!

Q 27.aprīlis 2024 13:27
0 0 Atbildēt

Viss ir vienkārši. Ja nepārvietojies ar transporta līdzekli, kas tehniski nespēj attīstīt lielāku ātrumu (traktortehnika, pirmsplūdu tehnika utt), un tev nav ieslēgtas avārijas gaismas, un laikapstākļi neliecina par attaisnojošu iemeslu lēnai braukšanai, kļūst zināms, ka pārvietojies ar bez vajadzības lēnāku ātrumu.

Q 27.aprīlis 2024 13:29
0 0 Atbildēt

Vē piemirsu - un tavam transportlīdzeklim nav pielipināta brīdinoša zīme, ka nepārvietojies ātrāk par noteiktu ātrumu.

uupis 26.aprīlis 2024 11:15
4 1 Atbildēt

Un vēl viena lieta - Policists kuram pēc noklusējuma ir jāzin CSN stāsta ka noteikumos ir jēdziens IEKĻAUŠANĀS VIENMĒRĪGĀ PLŪSMĀ!

Atrodi šo terminu Noteikumos!

Neatradīsi - no tevis Wiskijs par to ka MELO!

BMW 26.aprīlis 2024 15:47
0 0 Atbildēt

51. pants. Vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana

(10) Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:

2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai ....., —

piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

Kur un cikos varu savākt savu Viskiju?

uupis 26.aprīlis 2024 16:54
2 1 Atbildēt

Palasi skaidrojumu iekavās!

 (piemēram, vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai)

Tā kā nesanāks samelot - Whiskey no tevis!!!

gunbox 27.aprīlis 2024 7:57
0 0 Atbildēt

Tev tā pīpe labi ņem. Dozu samazini. 😁

"transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (piemēram, "

...kur vārds "piemēram" nozīmē viens no. Tas, ka beigās nav pievienots "un citi", nozīmē, ka ne aiz katra krustojuma pilsētā ir jāliek zīme 50. Tas ir pašsaprotami un Latvijā likumi ir jālasa citādi  kā jebkurā citā valstī, kur likumus raksta valodas pārzinēji, nevis darba grupas ar ģimenes locekļa statusu.😉

uupis 27.aprīlis 2024 8:27
0 0 Atbildēt

Lasīt iemācies un pēc tam sāc pārliecināt visus ka braukt ar 2/3 no atļautā skaitās pārkāpums!

Dīvāna ekzperds!

uupis 26.aprīlis 2024 16:55
0 1 Atbildēt

Un nekas nav teikts par transportlīdzekli kura dēļ veidojas kolonna!!!

ZZZZ 26.aprīlis 2024 11:52
1 0 Atbildēt

Visu uzskaitīt, vai Tu policiju tēlosi pēc saviem ieskatiem? Ka tik nesanāk kā Hitrijam Dimitrijam🙈 Aizbrauc uz kurwa braucēju zemi. Tur fūre 1km brauks aiz velo, jo tas csn dalībnieks jāapbrauc pa pretējo joslu 👌

A 25.aprīlis 2024 18:02
1 0 Atbildēt

Ja veselības stāvoklis nav pietiekami labs, kā tad jūs to domājiet risināt? Vienīgi pārsēdinot uz kādu vēl lēnāku braucamo, kas nepacietīgākos saniknos vēl vairāk.

sviesc 26.aprīlis 2024 10:44
0 0 Atbildēt

Tieši tāpat kā ar auto teh kontroli uz ceļiem. Tik ekipāža ar dakteru konsīliju. pamēra asinspiedienu, noņem analīzes, psihiatrs parunā. Ja kas nav štokos, anulē medicīnisko.

A 26.aprīlis 2024 15:40
0 0 Atbildēt

Tu vispār nesaprati ne jautājumu, ne rakstu, ne problēmas būtību. Anulē medicīnisko, tālāk ko? Tu piesakies par bezmaksas personīgo šoferi? Vai viņi brauc pa to pašu ceļu, bet nu jau 45kmh nevis 70?

A 26.aprīlis 2024 15:55
0 0 Atbildēt

Kaut gan no satiksmes drošības viedokļa droši vien tādam braucējam labāk braukt ar 45kmh un 350kg nekā ar 70kmh un  1200kg.

John 25.aprīlis 2024 18:39
6 1 Atbildēt

Mums ir daudzi svētdienas braucēji, kas mašīnu no garažas izdzen vienu dienu nedēļā. Vai autovadītāji, kas reizi nedēļā izmanto nomas mašīnas. Brauc reti. Un ļoti nedroši. Baidās no ātruma.

Un vēl ir daudzi tādi, kas vidējā ātruma radaru zonās velkās uz 80 nevis 90, lai sodu nedabūtu.

uupis 26.aprīlis 2024 11:59
1 1 Atbildēt

A kur tu liksi pasažierus ar veselības problēmām?

Kur tu liksi tehniskas problēmas ar auto ar kurām NAV aizliegts piedalīties ceļu satiksmē?

Un kur tu liksi plīstošu kravu?

Kur liksi fūres, kuras kalnā rāpjas ar 60?

iJuris 26.aprīlis 2024 12:09
2 0 Atbildēt

"Kur tu liksi tehniskas problēmas ar auto ar kurām NAV aizliegts piedalīties ceļu satiksmē?"

Kādas ir šīs tehniskās problēmas, kuras neprasa avārijas gaismu lietošanu un došanos uz tuvāko stāvlaukumu vai servisu?

Sliktas bremzes, bojāta piekare, motora pārsegs pie 90 atveras?

Es ta nopietni jautāju, lūdzu neuztvert šo kā zobgalību.

uupis 26.aprīlis 2024 12:49
2 2 Atbildēt

1. Rezerves ritenis (cīsiņš) ar ātruma ierobežojumu!

2. Eļļas spiediens (nepietiekams pie 2500) apgriezieniem!

3. Izjāta (bojāta) kulise un tu atradi tikai trešo ātrumu!

4. Izbeidzās turbīna - tev ir tikai atmosfēriska dīzeļbremze ar kuru pat pacelt nevar, bet pokšķināt var!

Pietiks jeb vēl?

J 27.aprīlis 2024 11:28
1 1 Atbildēt

Un tad ir jāieslēdz avārijas signāls, un jādodas uz tuvāko servisu, vai pa taisno mājās.

uupis2 27.aprīlis 2024 12:54
0 0 Atbildēt

Noteikumu pinktu studijā - citādāk sētas noteikumi!

uupis 26.aprīlis 2024 13:06
1 2 Atbildēt

Ui vēl aizmirsu - pavasara slimība!

5. Izpūtējā caurums (liels) un pie 2k apgriezieniem ausis liek ciet visiem salonā! Nu un tu pokšķini ar 70 un pēc tam pirmdien tāpat rūcināsi uz autoservisu!

Šiem defektiem nav prasība lietot avārijas gaismas!

Un vispār avārijas signalizācija kustības laikā ir jālieto tikai tad ja lampiņas nedeg vai auto ir iekārts striķī (viņu velk)!

core 26.aprīlis 2024 18:50
2 0 Atbildēt

Ūpis izrādās ir lohs ne tikai noteikumos, bet arī tehnikā 😱

uupis 27.aprīlis 2024 8:29
0 1 Atbildēt

Nu ja tavam velosipēdam nav izpūtējs, tad tas nenozīmē ka iekšdedzes dzinējiem tāda nav!

msh 28.aprīlis 2024 23:13
0 0 Atbildēt

Ejam cauri:

* rezerves ritenis ar ātruma ierobežojumu - tas ierobežojums ir priekš lohiem - protams, saprāta robežās - un, protams, jāliek viņu aizmugurē lai nečakarētu diferi.

* nepietiekams eļļas spiediens - nevis spiediens ir nepietiekams, bet problēmas ar devējiem, vai kas tāds. Nevar būt spiediens pietiekams zemākos apgriezienos un nepietiekams augstākos.

*izjāta kulise - parasti tādos gadījumos ir vajadzīgas īpašas iemaņas, bet robus atrast var

* izbeidzās turbīna - problēmas tādēļ nevarēt sasniegt maksimālo atļauto ātrumu varētu būt tikai smagajām mašīnām - jebkam citam motori ir pietiekami lieli arī bez pūtiena. Pats esmu sēdējis Nordekas autobusā, kuram varēja salonā labi dzirdēt ka kaut kur ieplūde pūš garām, un kā šoferis iet uz apdzīšanu, tā skan FŠŠŠŠŠŠŠ

* izpūtējā caurums - pilnīgs bleķis - ausis salonā nevienam nekritīs arī tad, ja izpūtēja nebūs nemaz - vienīgi raus salonā izplūdes gāzes. Garākais gabals ko man ir sanācis nobraukt ar otro golfu, mašīnu kurai ir diezgan simboliska skaņas izolācija, de facto bez izpūtēja, un ar atmosfērisku benzīnnieku, ir bijis ap 100 km - no Aizraukles līdz Rīgai - problēma bija tikai nepieciešamība uz Tīnūženes ik pēc brīža raut vaļā pāris logus lai vēdinātu ārā spēcīgi jūtamās izplūdes gāzes no salona; ar skaņu viss bija kārtībā.

Uj 26.aprīlis 2024 12:05
1 0 Atbildēt

jà.  Brīvdienās uz ceļiem ir pilnīgs haoss.  Sestdienàs pilns ar testosterona pārpildītiem džigitiem, kas ar nesās pie vai jau ar savām daiļavām uz šašliku cepšanas vietām.  Savukārt svētdienu pēcpusdienā sākās mūli pārlējošo gadīgo ģimenes galvu sievu diena,  kuras uz 70-80 kmh gadā ģimeni mājās 

uupis 26.aprīlis 2024 13:12
2 2 Atbildēt

Visi, kuri brauc ātrāk par Tevi - ir pašnāvnieki!

Visi, kuri brauc lēnāk par Tevi - ir bremzes un nemākuļi!

Un nav svarīgi ar kādu ātrumu brauc TU!

0pis 26.aprīlis 2024 16:58
0 0 Atbildēt

papildināšu pēdējo :

"Un nav svarīgi ar kādu ātrumu brauc TU, drošas braukšanas expert!"

uupis 26.aprīlis 2024 17:36
0 1 Atbildēt

Tā ir vecu veca anekdote un kā izrādās dzīves patiesība!

Vernons 26.aprīlis 2024 17:05
3 0 Atbildēt

Lēnāk braucošam ir pienākums palaist garām tos kas brauc ātrāk! Vācijā, Polijā un citur ir pienākums izbraukt cauri stāvvietai un palaist garām uzvākto "asti"! Norvēģijā arī!

uupis 26.aprīlis 2024 17:35
1 2 Atbildēt

Uz priekšu - argumentus rokā un uz CSDD - lai groza 110. punktu!

Jeb esi nespējnieks un nevari kaut pirkstiņu pakustināt satiksmes drošības jomā?

Vernons 26.aprīlis 2024 21:25
1 0 Atbildēt

Tava aprobežotība un nezināšana vienkārši apbrīnojama.

uupis 27.aprīlis 2024 8:32
0 0 Atbildēt

Es tevi sapratu - 110. punkts neeksistē un vernons katru dienu ar CSDD komunicē par satiksmes drošības uzlabošanu!

Jevb vernons kārtējo reizi apstiprina ka ir melis un nav nevienu priekšlikumu ieviesis!

0pis 26.aprīlis 2024 18:02
1 0 Atbildēt

Parādi mums tās stāvvietas Latvijā - dažas vien ir! Un ja apstāsies joslā, lai palaistu (ja nav ceļa apmales) tad visi kliegs "Labāk nebūtu stājies!!!"

Chils 27.aprīlis 2024 0:39
2 1 Atbildēt

Nekur nav jāskrien. Izvēlies distanci un brauc. Tikai Latvijā ir šāda spriedelēšana. Citur brauc lēni pat pārāk lēni. Lēnāk tiksi tālāk brauksi.

R 27.aprīlis 2024 13:41
0 0 Atbildēt

Citur tie lēnie paši, pieklājīgi, nolien maliņā, un palaiž sakrāto asti garām. Citur, lēnos policija noņem no trases uz pārrunām, un vai pat izraksta kvīti. Citur nebrauc lēnu pa kreiso joslu ar domu - es jau neko nepārkāpju. Citur bez vajadzības, piemēram dēļ laikapstākļiem, lēnāk par plūsmu nebrauc. Tieši neiekļaušanās plūsmā rada stresu sev un citiem, piemēram, ko var vilkties, ui kā viņš mani apdzina utt.

0pis 29.aprīlis 2024 22:49
0 0 Atbildēt

4x citur. Hm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti