Kartera ventilācija? Pastiprināta eļļas degšana!

wexrtf Reģ.: 27.12.2018

Vienreiz jau te cepu tēmu par Renault Laguna diagnostiku, bet pirms paspēju nodiagnosticēt, lielajā salā notika šaize. -28 grādos pieleca no pusapgrieziena, bet pēc pāris km sākās smaga dūmošana un minūšu laikā apēda ap 2l eļļas. Plus elļa tika izspiesta arī pa motoru virspusēji. Līdz ar to auto tika nolikts garāžā, nu ir jāsāk atdzīvināt, bet gribētos precīzāk saprast, kurā virzienā rakt.

Loģiski, ka eļļa ir sadzīta visās trubās, bet tai skaitā ir izspiesta arī virspusēji pa motoru. Līdz šim ir noņemts un izskalots interkūleris, ir noņemta turbīna un tīri vizuāli/uz tausti nešķiet, ka būtu palielināta brīvkustība - gareniski vispār nekustas, uz augšu/leju ir minimāli jūtama ass kustība, bet tiešām minimāli, cik nu var sataustīt. Tika arī secināts, ka vārstu vāks bija salīdzinoši vāji pieskrūvēts (nez caur cik rokām pirms tam izgājis, grūti noteikt auto vēsturi).

Pēc interkūlera un tam pieejošo trubu izmazgāžanas auto tika palaists un rezultats nemainīgs, eļļa tiek dzīta, dedzinata un kūp balts. Vienīgi eļļa fiziski uz motora netika izspiesta, bet tas iespējams notiek tikai, braucot slodzē. Šim vēl reāls iemesls netika atrasts, no kurienes eļļa nonāca virspusē, ja nu vienīgi vārstu vaka blīve. 

Pēc sarunām ar vairākiem mehaniķiem praktiski visi kā cēloni min kartera ventilāciju. Ja pieņemam, ka tik tiešām lielajā salā kartera ventilācijā kaut kur brutāli aizsala kondensāts, vai uz doto brīdi eļļas atdalītāja nomaiņa ir risinājums tam, ka elļu joprojām turpina vilkt un dedzināt? Pa trubu, kas nāk no gaiss-eļļa atdalītāja, nāk tikai atgāzes, eļļa tur vismaz pašreiz netiek vilkta. Dzinējs F9Q758 1.9dci 96kw

 
wexrtf Reģ.: 27.12.2018
3 0 Atbildēt

Ja kads jautās, kādēļ auto nav servisā un ir šāda risinājumu meklēšana, atbilde ir ļoti vienkārša - ir interese skrūvēties + servisa izmaksas 3x pārsniegs veca Reno vērtību, līdz ar ko šī pasakuma mērķis ir pašrocīgi rast risinājumu un procesā kaut ko iemācīties. Dalamies ar pieredzi un zināšanām, ir iespēja testēt, eksperimentēt un 'čakarēties'. Pateicos!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tieši tā - kartera ventilācija. Mans sievastēvs stāsta, ka viņa golfam ne pirmo reizi izsit eļļu pa ščupu. Es tik bija domājis, ka tā ir tipiska vācu slimība, bet izrādās franči arī negrib elpot salā.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Tā "vācu slimība" nav daudz manīta, bet ar veciem VAGiem esmu braucis ļoti daudz, tiesa gan ne ar 1.9tdi traktoriem - verbūt tur izteiktāk.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kertera ventilācijai ir vienkāršs tests - uzliec balonu/gumijas cimdu vai prezi  vārstu vāka korķa vietā un tad iedarbini - ja tas gumijas izstrādājums ātri aizlido pa gaisu - tad tev ir šī problēma, ja ne velna nelido nost tad problēma ir citur ... un nezinu kā renim, bet BMW ir bezjēgas visādu viltīgu štruntu, kur eļļa "satiekas" ar dzeses škidrumu utml. un ja kāda blīve beidz savu eksistenci, tad atkarībā no vietas ir gan eļļa dzeses škidrumā, gan reizēm arī otrādi - dzeses škidrums eļļā ( bet tas skaidrs nav tavs gadijums) ...

Bet vispār dažādiem motoriem pietiek vietu, kur eļļas kanāliem ir visādi idiotiski sietiņi, ar eļļas spiedienu darbināmi spriegotāji un vēl viss kaut kas, kaut kas un kaut kur aiziet pa pipelēm - un eļļa "lien" pa mazākās pretestības ceļu ...  Un galvenais uz ko jāskatas vai tā vispār nonāk līdz galvas daļu eļļošanai, jo nu tev izklausas ka "pārrāvums" ir kaut kur uz "lielas" trubas ...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Vienīgais no vecām dīzeļkastēm, kas jebkad man ir bijušas un ir vilkušas uz t.s. raznosu ir Reno (megane 1.9dCi), nezinu kas tām mašīnām ar tām ventilācijām/neventilācijām ir bet tas ir vnk psc, tai skaitā tās kartera ventilācija ir diezgan iidotiski uzbūvēta. Lec un brauc gan tādi mironīgi viltus motori uz urrā, pilnīgi neticami. Man gan atrakcija vēlme pēc 2. gadījuma ātri izbeidzās un pusšŗots tika par godīgām naudiņām (un ar godīgu aprakstu) ātri ssā jaunam ipašniekam atdots.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tieši tā arī sievastēvs raksturoja vācu inžinieru brīnumu. Esot regulāri jātīra filtrs tai ventilācija( viņs tīra1 gadā), bet tā ventilācija esot Kleini izvietota un piekļūt grūti.

Drošibas pēc jāvadā 2 l eļļa rezervē. Ja izspiež to eļļu, tad pielej un brauc ar atvērtu vaciņu līdz tuvejam servisam.

Tas gan nav dīzelis, bet 1.4 benža

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Iesaku meklēt iemeslu, kāpēc gāzu spiediens nonāk eļļošanas sistēmā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka Lietotāji lieto palietotas lietotās mašīnas ar pliku suuda eļļu un tāpēc ,ka viņi nav (laicīgi) iepazinušies ar sava konkrētā motora īpatnībām.Ja vēl nav totāls kirdiks, nu ta vajag vel kādus pāris kkm mēģināt novilkt ar to aizlipušo suudu.Lai tas spiediens tur vēl kko "paeļļo".

Tīšām pamēģināju- nu jā, pilnīgi nekā, abssolūts informācijas vakuums.Šāds motors visā europopā un pat jukeipopā ir tikai vien dažiem īpaši izredzētajiem.Vai nu viņi kādam ies ko stāstīt... Gogel.kom --> egr ventil probleme renault 1.9 dci ---> Enter.. 🧐

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

650 rakstīja: Tāpēc, ka Lietotāji lieto palietotas lietotās mašīnas ar pliku suuda eļļu un tāpēc ,ka viņi nav (laicīgi) iepazinušies ar sava konkrētā motora īpatnībām.Ja vēl nav totāls kirdiks, nu ta vajag vel kādus pāris kkm mēģināt novilkt ar to aizlipušo suudu.Lai tas spiediens tur vēl kko "paeļļo".

Tīšām pamēģināju- nu jā, pilnīgi nekā, abssolūts informācijas vakuums.Šāds motors visā europopā un pat jukeipopā ir tikai vien dažiem īpaši izredzētajiem.Vai nu viņi kādam ies ko stāstīt... Gogel.kom --> egr ventil probleme renault 1.9 dci ---> Enter.. 🧐

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
0 0 Atbildēt

Īss update - EGR vārsts ir pārbaudīts, nav aizaudzis un kustās brīvi. Turbīna pēc noņemšanas ir apskatīta un tomēr ir aizvesta uz remontu - gan brīvkustība ir pārāk liela, gan arī membrāna vakuumu netur. Paralēli tiek gādāts OEM kartera ventilācijas gaisa-eļļas atdalītājs un vārstu vāka blīve. Vēl jāuzmet aci trubām un drīzumā jāskrūvē kopā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu ja, tā jau varēja gaidīt.Turbīna nevar būt svaigi veselīga, ja krietnu laiku bijusi spiesta strādāt apgrūtinošos apstākļos. Skaties ka tik tur tas eļļasgaisa atdalītājs vai vēl kāds tamlīdzīgs štrunts neietilpst "ejošo" materiālu sadaļā un ka tik to nebij jau savlaicīgi jānomaina.Labāk pie viena nomainīt visu iespējamo to, kas pats par sevi varbūt pat neko diži daudz nemaksā.

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
6 0 Atbildēt

Nu ko, Reno ir veiksmīgi noripojis jau ~700km. Par izdarītajiem darbiem - tiešs problēmas risinājums bija kartera ventilācijas gaisa-eļļas sadalītāja maiņa, turbīnas restaurācija un vārstu vāka blīve. Pie reizes tika nomainīts zobenes komplekts, kas jau kādu brīdi stāvēja plauktā, un vēl daži regulārās apkopes sīkumi. Rezultātā eļlas līmenis nezūd, eļļas noplūdes nav redzamas, dūmošanas nav un ļoti būtiski samazinājies kvēpu/melnā dūma daudzums, dodot grīdā. Kļūda par DPF arī pašlaik neliek manīt par sevi. 

Pateicos visiem par pieredzes stāstiem un ieteikumiem. Situācija ar kartera ventilāciju bija jaunums man, tagad ir laba pieredze un izlasīts daudz noderīgu materiālu

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti