Reinis Nitišs ASV izcīna piekto vietu

 
LAF | 6.augusts 2013 12:47

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs X Games sacīkstēs Losandželosā guva piekto vietu Global Rallycross SuperCar Lites sacensībā. Debitējot ASV seriālā Reinis bija arī pjedestāla pozīciju pretendents.

Reinis Nitišs, pirmo reizi startējot Lites sacīkstēs ASV, jau pēc pirmajiem treniņiem tika uzskatīts par vienu no pjedestāla pozīciju pretendentiem, lai gan trase, automašīna un sacensību specifika Reinim bija sveša.

Kvalifikācijas braucienā Nitišs finišēja trešajā vietā pēc tam, kad nelielu izkustēšanos starta brīdī tiesneši formulēja kā pāragru startu un Reinim bija jāizcieš apstāšanās sods. Trasē atgriezies ceturtajā vietā latvietis apdzina vienu no konkurentiem, finišēja trešais un kvalificējās finālbraucienam no trešās starta rindas.

Reinis Nitišs Foto: Publicitātes foto

Finālbraucienā pēc starta pirmajā pagriezienā Nitišs bija trešajā vietā, taču tobrīd ar dubļiem tika aizmests mašīnas priekšējais logs, turklāt dubļu kārta salauza loga tīrītāju un Reinis sliktas redzamības apstākļos līdz finišam noturēja piekto pozīciju.

Global RallyCross SuperCar Lites sacensībās rallijkrosa braucēji startē ar vienādām, Olsbergs MSE komandas gatavotām pilnpiedziņas Ford Fiesta automašīnām. Reiņa Nitiša komanda atzīst, ka, sacīkstēs, debitējot ar tikko uzbūvētu automašīnu, daudz bija jāstrādā ne tikai pie pilotēšanas apgūšanas, bet arī tehnikas pilnveidošanas – mašīna jāregulē, jānovērš nelielas nianses, kas šķietami ir sīkumi, tomēr izšķirošos brīžos traucē sportistam sasniegt optimālu rezultātu.

Komanda ar piedzīvoto Losandželosā ir apmierināta un gatavojas nākamajai cīņai ASV jau šajā nedēļas nogalē, kad Nitišs aizvadīts otro Lites sacīksti Atlantā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti