Hamiltons uzvar dramatiskā Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņā 1

 
Nozare.lv | 6.jūlijs 2014 18:24

Mājinieks Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītajā posmā, kas risinājās Silversounas trasē Lielbritānijā.

Tiekot pie savas piektās uzvaras šosezon, Hamiltons līdz četriem punktiem atkal pietuvojās savam komandas biedram Niko Rosbergam no Vācijas, kurš startēja no "pole-position", bet pirmo reizi šosezon izstājās.

Cīņa sākās dramatiski, jo smagu avāriju piedzīvoja "Ferrari" komandas somu braucējs Kimi Raikonens, kurš turklāt aizķēra arī pieredzējušo brazīlieti Felipi Masu no "Williams" vienības. Raikonens tika nogādāts medicīnas centrā un vēlāk slimnīcā, bet sacensības uz stundu tika pārtrauktas, jo bija nepieciešams atjaunot bojāto drošības barjeru.

Sacensību ievadā Rosbergs saglabāja līderpozīciju, bet Hamiltons laika gaitā no sestās vietas pakāpās līdz otrajai. Pēc tam, kad vācietis 29.aplī ātrumkārbas problēmu dēļ izstājās, brits ieguva līderpozīciju, ko vairs neatdeva.

Zīmīgi, ka piecas uzvaras Hamiltons izcīnīja arī 2008.gadā, kad kļuva par pasaules čempionu.

Lieliska sacīkste izvērtās otram "Williams" braucējam Valteri Botasam, kurš no 14.vietas startā pakāpās uz otro pozīciju, bet trešo vietu izcīnīja "Red Bull" austrāliešu pilots Daniels Rikjardo.

Ceturto vietu ieņēma "McLaren" pilots Džensons Batons, kuram sekoja pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"). Sesto vietu izcīnīja "Ferrari" komandas spāņu braucējs Fernando Alonso, kuram sekoja, dānis Kevins Magnusens ("McLaren"), vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), kā arī abi "Toro Rosso" braucēji Daņila Kvjats no Krievijas un francūzis Žans Ēriks Verņs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 165 punktiem saglabāja Rosbergs, bet viņam ar 161 punktu seko Hamiltons.

Tikmēr Rikjardo ir trešais ar 98 punktiem, par 11 punktiem apsteidzot Alonso.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Visi komentāri
 
Rihardamplis 6.jūlijs 2014 19:10
1 0 Atbildēt

Fetels Alonso kā dēlu izbāza-nesaprotu cik tas spāņu nespējnieks vēl agonēs F1? Lai iet uz DTM un tur mocās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti