Beidzot saņēmos un savam mocim nokārtoju VS statusu. Uzreiz no apkārtējiem ir negācijas ar jautājumiem — priekš kam to vajag? Mocim tāpat mazs nodoklis, nevar braukt, jo jāskaita kilometri utt.
Tad nu varu pateikt, ka man tas ir tīri prieka jautājums — apziņa, ka ir Motormuzeja sertifikāts, un vēlme nākotnē moci saglabāt oriģinālu, neapkarinot to ar tūningu. Kā arī patīkami, ka šogad jāveic tehniskā apskate un nav jāmaksā nodoklis.
Un vēl — par to, ka VS statusam esot kaut kāds kilometru ierobežojums, ir mīts. Nekur nav rakstīts, ka ar vēsturisko spēkratu nedrīkst nobraukt noteiktu kilometru skaitu. Ir rakstīts, ka to nedrīkst izmantot kā ikdienas transportlīdzekli. Tātad braukt drīkst — vienkārši tas nav paredzēts ikdienas pārvietošanās līdzekļa lomai.
Varbūt, šeit kādam ir kāds ārzemju mocis līdzīga gada un ne vecāks par kādu 1985 gadu? Gribu ielikt savā Minoltas analogajā spogulenē filmiņu un uztaisīt analogo fotosesiju ar nelielu izbraucienu. Ja ir kādam līdzīgi moči un vēlme pafočēties un nedaudz izbraukt, dodat ziņu.
Tiek gan kontrolēts. Vizuāli ir jābūt visam labā stāvoklī, kā arī visam ir jābūt oriģinālam. Man VS apskates protokolā ierakstīja, ka ir bojāts krasojums lampas korpusam. Respektīvi arī katru reizi ejot TA inspektoram ir jāpievērš uzmanību tieši oriģinālam izpildījumam un vizuālam stāvoklim.
Neviens jau neprasa, lai ir restaurēts 100%, bet ja nemaldos tad likumā bija rakstīts, ka jāsaglabā 80 % no krāsojuma. Tulīt atradīšu
Nu ja, es tak uzrakstīju, ka pēctam kad ir iegūts VS status tas ir jāuztur kārtībā, un papildus parastai TA, inspektors VS statusa transportlīdzeklim skatās arī vizuālu un oriģinalitātes saglabājumu.