Rosbergs skaidro incidentu ar krievu pilotu Kvjatu 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 18.aprīlis 2016 8:03

"Mercedes" braucējs vācietis Niko Rosbergs svētdien izcīnīja uzvaru arī jaunās Pirmās formulas (F-1) sezonas trešajā posmā, kas norisinājās Ķīnā.

Otrajā vietā finišēja četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari", bet trešo vietu izcīnīja krievs Daniils Kvjats no "Red Bull" komandas.

Sacensību startā līderpozīcijā izvirzījās Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, kurš kvalifikācijā bija otrais. Tikmēr abi "Ferrari" piloti Fetels un Kimi Reikenens pēc Kvjata bīstama manevra piedzīvoja sadursmi, bet iepriekšējo divu sezonu čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības palika bez priekšējā antispārna. Pēc sadursmes trasē devās drošības mašīna, cietušie spēkrati devās uz boksiem, bet brīnumainā kārtā sacensības turpināja visas 22 mašīnas.

Pēc pirmajiem trim apļiem Rosbergs no Rikjardo pārņēma līderpozīciju, bet 12.aplī otrajā pozīcija izvirzījās Kvjats. Līdz finišam līderu trio izjauca vienīgi Fetels, kuram izdevās pacelties uz otro pozīciju.

Ceturto vietu šajās sacensībās ieņēma Rikjardo, piektais bija Reikenens, bet pirmo sešinieku noslēdza "Williams" pieredzējušais brazīliešu pilots Felipe Masa. Septītajā vietā ierindojās Hamiltons, kurš sacensības sāka no pēdējās starta pozīcijas, jo britu kvalifikācijā piemeklēja tehniskas problēmas. Astotajā pozīcijā finišēja Makss Verstapens no "Toro Rosso" vienības, atstājot aiz sevis komandas biedru Karlosu Sainsu junioru, bet kā pēdējais pie punktiem tika "Williams" braucējs Valteri Botass. Savukārt Fernando Alonso, kurš pirmajā posmā piedzīvotās avārijas dēļ nevarēja piedalīties otrajā etapā, svētdien finišēja 12.pozīcijā.

Pēc finiša atpūtas telpā Fetelam radās mutiskas domstarpības ar Kvjatu par startā notikušo incidentu. "Tu skrēji virsū kā torpēda. Ja būtu turpinājis braukt pa to pašu trajektoriju, mēs abi būtu avarējuši. Tev šodien paveicās," Fetels dusmojās uz Kvjatu.

Tāpat arī sacensību laikā Fetels saziņā ar komandu Kvjata braukšanas stilu nosauca par "traku". "Viņa uzbrukums bija pašnāvniecisks. Atvainojos savai komandai, ka uzskrēju virsū Kimi, bet man nebija izejas," pa radio teica Fetels.

Tikmēr Kvjats atzina, ka braucis pārgalvīgi, bet uzvaras vārdā tas esot attaisnojams. "Jā, tas ir bīstams gājiens, piekrītu Sebastjanam. Bet tikai šādi var tikt uz goda pjedestāla, kur abi arī atrodamies. Turpināšu braukt šādā veidā, un ceru, ka viņš cienīs to," piebilda Kvjats.

Savukārt intervijā pēc sacensībām Fetels jau bija nedaudz nomierinājies. "Man paveicās, ka varēju turpināt sacensības. Tas ir skumji, jo neviens negrib satriekties ar savu komandas biedru," teica Fetels.

Kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ir Rosbergs ar 75 punktiem, viņam ar 39 punktiem seko Hamiltons, bet pie 36 punktiem ticis Rikjardo. Par trim punktiem mazāk ir Fetelam, bet 28 punktus guvis Reikenens.

 
Visi komentāri
 
jaaanis 25.aprīlis 2016 9:36
1 0 Atbildēt

Kurā vietā rakstā Rosbergs skaidro incidentu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti