Opel Grandland auto tests, atsauksmes un iespaidi par jauno modeli no 2025 / 2026
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Opel Grandland auto tests, atsauksmes un iespaidi par jauno modeli no 2025 / 2026
šis ir frontera lielais brālis, ja tā varētu teikt. iekšējie izmēri man atbilstošāki, kopējais iespaids labs, šis auto ir solis uz priekšu, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, protams, priekšējais panelis un ekrāni ir, kā citiem līdzīgiem auto, niansēs savādāki, bet tāpat viss ir labi nolasāms un saskatāms, braukšana normāla, stūrējas un bremzējas, teiktu, ka nekas īpašs, normāls vāģis, bagāžnieks liels, aiz sevis var normāli iesēsties, nav viedoklis par braukšanu naktī, izmēģinājums veikts dienas laikā
Nosaukums ieintriģē! Auto stāvlaukumā vajadzētu uzreiz pamanīt, bet ak vai nemaz tik liels nav. Salona ietilpība , ka normālā SUV, bagāžnieks 550 l, skaitļos izskatās daudz . Mani divi vilku sugas suņi gan teiktu ka ausīm nedaudz traucēs, ja abi gribēs reizē braukt. Es viņus mierinu ka jaunie mīļdzīvnieku pārvadāšanas noteikumi ir gana stingri un izbrauciens ir jāatliek. Vadītāja vieta ērta, manuāli regulējama. Sēdpozīcijā pie stūres: pirmais iespaids ka mašīna ir liela. Pārredzamību uzlabo šajā testa auto aprīkojums ar 360 kameru un atpakaļskata kamera, priekšā sensori, jāpierod pie gabarītiem. Pateicoties šim aprīkojumam var noparkot mašīnu perfekti arī neērtās stāvvietās.
Panelis , divi būtiski radītāji ātrums , odometrs un manuprāt virtuāls rādījums cik km varēsim veikt( tie km mainījās, taču lielums varēja arī palielināties- hibrīds...).
Vidējais patēriņa radījums dienu garumā gan nemainījās un bija ka pielīmēts pie skaitļa 6,3. Protams planšte, bet kuram tagad tās nav!Visas funkcijas nav jābaksta planšetē , jo ir rinda ar tiešiem taustiņiem.
Braukšanai viss savās vietās . Mani uzreiz interesēja , vai bez iepriekšējas sagatavošanās, ceļā pilsētā varēšu intuitīvi ātri aktivizēt adaptīvo kruīzu, izdevās . Nedaudz samulsināja zīmju atpazīšanas apstiprinājuma taustiņa novietojums, bet arī to spēju pusstundas laikā izmantot. Ērti displejs tiek projecēts vējstiklā (nezinu vai tas ir papildus aprīkojums).
Stūrēšanas asistents, adaptīva kruīzkontrole... izmēģināju visādi, ātri saprata ,ka neturu stūri, bet joslā varēja noturēt. Ko domāja tie , kas brauca aizmugurē? Teikšu ko pats esmu par tādu braukšanu teicis, laikam boķī telefonā!!!
Tad es ļāvu auto kruīzā braukt , bet pēc 3km apnicīga paneļa pīkstēšanas un dzeltenu gaismu raidīšanas manā
virzienā, auto nepieņēma lēmumu avārijas apstāšanos labajā ceļa pusē un avārijas gaismu ieslēgšanu . Laikam gaidīju par daudz!
Noslēgumā teikšu , ka auto lietojams un tajā ātri adaptējos ,nebija vajadzīgs tam laiks, viss savās vietās.
Nevaru piekrist Conqueror, kas šis ir Frontera lielais brālis. Labākajā gadījumā ļoti attāls onkulis. Atškirībā no Frontera Granland ir jūtams Opel rokraksts - gan vadības panelī, gan salona apdarē, gan ārējā izskatā. Ērti profilēti krēsli, braukšana līgana, stūre atsaucīga.
Jāpiekrīt rolim, ka Granland viss ir savās vietās.
Ņemot vērā cenu, kas hibrīdam ir ap 37 000 EUR, es teiktu, ka šis varētu būt visnotaļ konkurētspējīgs ar citiem līdzīga izmēra vai pat mazākiem auto.
Šis nav auto luxury līmeņa cienītājiem, taču vidējai statistiskajai 2+2 ģimenei ar lielu suni būs tieši laikā.
Opel Grandland
Kaut kādā mērā šo modeli var uzskatīt par tipisku Opel – atturīgs dizains, praktisks salons, normālas gaitas īpašības un konkurētspējīga cena. Dizaina ziņā Opel jaunie modeļi ir pretpols to tagadējiem radiniekiem Peugeot. Tātad, tos kam franču zīmola izskats šķiet pārāk uzbāzīgs, vajadzētu uzrunāt Opel vienkāršajām līnijām.
Tehnikas ziņā gan jaunās paaudzes Opel, Peugeot un arī Citroen faktiski ir identiski un salonā pat var atrast vienādus slēdžus. Stellantis grupa pircējiem piedāvā izvēli zīmola un attiecīgi arī izskata ziņā. Protams, paliek jautājums vai šis pircējs neaizies pie populārākiem citu ražotāju zīmoliem. Konkurence ir gana sīva un vismaz mūsu tirgū, kā zināms, līderi ir pavisam citi.