Trolejbusa avāriju Brīvības ielā vadītājs izraisījis, sajaucot pedāļus (+ video) 7

 
Nozare.lv | 23.augusts 2016 17:22

Brīvības ielā 14.augustā notikušajā satiksmes negadījumā, kurā trolejbuss taranēja astoņas automašīnas, vainīgs bijis trolejbusa vadītājs, kuram patlaban ir slimības lapa, informējis SIA "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis.

RS ir veikusi visu sistēmu, tajā skaitā tehnisko, datoru ierakstu, videokameru, pārbaudi trolejbusam, kas bija iesaistīts negadījumā, un atzinums ir, ka visas sistēmas strādā pilnā apjomā un neviena nav bojāta, skaidroja Zaķis.
Pārbaudītais video un datoru ieraksts liecina, ka trolejbusa vadītājs tā vietā, lai bremzētu, ir spiedis gaitas jeb gāzes pedāli. Līdz ar to RS notikušajā negadījumā nav pamats vainot ražotāju par trolejbusa defektiem.

Jau ziņots, ka 14.augustā Rīgā trolejbuss taranēja astoņas automašīnas. Negadījums notika Brīvības ielā. Tajā viegli cietis viens no automašīnas "Audi" vadītājiem. Sākotnēji policija pieļāva, ka negadījums noticis, iespējams, trolejbusa tehnisku problēmu dēļ.

Saistībā ar notikušo Valsts policijā sākta resora pārbaude.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 23.augusts 2016 16:01
16 1 Atbildēt

Aptuveni šādu secinājumu izmeklēšanai jau gaidīju...

Ko pats sev vari garantēt braucot šādam pa priekšu?

... nemaz pat nerunājot par to, ko šādam pa priekšu braucējs var garantēt

Derglis 23.augusts 2016 17:07
5 2 Atbildēt

Ārprāts, kādus tik nesēdina pie trolejbusa stūres...

Nav jau pirmais gadījums.

John 23.augusts 2016 20:50
14 5 Atbildēt

Lētāk atlaist šoferi, nekā atzīs tehniskās problēmas trolejbusam. #RīgasSatiksme

Jomajo 24.augusts 2016 11:36
6 9 Atbildēt

Kāds bija klāt,kad troļuku lika uz stenda?Kur ir komjūtera izdruka par to,ka tiešām spiesta gaida,a ne bremze? Kur tas viss ir? Davai,lai publicē izdruku presē,lai cilvēki zin patiesību. RS jau vnm ir vainīgi šoferi,viņi ir dzērāji,nariki,pīpē un dzer pie stūres..Es atsakos ticēt,ka vadītājs,tik ilgi ir spiedis gaitas pedāli,domājot,"a kāpēc nebremzē..."

mkm 24.augusts 2016 22:08
2 3 Atbildēt

vispār jau par troljuka vai tramvaja vadītāju var kļut izejot ātros kursus turpat RS, pat atuovadītaja apliecību nevajag. No turienes arī problēmas.

Vernons 25.augusts 2016 9:59
2 3 Atbildēt

Kur ir video par notikušo?

Kanibaals 26.augusts 2016 23:29
1 0 Atbildēt

Policijā. Izmeklēšana vēl nav beigusies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti