Alonso cerības uz titulu sagrāvusi riepu nomaiņa sezonas vidū 3

 
iAuto | 24.septembris 2013 15:18

„Ferrari” pilots Fernando Alonso uzskata, ka viņa cerības uz titulu izgaisa līdz ar lēmumu mainīt F1 riepu dizainu sezonas vidū, jūlijā.

„Iespējams, tas bija čempionāta lūzuma punkts – kad viņi nomainīja riepas, mēs atvadījāmies,” britu raidkorporācijai BBC sacījis Alonso.

Foto: fia.com

„Ferrari” pilots uzvarēja divās no pirmajām piecām sacensībām, un sezonas sākumā izskatījās ļoti konkurētspējīgs, taču līdz ar jaunā riepu tipa ieviešanu rezultāti strauji pasliktinājās.

Pēc sacensībām Silverstonā „Pirelli” pakāpeniski ieviesa izturīgākas konstrukcijas riepas, kādas tika lietotas pagājušajā sezonā.

„Sākām ļoti labi. Bijām ātri Austrālijā, varbūt ne kvalifikācijā, bet sacensībām jutāmies ļoti, ļoti labi. Uzvarējām Ķīnā, Spānijā, taču tad sākām zaudēt, sevišķi, kad 2012.gada riepas atgriezās,” stāsta Alonso.

Spāņu pilots cer, ka nākamajā sezonā „Ferrari” komanda būs spēcīgāka, jo no 2014.gada ierastos 2,4 litru V8 dzinējus nomainīs 1,6 litru tilpuma V6 turbodzinēji.

„No nākamā gada sākam no nulles,” stāsta Alonso. „Mēs ieguldīsim visas pūles un cerības 2014.gadā, jo sākums no nulles ir mūsu lielākā iespēja sadeldēt visu vadošo komandu pārsvaru.”

Pēc aizvadītiem 13 posmiem F1 čempionāta vadībā ar 247 punktiem atrodas „Red Bull” pilots Sebastjans Fetels, kura pārsvars pār 2.vietā esošo Alonso sasniedzis jau 60 punktus. Jāatzīmē, ka četras no šogad kopumā izcīnītajām septiņām uzvarām Fetels guvis tieši pēdējās piecās sacīkstēs, pēc Lielbritānijas GP izcīņas, un viņa pārsvars pār „Ferrari” pilotu no 21 punkta palielinājies līdz 39 punktiem.

2013.gada sezonā sportistiem vēl jāaizvada seši posmi, kuros iespējams izcīnīt 150 punktus. Tomēr, ja Alonso visās atlikušajās sacensībās uzvar, bet Fetels finišē otrais, sezonas noslēgumā vācietis vienalga būs priekšā par 18 punktiem. Tas nozīmē, ka „Ferrari” nepieciešama veiksme, ļoti liela veiksme.

 
Visi komentāri
 
Audit 24.septembris 2013 12:57
0 1 Atbildēt

Atkal kāds cits vainīgs! Būtu paklusējis un noliecis galvi Loatusa un Red bul komandu priekšā.

iAutoSports 24.septembris 2013 13:34
1 0 Atbildēt

Vainīgs vai nevainīgs, tomēr cēloņi un sekas ir skaidri saskatāmi, un man šķiet, ka Alonso norāda uz tiem, nevis piesauc vainīgos. Protams, subjektīvs viedoklis par to, "ko autors ar to domājis" :)

Crankshaft 25.septembris 2013 8:14
2 0 Atbildēt

>Audit

Nebūs tev taisnība! Katrai šasijai ir savas īpatnības, vienas

padodas pielāgošanai / regulēšanai vajadzīgajā virzienā,

citas nē. Identiskas situācijas bija senlaikos, kad GoodYear

"votčinā" ielauzās Pirelli un Michelin - vienām komandām

izdevās uzbūvēt konkurētspējīgus auto ar šīm riepām, citām nē... Un iteresanti, kurš gan labāk jūt, "iet vai neiet"

konkrētās riepas, ja ne braucēji paši? telemetrija ir varena un jauka lieta, bet ne jau telemetrija vada to dzelzi :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO)

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Pasaules pirmizrāde elektroauto Škoda Elroq Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO) 12

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

Automašīnu lietošanas nodokli cels par 10% un prasīs samaksāt katru gadu 61

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām Škoda Kodiaq plug-in hibrīdu (+ VIDEO) 2

Lādējamie hibrīdi palielinātas valsts subsīdijas dēļ kļuvuši tik aktuāli, ka bez tiem neiztiek vien retais mūsdienu SUV. Škoda Kodiaq iV 1,5 litru benzīna turbodzinējs savienots ar 85 kW elektromotoru. Sistēmas summārā jauda ir 204 ZS. Uzlādes ligzda ir kreisajā spārnā, bet virs tās vīd uzraksts “SportLine”. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti