F-1 valda liela neskaidrība par jaunās sezonas Vācijas "Grand Prix" izcīņu 1

 
Nozare.lv | 5.februāris 2015 7:31

Šobrīd Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vadība ir norūpējusies par jaunās sezonas Vācijas "Grand Prix" izcīņu, jo nav līdz galam skaidrs, kur tā norisināsies.

Vācijā 19.jūlijā jānorisinās jaunās sezonas desmitajam posmam.

Tā kā pagājušās sezonas Vācijas "Grand Prix" norisinājās Hokenheimas trasē, šogad tam jāpārceļas un Nirburgringu. Tiesa, šobrīd šīs trases īpašnieki nonākuši pamatīgās finansiālās problēmās, turklāt posmu nav īsti iespējams pārceltu uz Hokenheimu, jo arī šai trasei ir naudas grūtības.

Ja ar nevienu trasi netiks panākta vienošanās, Vācija bez sava F-1 posma var palikt pirmo reizi kopš 1960.gada.

"Pagaidām situācija neizskatās diez ko laba, taču mēs pie tā strādājam," izteicies F-1 sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns. "Galu galā Dievs vien zina, kāpēc Vācijā auditorija ir tik draņķīga."

Eklstouns pauda sašutumu saistībā ar Vācijas mazo interesi par F-1, jo tai sacensību seriālā ir savs autoražotājs - "Mercedes" -, kā arī ļoti veiksmīgs vācu pilots - Sebastjans Fetels.

Zīmīgi, ka vēl pērnvasar Nirburgringas trases īpašnieks Robertino Vilde un Eklstouns vienojās, ka, sākot ar 2015.gadu, Vācijas "Grand Prix" izcīņa šajā trasē norisināsies nākamos piecus gadus.

Vācijā liela interese par F-1 bija, kad tajā dominēja Mihaels Šūmahers, taču pēdējo gadu laikā tā ir mazinājusies, lai gan cits šīs valsts pilots Fetels laikā no 2010. līdz 2013.gadam izcīnīja četrus čempiona titulus.

Iepriekšējā sezonā Konstruktoru kausa izcīņā triumfēja "Mercedes" komanda, kamēr par čempionu pilotu ieskaitē kļuva šīs vienības britu braucējs Lūiss Hamiltons.

 
Visi komentāri
 
Valdis 5.februāris 2015 11:12
0 0 Atbildēt

arii Vacija cilvekiem naudas paliek ar vien mazak un biletem nenormalas cenas, ja jau DTM maksa 100 eur. tad nez cik 1 formulai

mjaa, Mercedes pardoto auto skaits gan pern krietni pieaudzis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti