Fetels uzvar kvalifikācijā trešajā posmā pēc kārtas 1

 
iAuto | 5.oktobris 2013 10:14

Par Korejas GP kvalifikācijas sacensību uzvarētāju sestdien kļuva Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš ir pašreizējais kopvērtējuma līderis.

Vācietim šis ir trešais "pole position" pēc kārtas un kopumā sestais šosezon. Pēdējos astoņos posmos pie pirmās starta vietas spējis tikai Fetels un britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības.

Fetels trešajā kvalifikācijas sesijā uzrādīja laiku minūte un 37,202 sekundes. Pirms tam vācietis sestdien bija ātrākais arī noslēdzošajā brīvo treniņbraucienu sesijā.

Otrajā vietā 0,218 sekundes aiz Fetela ierindojās Hamiltons, kurš palika nepārspēts abās piektdienas brīvo treniņbraucienu sesijās, savukārt trešajā vietā ierindojās Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, kurš pēc šīs sezonas atvadīsies no F1. Tiesa, austrālietis pēc iepriekšējā posmā saņemtā soda sacensības sāks tikai no 13.starta pozīcijas.

Līdz ar to no trešās starta vietas svētdienas sacīkstes uzsāks francūzis Romēns Grožāns no "Lotus" komandas, aiz kura vietas izcīnījuši attiecīgi "Mercedes" pilots Niko Rosbergs no Vācijas, "Ferrari" pārstāvošais spānis Fernando Alonso un brazīlietis Felipe Masa no "Ferrari".

Foto: fia.com

Trešajā kvalifikācijas kārtā neiekļuva abi “McLaren” piloti Serhio Peress un Džensons Batons, kuri kvalificējās attiecīgi 11.un 12.vietā, tikmēr otrajā sacensībā pēc kārtas labāko desmitniekā iekļuva Estebans Gutjeress no “Sauber” vienības. Tas pats izdevās arī viņa komandas biedram Niko Hilkenbergam. “Sauber” piloti kvalificējās attiecīgi 8.un 9.vietā, bet pēc Vēbera piešķirtā soda sacensības sāks vienu pozīciju augstāk.

Tūlīt aiz abiem “Sauber” pilotiem uz starta stāsies soms Kimi Raikonens (“Lotus”).

Sacensības sāksies svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika.

Čempionāta kopvērtējumā sešas sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 247 punkti un viņš apsteidz Alonso par 60 punktiem. Trešais ar 151 punktu ir Hamiltons, bet viņam divus punktus zaudē Raikonens.

Savukārt Konstruktora kausa ieskaitē "Red Bull" atrodas stabilā līderpozīcijā ar 377 punktiem. Tai ar 274 punktiem seko "Ferrari", bet vēl par septiņiem punktiem mazāk ir "Mercedes" vienībai.

 
Visi komentāri
 
Fetela ex-fans 6.oktobris 2013 0:18
1 0 Atbildēt

Jo vairāk redzam šī vācu blēža lažas jo labāks garastāvoklis!

Vamos, luseriuss!:P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti