Kas notiek ar atrasto zelta vilcienu?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

27.augustā Polijas amatpersonas apstiprinājušas Otrā pasaules kara laika nacistu vilciena atrašanu pie Valbžihas valsts dienvidos, taču pagaidām sniegtā informācija par leģendām apvītā vilciena sastāvu ir skopa.

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Šonedēļ iespējamā nacistu "zelta vilciena" atradēji Pjotrs Kopers un Amdreass Rihters pagājušonedēļ publicēja radara attēlus ar paslēptajām bagātībām, taču eksperti tos uzņēma ar skepsi.

Pēc dažām ziņām, vilcienā varētu atrasties arī leģendārā "Dzintara istaba", par kuras likteni nekas nav zināms kopš 1945.gada aprīļa, kad tā pazuda toreizējā Kēnigsbergā (tagadējā Kaļiņingrada).

"Zelta vilciens" tā arī nekad nesasniedza savu galamērķi, bet neskaidros apstākļos pazuda tagadējās Polijas dienvidrietumos.

Gan vilciena atradēji, gan Polijas amatpersonas uzskata, ka tagad atrastajā vilcienā, visdrīzāk, atrodas militārais aprīkojums, taču nav izslēgts, ka bruņuvilcienā mēģināts izvest nacistu salaupītās dārglietas un mākslas darbus.

Bet tas arī viss, gribētos zināt vairāk!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Preses pīle nekas vairāk. "Atradēji" ar fotošopa radara bildi vien piesakās uz bagātībām, lai rezervētu savu daļu ja nu gadījumā kāds kaut ko tur atrod.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Redz kur arī abu krāpnieku firmas mājaslapa - xyz-spolkacywilna.pl/

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kaut kā esmu pārliecināts, tas ir pilnīgs fufelis

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Apsardzi jau sen tur nosūtīja, tagad vēl šis:

Kāds polis paziņojis, ka atradis divus Otrā pasaules kara laikā nacistu izveidotus tuneļus un plašu pazemes kompleksu, vēsta Polijas Radio.

Preses konferencē Valbžihas domes pārstāvji un atradējs Kšištofs Špakovskis paziņoja, ka esot noformēti ar atradumu saistītie dokumenti. Pazemes tuneļi atrodas Polijas dienvidrietumos. Turpat divi citi vīrieši atklājuši vietu, kurā varētu būt paslēpts leģendām apvītais Otrā pasaules kara laika vilciens, kuru tagadējās Polijas teritorijā pametuši nacistiskās Vācijas spēki.

Špakovskis apgalvo, ka viņa atklājums esot balstīts uz gadiem ilgu izpēti. Bez ieročiem un tehniskā aprīkojuma tuneļos vēl varētu būt pretgaisa patvertnes.

1943.gadā nacistu režīms Lejassilēzijā sāka projektu "Riese" ("Milzis") - lielas pazemes būves celtniecību.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tāda pat reklāmas kampaņa kā mūsu meteorīts. Gaidam tarifu "Zelta vilciens"

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vietējās pilsētas pārvaldei vajadzētu pārdot rakšanas atļaujas līdzīgi kā dažās privātās zeltraktuvēs. Varētu labi nopelnīt un papildināt pilsētas budžetu.

Maris Reģ.: 06.06.2001
0 0 Atbildēt

Jaunumi: Polijas armija Valbžihas apkārtnē valsts dienvidrietumos sākusi tā dēvētā nacistu zelta vilciena iespējamās atrašanās vietas izpēti, otrdien vēsta Polijas Radio.

Lejassilēzijas vojevodistes gubernators Tomašs Smolažs žurnālistiem pirmdienas pēcpusdienā paziņoja, ka vilciena iespējamās atrašanās vietas izpēti sākuši ķīmijas, radioloģijas un sprāgstvielu eksperti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tas ir saprotams. Ja tur patiešām "kaut kas" ir, tad tas varētu būt mīnēts, tāpēc katram gadījumam jāpārbauda. Bet tas vēl nenozīmē, ka tur būtu kāds vilciens, vienalga, ar ko.

BadAss Reģ.: 27.09.2006
0 0 Atbildēt

Es jau protams ļoti gribētu ticēt, ka ko tādu varētu atrast. Kaut vai feiku. Var taču noviltot tādus izrakumus. Pat valdības līmenī.

P.S. Tomēr nepamet doma, ka tur nekas nebūs, un šis piemērs ir topica tēmai visai analoģiska ziņa:

www.bedre.lv/?id=read&show=1458&Ziemelkoreja__Valsti_atrasta_vienradza_ala

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti