Ārsti sākuši Šūmaheru atmodināt no komas 14

 
Nozare.lv | 1.februāris 2014 21:39

Leģendāro Pirmās formulas (F-1) pilotu vācieti Mihaelu Šūmaheru ārsti pamazām sākuši modināt no komas, kurā viņš bijis jau aptuveni mēnesi.

Kā zināms, 45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Grenobles slimnīcā atradies komā, lai gan viņa stāvoklis pēdējā laikā bija nemainīgi stabils.

Šūmahera menedžere Sabīne Kema ceturtdien medijiem pavēstījusi, ka pilota organismā tiek samazināta nomierinošo līdzekļu īpatsvars, lai varētu viņu pamodināt no komas, kas varētu aizņemt ilgu laiku.

Viens no iemesliem, kāpēc Šūmahera organismā tiek samazināta zāļu deva, ir vēlme novērtēt, vai pietūkums smadzenēs ir samazinājies un kādas funkcijas ir saglabājušās.

Šūmahera ķermeņa temperatūra visu šo laiku tika turēta 35 grādu robežās, lai mazinātu pietūkumu smadzenēs un ļautu tām atpūsties.

Tikmēr Kema pavēstījusi, ka vairāk informācijas dot nevar, jo pret to iebilst bijušā F-1 pilota ģimene, kura jau pirms kāda laika lūdza medijiem neizdarīt spiedienu.

"Tomēr Šūmahera ģimene vēlas pateikties par izrādīto atbalstu," izteicās Kema, kura pavēstīja, ka jaunumu gadījumā arī mediji tiks informēti.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Arcani 1.februāris 2014 22:49
15 3 Atbildēt

Shumachera tituli nav godiigi. Reaalu formulu trenkaashana pa reaalaam traseem- tas nav tikai treninjsh. tie ir testi mashiinas attistiishanai. taapeec testi ir ierobezhoti, lai dazha laba bagaata komanda, kurai ir privaataa testu trase, neguutu negodiigas priekshrociibas vizinoties pa turieni 24/7 kaa to ieguva Shumachers.

RaimondO 4.februāris 2014 0:17
14 0 Atbildēt

Nāk prātā kā vācu čiku kalējs nespēja Džoniju Herbertu 1995.g. otrā posma treniņos noķert un tāpēc gļēvi blēja Briatorem ausīs, lai komanda dara visu lai Herbertu sabremzētu.

Tas,ka šūmis tā pastāvīgi darīja nav nekāds jaunums. Godīgi uzvarēt viņam ir kiška tonka !!!

Vermin 4.februāris 2014 14:53
14 0 Atbildēt

šūmahera Benetton formula 1994.g. bija nelegāla!

Nelegāla degvielas padeves sistēma, aizliegtā Launch control u.c. ierīces tika atrastas šūmahera formulā, bet lai tajā traģiskajā sezonā nezustu intriga šūmaheru nediskvalificēja!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti