Piecus mēnešus pēc Bjanki avārijas viņa veselības stāvoklī nav uzlabojumu 1

 

Žils Bjanki Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 6.marts 2015 9:26

Piecus mēnešus pēc traģiskās avārijas, kurā smagas traumas guva Pirmās formulas (F-1) franču pilots Žils Bjanki, viņš neuzrāda atlabšanas pazīmes, vēsta vācu laikraksts "Bild".

Pērnā gada oktobrī notikušajā Japānas "Grand Prix" izcīņā "Marussia" komandas pilots guva smagas traumas, kad sāniski ietriecās evakuācijas transportā, kas atradās drošības zonā, lai prom no trases nogādātu avarējušā Adriana Zutila formulu.

Turpinājumā novembra vidū tika ziņots, ka Bjanki atsācis patstāvīgu elpošanu un vairs neatrodas mākslīgajā komā, kā arī pārvests no Japānas uz Franciju. Tomēr kopš tā laika būtisku uzlabojumi viņa veselības stāvoklī nav un, kā noskaidrojis "Bild", sportists joprojām atrodas komas stāvoklī.

Bjanki trauma F-1 čempionātā ir smagākā kopš 2009.gada, kad smagu galvas traumu guva Felipe Masa, kura ķiverei trāpīja no citas formulas atlūzusi gandrīz kilogramu smaga atspere. Savukārt 2012.gadā treniņu laikā smagu traumu guva spāņu testpilote Marija de Viljota, kas gandrīz pusotru gadu vēlāk izraisīja viņas nāvi.

Nāves gadījumi F-1 nav piedzīvoti kopš 1994.gada, kad vienā nedēļas nogalē Imolas trasē dzīvību zaudēja austrietis Rolands Racenbergers un slavenais brazīlietis Airtons Senna.

Bjanki aizvadīja otro sezonu karjerā, bet pirms tam viņš divas sezonas čempionāta vienībās bija testu pilots.

Aizvadītajā sezonā sacensībās Monako francūzis ieguva savus pirmos kopvērtējuma punktus karjerā, izcīnot devīto vietu, turklāt tie bija pirmie "Marussia" komandas vēsturē.

Bjanki traģiskā avārija Suzukas trasē 

 
Visi komentāri
 
LMT 6.marts 2015 19:16
0 0 Atbildēt

RIP tapāt kā pārējiem lidotājiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti