XC90 aizmugurējā tilta reduktors salauzts

artisb Reģ.: 28.12.2017

Sveiki! Vakardien saskāros ar nepatīkamu gadījumu. Mans xc90 tika uzdzīts uz ruļļiem, lai pārbaudītu bremžu spēku taču rezultātā tika salauzts reduktora korpus un arī iekšā esošie zobrati un gultņi tika sadragāti. Krakšķis bija pamatīgs. Skaidrs ir tas, ka ir jāliek cits reduktors. Bet šobrīd rodas jautājums, kādēļ tā notika? Vai 4x4 var pārbaudīt tikai pa vienam ritenim vai arī visus 4 reizē ir jāpārbauda? Uz ruļļiem bija abi aizmugurējie riteņi.

Plānoju likt lietotu reduktoru no cita auto. Manējais ir benzīns 2.5, 2002. gads. Vēl rodas jautājums vai nav kaut kāda starpība no dīzeļdzinēja automašīnām?

 
Guzis Reģ.: 23.08.2006
3 1 Atbildēt

Kurš mudaks to darīja? Lai tas arī meklē jaunu reduktoru! Full time 4x4 nedrīkst uz vienas ass ruļļiem pārbaudīt!

Tiesa - parasti nekas nelūzt, tik auto nolec no ruļļiem.

osscar Reģ.: 27.08.2002
3 0 Atbildēt

kaut kā neatceros, ka volvo būt full time awd un starp asu bloķis lai tas nolektu no ruļļiem...

artisb Reģ.: 28.12.2017
0 0 Atbildēt

Jā, cits meistars arī uzreiz minēja, ka ir bijis gadījums, ka auto nolec no ruļļiem, bet otreiz vairs nav mēģināts. Šeit laikam nezināšāna nospēlēja lielu lomu.

Tātad rezumē ir tāds, ka uz vienas ass ruļļiem to nevar darīt? Interesanti ir tas, ka es pirms servisa biju tieši CSDD skatē, kur man pārbaudīja bremzes uz vienas ass, es tikai neskatījos, iespējams pa vienam ritenim testēja.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Haldex ir pseido full time.Sabremzē vienu asi - pārdala spēku. Nejaukt ar starpasu bloķi (sadalījums 50/50)

XC-90 pamatā ir priekšpiedziņa, aizmugure tiek pieslēgta pēc vajadzības. Uz vienas ass ruļļiem ļoti neieteiktu testēt tādu neatslēdzamu variantu. CSDD parasti to zin, un pārbauda tikai roceni.

artisb Reģ.: 28.12.2017
1 1 Atbildēt

Atkārtotā pārbaudē man skatījās tikai aizmugurējo asi gan darba bremzes, gan arī stāvbremzes. Pamatpārbaudē tika pārbaudītas abas asis.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Interesanti ka taisni šodien vienā citā forumā kā vienu iemeslu nepirkt lietotu xc un XC lasīju to ka 90% pseidopilnpiedziņai ir pizģec, un attiecīgi ir pilna laika divritenis.

Es gan šajā negadījumā kā galveno vaininieku redzu mašīnas ražotāju. Apskates rūķītim gadījās, bet viņš ir cilvēks un viņam tas ir pieļaujams - bet lolvo "gadījās" izlaist tirgū mašīnas ar sūdīgi saprogrammētiem haldekša vadības blokiem, un viss notiek, viss kārtībā. Kaut kā nav īpaši gadījies dzirdēt ka citas haldekša sistēmas būtu sevišķi sprāgstošas, hoķ VW 4motion, un es izteikšu minējumu, kāpēc - jo normāli ražotāji noteikti ieprogrammē savu mašīnu viskosajūgu kontroles blokus lai šādā situācijā, kad vienas ass riteņi griežas ar vienmērīgu ātrumu, pseidopilnpiedziņa ieslēgta netiktu, jo mašīna skaidri redzami atrodas uz ruļļiem. Lolvo bloks tikmēr izdomā ka mašīna ir norakusies, un priekšējie riteņi tīras nejaušības dēļ griežas ar vienādiem ātrumiem... Acīmredzot vēl viens foršs lolvo inženieru izveidots ahileja papēdis lai laimīgajam otrajam vai trešajam mašīnas īpašniekam ar dārgiem remontiem radītu motivāciju mašīnu aizsūtīt uz presi...

Uggga Reģ.: 04.01.2006
2 1 Atbildēt

Kādreiz māsai bija XC90, arī palika par 2wd, dīleris solīja salabot par 900Ls, jāmaina viss mezgls utt. utjp... Caur kaut kādiem paziņām izraka onku kaut kur Jelgavā, kas to lietu bija izkodis un remonts izmaksāja 50Ls.

dzanks Reģ.: 08.09.2004
2 0 Atbildēt

Domāju ka nevienu normālu 4x4 nevar salauzt mēģinot pārbaudīt pa vienai asij. Kam bloķis, tas izleks no ruļļiem, kam brīvais vai viskozais nekas ļauns nenotiks. Tur visam jābūt pietiekoši izturīgam lai spētu ar 1 asi vai 1 riteni mašīnu no šaizes izcelt, kur slodzes ir nesalīdzināmi lielākas nekā lai izripotu no kkādiem sūda ruļļiem.

seaman Reģ.: 18.08.2005
0 1 Atbildēt

Vai tad mašīna nav brivgaita, kad griežas tikai rullis.?

???? reāli tikai nospiež bremžu pedāli

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Neaizmirsti ka mašīnu pēc mērījuma nevis nostumj vai novelk, bet tai pašai ir jāpabrauc uz priekšu. Un šajā momentā kriminālnoziedznieku programmētais vadības bloks izdomāja ka mašīna kašājas ar priekšas riteņiem un pieslēdza pakaļas tiltu.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

dzanks rakstīja: Domāju ka nevienu normālu 4x4 nevar salauzt mēģinot pārbaudīt pa vienai asij. Kam bloķis, tas izleks no ruļļiem, kam brīvais vai viskozais nekas ļauns nenotiks. Tur visam jābūt pietiekoši izturīgam lai spētu ar 1 asi vai 1 riteni mašīnu no šaizes izcelt, kur slodzes ir nesalīdzināmi lielākas nekā lai izripotu no kkādiem sūda ruļļiem.

Neko ar vienu riteni standarta auto izcelt nevar! Pusass nost, un ej pēc traktora. Turklāt - lai - dabūtu visu vilkmi uz vienu ratu, vajag 3 cietos bloķus, kas standartā tikai G klasei ir.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pietiks ar veco kvatru variantu - bloķējamu starpasnieku un pakaļas diferi - abi diferi griežas ar vienu ātrumu, un ass ar mazāko saķeri, aizmugurējās, riteņi arī - ar to pietiek gandrīz jebkurai situācijai.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti