Tesla bez vadītāja piedzīvo smagu avāriju; salonā atrod divus beigtus vīriešus (+ FOTO) 38

 

Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 30.aprīlis 2021 9:12

Naktī uz 18.aprīli, ASV, Hjūstonas tuvumā 2019.gada Tesla Model S lielā ātrumā nobrauca no ceļa, ietriecās kokā un aizdegās. Ieradušies glābēji konstatēja, ka pie stūres neviena nav.

Ugunsgrēks tika dzēsts četras stundas, taču jau glābšanas procesa laikā tika konstatēts, ka vadītāja vietā neviena nav – sadegušu cilvēku mirstīgās atliekas tika atrastas priekšējā pasažiera sēdeklī un uz aizmugurējā sēdekļa.

Tas pats vēlāk tika apstiprināts vietējā televīzijas kanāla reportāžā, kur policijas pārstāvis paziņoja, ka balstoties uz automašīnas vraka izpēti un liecinieku liecībām "negadījuma brīdī neviena pie stūres nebija".

Vēlāk noskaidrojās, ka automašīnā atrastie ir 59 un 69 gadus veci vīrieši, ārsts un inženieris, kuri pēc viņu sievu liecībām pirms brauciena bija kaismīgi diskutējuši par Tesla autopilota iespējām.

Policijai radās aizdomas, ka abi savā neveiksmīgajā ceļojumā bija vēlējušies izmēģināt tieši šo elektriskā transportlīdzekļa aprīkojuma iespēju.

Tesla šefa Īlona Maska reakcija nebija ilgi jāgaida. Tikai dienu pēc avārijas viņš tviterī ierakstīja: “Iepriekš analizētie dati liecina, ka autopilots netika aktivizēts un šai automašīnai nebija FSD (Full Self-Driving: elektronikas pilnībā pārvaldīta autonomās braukšanas sistēma), turklāt standarta autopilotam būtu nepieciešams joslu marķējums, kuru šim ceļam nebija.”

Savukārt Tesla viceprezidents Lars Moravijs uzsvēris, ka Tesla kruīzkontrole sāk pakāpeniski apstādināt automobili, kad vadītāja drošības josta ir noņemta.

Moravijs piebilda, ka Tesla veiktā izmeklēšana ar NTSB un vietējām varas iestādēm atklāja, ka “automobiļa stūre bija deformēta, kas liek domāt, ka avārijas brīdī kāds tomēr atradās vadītāja sēdeklī, un visas drošības jostas pēc avārijas tika atrastas atvienotas.”

Tad bija vai nebija kāds pie stūres? To pagaidām nav izdevies noskaidrot, tādēļ izmeklēšana turpinās.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

 
38 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 30.aprīlis 2021 10:28
16 4 Atbildēt

Kā jau teicu - vēl nav dzimis neviens Windowss (vai cita OS), ar kuru varētu garantēti bez problēmām strādāt tieši tad kad vajag!

Kur nu vēl kaut kādai programmelei uzticēt savu dzīvību!!!

Rio 30.aprīlis 2021 9:29
11 1 Atbildēt

Ha ha ha ,ne jau par cietušajiem, bet par tām mūsu jaunajām tehnoloģijām kurām mēs pārāk nepelnīti uzticamies!

Kanibaals 30.aprīlis 2021 10:34
8 7 Atbildēt

Tukšdirsēj. Slimnīcās ir ntie aparāti ar programmatūru kam jāuztic sava dzīvība. Kaut vai elpināšanas aparāts bez sensoriem un programmas plaušas saplēstu kā balonu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti