Šūmahers joprojām atmostas no komas 1

 
Nozare.lv | 18.marts 2014 11:31

Leģendārā Pirmās formulas (F-1) vācu pilota Mihaela Šūmahera stāvoklis nav mainījies un viņš joprojām cenšas atmosties no komas stāvokļa, informējusi bijušā braucēja aģente Sabīne Kēma.

"Šūmahers vēl nav atmodies - viņš joprojām atrodas atmošanās stāvoklī," izteikusies Kēma.

"Mēs, protams, gaidām, kad viņš pamodīsies, taču esam sapratuši, ka tas var turpināties vēl ilgi," piebilda Šūmahera aģente.

Tikmēr aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās F-1 jaunās sezonas pirmais posms - Austrālijas "Grand Prix" -, kurā panākumu izcīnīja "Mercedes" pilots vācietis Niko Rosbergs.

"Mercedes" komanda šo panākumu veltījusi Šūmaheram.

Tikmēr bijušais Šūmahera komandas biedrs "Ferrari" komandā brazīlietis Felipe Masa izteicis cerību, ka ar leģendāro vācieti viss būs kārtībā. "Patiesībā, nav nemaz tik svarīgi, cik ātra ir tava automašīna. Mēs nedrīkstam aizmirst dzīves svarīgākās lietas. Man labs draugs šobrīd cīnās par savu dzīvību. Mums visiem ir jālūdz, lai Mihaels pamostos."

Kā zināms, 45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Grenobles slimnīcā, Francijā, atradies komā, lai gan viņa stāvoklis pēdējā laikā bija nemainīgi stabils.

Šūmahera atmodināšanas process tika sākts jau janvāra pēdējās dienās. Nav paredzams, cik šis process būs ilgs.

Pilota organismā tiek samazināts nomierinošo līdzekļu īpatsvars. Tāpat tika ziņots, ka viens no iemesliem, kāpēc Šūmahera organismā tiek samazināta zāļu deva, ir vēlme novērtēt, vai pietūkums smadzenēs ir samazinājies un kādas funkcijas ir saglabājušās.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

 
Visi komentāri
 
hex 19.marts 2014 17:54
0 0 Atbildēt

"joprojām atmostas" - kur tik idiotisku frāzi var uzrakstīt? Nekas cits kā "joprojām nav atmodies".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti