F-1 posmā Ķīnā finiša karogs kļūdaini parādīts par ātru 4

 
Nozare.lv | 21.aprīlis 2014 8:50

Rūtotais finiša karogs parādīts divus apļus par ātru.

Nupat aizvadītajā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtajā posmā - Ķīnas "Grand Prix" - rūtotais finiša karogs parādīts divus apļus par ātru.

Kāds pieredzējis sacensību stjuarts vicinājis karogu tobrīdējam sacensību līderim Lūisam Hamiltonam pēc 54.apļa, lai gan bija nepieciešams vēl nobraukt divus apļus. Tiesa, arī pats pilots bija apjucis par notikušo un sacīksti turpināja.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumi paredz, ka finiša karoga parādīšanas gadījumā sacīkste uzskatāma par noslēgušos, pat ja sacensības būtu nepieciešams vēl aizvadīt.

Līdz ar to pēdējie divi Ķīnas posma apļi netiek ieskaitīti un vērā ņemti tiek rezultāti, kādi tie bija pēc 54.apļa. Tiesa, tas neko daudz neietekmē, tikai japānim Kamui Kobajaši no "Caterham" vienības nāksies samierināties ar 18.vietu, lai gan viņš pēdējo divu apļu laikā apdzina "Marussia" braucēju Žilu Bjanšī no Francijas un pakāpās uz 17.pozīciju.

"Tas bija ļoti dīvaini. Domāju: "Vai tiešām es to redzu?"," izteicās sacīkstes uzvarētājs Hamiltons no "Mercedes" vienības. "Redzēju, ka tobrīd trases malā nebija neviena no komandas, tāpēc turpināju braukt. Šī iemesla dēļ zaudēju apmēram sekundi. Komanda neapstiprināja, ka trasē būtu bijis finiša karogs, un turpināju braukt."

 
Visi komentāri
 
Conqueror 22.aprīlis 2014 10:12
0 0 Atbildēt

mercedes turpina rullēt :)

Māris no Salaspils 22.aprīlis 2014 22:52
1 0 Atbildēt

šūmis atkal ir pierādījis, ka ir bīstams priekš apkārtējiem ne tikai trasē, bet arī uz ceļa!

šūmis esot izraisījis avāriju un notriecis motobraucēju!

Stricken Michael Schumacher is being sued by a Spanish biker who claims the F1 ace bowled him over barely weeks before the skiing accident which has left him in a coma.

The seven-times world champion, still fighting for life, is accused of knocking the motorcyclist off his bike after failing to give way at a roundabout in Bormujos near Seville.

The unnamed rider is claiming compensation for a broken wrist he suffered and damage to a watch, his clothes and his motorbike in the accident on November 17 last year.

Schumacher has been named in the complaint along with the car hire firm that rented him the Audi A4 he was driving and its insurers.

He has been in a medically-induced coma since suffering a head injury in a French Alps fall on December 29 last year.

A trial will only take place if insurers contest the claim and the 45-year-old German would not be obliged to attend.

A police accident report claims Schumacher, who was on a private visit to Spain, failed to respect his alleged victim’s right of way.

Normunds no Cēsīm 22.aprīlis 2014 22:53
1 0 Atbildēt

šūmis regulāri notriec cilvēkus vai izraisa avārijas. Tā bija gan 90tajos, gan arī šajā gadsimtā. Iepriekšējā reize bija 2008.gadā:

Mihaels Šumahers notriecis gājēju

31.jūlijs 2008 13:02

Septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šumahers atrodoties Anglijā notriecis gājēju. Tas noticis svētdien, pa ceļam uz lidostu, kur atradās Šumahera privātā lidmašīna.

Cietušais Martin Kinghems stāvējis ceļmalā, gatavojoties šķērsot ceļu. Šajā brīdī Šumahers ar savu furgonu Fiat Ducato nolēma apdzīt lēni braucošu auto, kuru vadīja kundzīte gados, un aizķēra Martinu ar sānu spoguli.

Pēc trieciena Martins nokritis un atsities pret blakus noparkota minivena dzinēja pārsegu. "Man noreiba galva, tāpēc es nespēju pazīt vadītāju, kas izleca no Fiata" - stāstīja cietušais. Par to, ka viņu notriecis Šumahers, cietušais uzzināja tikai tad, kad atbrauca policija. "Šumahers bija ļoti nikns un pat lamāja mani par to, ka es esot trāpījies šim ceļā" - piebilda Martins.

Andis F1 eksperts 22.aprīlis 2014 23:51
1 0 Atbildēt

Man ir milzīgs kauns par Feteļa nespēju cīnīties kaut līdzvērtīgi ar iesācēju!

Fetels piekrīt, ka ir nevarīgs cīņā ar zaļu gurķi! Kur vēl tālāk, 4x haļavasčempion?!

Vettel explains decision to not let Ricciardo past

Intervija:

- Also a big gap to your team mate. What is the major diferences between you at the moment? Is it just in terms of set up or is it overall happiness with the car?

= I don’t think there was a problem with the car, so at the moment he just seems to get more out of the car than I do. In the end we have the same car...In terms of set up I know there is not too much diference...

- Second race in a row the team asked you to let him through, but you didn’t let him goes easily as last time?

= Initially, I didn’t understand. Once I was told that we are on a different strategy there was no point in blocking him further. Also if you look at the raw result in the end it was quite obvious that he was quicker today.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti