Barikello kļuvis par negaidītu pretendentu uz vietu "Sauber" 2

 
Nozare.lv | 27.septembris 2013 11:33

Pieredzējušais brazīliešu sacīkšu pilots Rubenss Barikello ļoti negaidīti kļuvis par pretendentu uz vietu F1 komandā "Sauber" nākamajā sezonā, vēsta portāls "Motorsport.com".

Rubenss Barikello Foto: barrichello.com.br

Tiek gaidīts, ka pašreizējais "Sauber" komandas pilots Niko Hilkenbergs nākamajā sezonā pārcelsies uz "Lotus" vai "McLaren" komandu. Savukārt "Sauber" formulā līdz ar nākamo sezonu sēdīsies pašlaik tikai 18 gadus vecais krievu pilots Sergejs Sirotkins.

Līdzās Sirotkinam otrs komandas pilots būtu 22 gadus vecais Estevans Gutjerress no Meksikas, taču tādējādi vienības pilotu sastāvs būtu gados ļoti jauns un šķietami pārāk nepieredzējis.

Šajā kontekstā medijos parādījies 41 gadu vecā Barikello vārds, kura atgriešanos F1 atbalstot arī čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns.

Tā kā pēc soma Kimi Raikonena pievienošanās "Ferrari" komandai ļoti neskaidra ir Felipes Masas nākotne F1, Eklstouns iestājies par Brazīlijas pārstāvju saglabāšanu čempionātā. Pēdējo reizi F1 komandās neviena brazīlieša nebija tālajā 1970.gadā.

Kā apgalvo laikraksts "Auto Motor und Sport", Barikello personīgie sponsori pilotam nodrošinājuši iespaidīgu finansējumu, kas varētu pārliecināt "Sauber" komandas vadību.

"Vienīgais, kas man būtu jāizdara, ir jāuztrenē kakls. Citādāk esmu gatavs doties uz starta kaut rītdien," citēts Barikello.

Barikello F1 startēja no 1993. līdz 2011.gadam, tostarp bija Mihaela Šūmahera komandas biedrs un ieroču nesējs "Ferrari" komandā no 2000.gada līdz 2005.gadam. Karjeras laikā Barikello izcīnījis 11 uzvaras un kopumā 68 reizes finišējis labāko trijniekā. Viņš 2002. un 2004.gadā sezonas kopvērtējumā ierindojās 2.vietā, bet 2001. un 2009.gadā bija trešais.

Šogad Barikello startē salonautomobiļu sacensībās Brazīlijā, kur pēc aizvadītiem deviņiem posmiem patlaban atrodas 8.vietā kopvērtējumā.

 
Visi komentāri
 
SeTu 8.oktobris 2013 23:33
0 0 Atbildēt

Pro 18. decembris, 2012 Tas, ka Masa ir viens no visu laiku neaaltntīgākajiem pilotiem Ferrari, ir skaidrs, taču par to garām laišanu' sneakee3 principā var piekrist. Tā ir šīs komandas mūsdienu stratēģija. Ja nedaudz atskatāmies vēsturē, tad arī Šūmahera leģendārajā Ferrari ērā visi viņa komandas biedri izskatījās nekādi. 4 sezonās, kad Šūmja pārinieks bija Edijs Ervains, uzvaru attiecība bija 16:4, turklāt par savām uzvarām Ervainam jāpateicas komadas līdera ieģipsētajai kājai. Tālāk 6 gadus bija Barikello, un atkal Šūmis viņu izpogāja 49:9. Te jāatceras, ka tad Ferrari pārsvars bija graujošs un ar tādu mašīnu Rubensa 9 uzvaras 6 sezonās ir stipri pavāji.Galīgi negribu aizstāvēt Masu, taču, ņemot vērā šos statistikas rādījumus, 9:0 Alonso labā 3 sezonu laikā ir tikai normāls Ferrari sacīkšu filozofijas rezultāts. Kāpēc, lai viņi tagad censtos ko mainīt?

Pernilla 9.oktobris 2013 23:33
0 0 Atbildēt

mansell 5. oktobris, 2011 nejavag jau sevi muļķot, bet padoties arī nejavag, mr.Button! Tas ir MOTORU SPORTS, un arī RedBull nav pasargāts no ...teiksim, Hamiltona!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti