Ārsti sākuši Šūmaheru atmodināt no komas 14

 
Nozare.lv | 1.februāris 2014 21:39

Leģendāro Pirmās formulas (F-1) pilotu vācieti Mihaelu Šūmaheru ārsti pamazām sākuši modināt no komas, kurā viņš bijis jau aptuveni mēnesi.

Kā zināms, 45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Grenobles slimnīcā atradies komā, lai gan viņa stāvoklis pēdējā laikā bija nemainīgi stabils.

Šūmahera menedžere Sabīne Kema ceturtdien medijiem pavēstījusi, ka pilota organismā tiek samazināta nomierinošo līdzekļu īpatsvars, lai varētu viņu pamodināt no komas, kas varētu aizņemt ilgu laiku.

Viens no iemesliem, kāpēc Šūmahera organismā tiek samazināta zāļu deva, ir vēlme novērtēt, vai pietūkums smadzenēs ir samazinājies un kādas funkcijas ir saglabājušās.

Šūmahera ķermeņa temperatūra visu šo laiku tika turēta 35 grādu robežās, lai mazinātu pietūkumu smadzenēs un ļautu tām atpūsties.

Tikmēr Kema pavēstījusi, ka vairāk informācijas dot nevar, jo pret to iebilst bijušā F-1 pilota ģimene, kura jau pirms kāda laika lūdza medijiem neizdarīt spiedienu.

"Tomēr Šūmahera ģimene vēlas pateikties par izrādīto atbalstu," izteicās Kema, kura pavēstīja, ka jaunumu gadījumā arī mediji tiks informēti.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

 
Visi komentāri
 
Vibratore 1.februāris 2014 22:07
11 3 Atbildēt

šūmis - vienīgais "čempions" kurš iemanījās kopvērtējumā pakāst savam komandas biedram - viduvējībai 3 sezonas pēc kārtas!

turies, šūmi!

Arcani 1.februāris 2014 22:49
15 3 Atbildēt

Shumachera tituli nav godiigi. Reaalu formulu trenkaashana pa reaalaam traseem- tas nav tikai treninjsh. tie ir testi mashiinas attistiishanai. taapeec testi ir ierobezhoti, lai dazha laba bagaata komanda, kurai ir privaataa testu trase, neguutu negodiigas priekshrociibas vizinoties pa turieni 24/7 kaa to ieguva Shumachers.

Sacīkšu braucējs 2.februāris 2014 0:31
5 15 Atbildēt

Šūmi, cīnies. Mēs par Tevi !

Ko tu Arcani par godīgumu runā - visi tituli ir godīgi. Ja F1 reglamentos nav bijuši tādi ierobežojumi kā tagad, tas nenozīmē, ka tas nav bijis godīgi.

Tad jau tu teiksi arī, ka, ja tagad nav jāmaksā azartspēļu laimestu nodoklis vinnētājam, tad arītas nav godīgi, jo iepriekšējie laimestu vinnētāji to taču maksāja ? - padomā pirms raksti - diez vai tu vispār zini cik grūts ir autosports un kāda ir nepieciešama koncentrācija.

Normunds no Cēsīm 2.februāris 2014 21:29
13 3 Atbildēt

Līdzvērtīgas formulas bija Rosbergam un šūmim un Rosbergs exelenti izbāza vācu solītāju-čikkalēju! Žēl, ka čikkalēju šūmi izmeta no Mercedes un Rosbergs neturpināja izbāzt šo caurbiru! Nez ko tad atkal rietu galma kranči Normunds, Māris un Āris? :P

Jebkurā gadījumā bija patīkami redzēt kā viduvējība Rosbergs piesmēja kurpnieka dēlēnu. :P

nav svarīgi 3.februāris 2014 15:38
0 10 Atbildēt

Pilnīgi idioti tikai var teikt to kad Šumaheram ir negodīgi iegūti tituli! Ja cilvēki sekotu līdzi F1 aizkulisēm un visai ap F1 notiekošu tad saprastu, kad tās ir pilnīgas muļķības!

Smieklīgi salīdzināt 45 gadīgu ar braucējiem kuri nav sasnieguši pat 30 gadu vecumu es gribētu redzēt kādi viņi būtu F1 piloti Šumahera vecumā! lielākā daļa pilotu varēs tikai lūgt dievu kad viņus kāds vispār ņems kaut kur tuvu F1 viņu 40 gados!

Saukt Šumaheru par caurbiru var tikai cilvēks kurš ir skauģis un pats domā kad aiz stūres dara nez kādus brīnumus!

Šumahers bija ir un būs visu laiku labākais F1 čempions vai jums patīk tas vai nē!

un ja jums liekas, kad šumahera apšaubāmās uzvaras ir kaut kas nepiedodams tad paskatieties pavisam nesenajos posmos, kur tagadējais F1 čempions S. Vettels pavēl savai komandai lai M.Webers viņu laiž garām, ignorē komandas pavēles un atkārtoti liek komandai aizturēt M.Weberu, lai S.Vettels varētu iegūt savu kārtējo tā saukto negodīgo uzvaru! protams visiem ir savi favorīti un ja viņš neuzvar tad uzreiz visiem liekas kad tur baigās sazvērestības teorijas apakšā ir! bet tas tā vienmēr ir bijis un būs!

nav ko tupa muldēt par lietām kur jums nav zināšanu!

Arcani 3.februāris 2014 18:59
13 1 Atbildēt

Fetels ir daudz meistarīgāks par to blēdi un caurbiru šūmaheru.

Paskaties cik gadus šūmahers muļļājās, kamēr ieguva 4 titulus un cik ātri tos dabūja Fetels

Juris 4.februāris 2014 8:53
1 6 Atbildēt

Fetels ir tikpat meistarīgs, cik tu tups. Šumahers komandas, kuras brauca izcēla saulē, nevis muļājās. Ferrari nebija uzvarējuši kopš 70tajiem gadiem laikam un uz turieni aizgāja Šumahers un 3 gados uzvarēja. Fetels atnāca uz uzkačātu formulu un tupi brauc ar augstajām tehnoloģijām. Ne vella viņš nav kruts. Lecīgs čalis, kuram zem pakaļas kruts vāģis. Nenoliedzami viņš ir talantīgs, bet tā ir tikai daļa no patiesības. Ne tuvu tas darbs, ko ieguldīja Šumahers.

nav svarīgi 4.februāris 2014 10:02
1 8 Atbildēt

AK DIEVS! cik debīli tas skan! nenoliedzami S. Vettelam ir talants par to neviens nestrīdās, bet padomājiet loģiski cik S. Vettelam bija vienkārša dzīve! viņš uzvarēja vienā posmā ar Torro Roso formulu stūlbu sakritību dēl un nākamajā sezonā viņu iesēdina A. Newey konstruētā formulā (tā paša cilvēka radītajā Ferrari F! ar kuru M. Schummaher ieguva savus 5 titulus pēc kārtas!

Bet nu protams neviens jau neskatās tik tālu pagātnē kad M. Schummaher bija S. Vettela vecumā un izcīnija savus divus pirmos titulus Beneton komandā! nezinu no kuras pakaļas jūs esiet izzīduši to kad M. Schummaher ir caurbira, bet ja jums ir vēl kādi jautājumi tad noskatieties viņa pirmo divu čempiona titulu sezonu apskatus un redzēsiet to kad jūsu teorijas ir pilnīgs mēsls!

jūs vispār kaut ko palasiet kaut ko papētiet par F1 pasauli pirms tupa diršiet?

Vermin 4.februāris 2014 14:53
14 0 Atbildēt

šūmahera Benetton formula 1994.g. bija nelegāla!

Nelegāla degvielas padeves sistēma, aizliegtā Launch control u.c. ierīces tika atrastas šūmahera formulā, bet lai tajā traģiskajā sezonā nezustu intriga šūmaheru nediskvalificēja!

Juris 5.februāris 2014 8:52
0 0 Atbildēt

Un protams nevienam citam nekad nekas nav atrasts vaine? :DDD Tak skaties bildi kopumā. Katru sezonu kādam kaut ko atrod. Starta sistēmas bija daudziem. Citām komandām bija kreisās bākas, dīvaini spoileri, kurus pēc tam aizliedz utt. Visas komandas domā, kā vinnēt pārējos. Un parasti neviens netika diskvalificēts. Varbūt tik naudas sodu uzlika. Un RedBull ar Fetelu nav izņēmums. Nevajag Šumaheram piesiet visus F1 grēkus.

Juris 3.februāris 2014 9:07
1 9 Atbildēt

Šakāļi variet savu žulti izliet kaut kur citur?

Šumaheram vismaz ir smadzenes. Jums, pēc visa spriežot, to nav. Tik tukši pļūtīt par kaut kādu godīgumu vai negodīgumu. Sporta analītiķi atradušies.

Nav brīnums par Latviju, ja šādiem lauķiem nepietiek prāta, kad paklusēt un kad savas samazgas te komentēt.

Juris 3.februāris 2014 9:09
1 8 Atbildēt

Un pēc pozitīvo novērtējumu skauta spriežot, te ir daudz tādu, kuri tik eļļainām rokām katru vakaru garāžā pie polša sēž ar drauģeļiem treniņbiksēs un gudri spriež par lietu kārtību pasaulē.

Andris 3.februāris 2014 10:59
1 13 Atbildēt

Tieši tā Juri. Aprobežotie mēsli, kuri izņemot sedēšanu un diršanu pie pc citu neko nav iemācijušies kā tikai apskaust citus. Tipiski!

RaimondO 4.februāris 2014 0:17
14 0 Atbildēt

Nāk prātā kā vācu čiku kalējs nespēja Džoniju Herbertu 1995.g. otrā posma treniņos noķert un tāpēc gļēvi blēja Briatorem ausīs, lai komanda dara visu lai Herbertu sabremzētu.

Tas,ka šūmis tā pastāvīgi darīja nav nekāds jaunums. Godīgi uzvarēt viņam ir kiška tonka !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti