Zināmi pirmie šā gada Latvijas autokrosa čempioni – Miščenko un Brediks

 
LAF | 27.augusts 2013 12:14

Latvijas autokrosa čempionāta ceturtajā posmā Smiltenē, Tepera trasē uzvaras guva Andis Kļava (Lapmežciems, Autocross.lv Autokrosa komanda), Jānis Miščenko (Aizkraukle, SK Ogre), Agris Brediks (Mārupe), Kaspars Bumbiers (Bauska) un Kaspars Salnājs (Valmiera).

Posmu pirms sezonas beigām par šā gada čempioniem savās klasēs kļuvuši Miščenko un Brediks. Baltijas kausa D12 klasē uzvaru guva smiltenietis Andris Jurciņš, bet Latvijas bērnu čempionāta ieskaitē pirmais – Everts Henilāns.

Jānis Miščenko kļuvis par divkārtēju Latvijas čempionu, veiksmīgi aizstāvot pērn sasniegto pirmo čempiona titulu. Agrim Bredikam šī ir debijas sezona autokrosā, kas pārliecinoši vainagojusies ar panākumiem.

2000 Super klasē sacensību sākums gan nesolīja Miščenko kārtējo uzvaru. Kvalifikācijās dominēja Juris Spīķis (Rīga), bet Jāņa sniegums bija piezemēts motora iespējamo problēmu dēļ. Abu cīņas papildināja Ritvars Zobens (Laubere, SK Ogre), kurš regulāri brauca vadošajā trijniekā. Taču Jāņa konkurenti bija spiesti atkāpties: Spīķa mašīnas defekts trešās kvalifikācijas pēdējā aplī liedza Jurim pat iziet uz starta finālā, bet Zobens, centīgi sekojis Miščenko līdz pat fināla vidum, izstājās ar savas mašīnas defektu. Rezultātā Miščenko ceturtā uzvara četros posmos un priekšlaicīgi nodrošināts čempiona tituls. Otro vietu – augstāko pozīciju LČ karjerā – sasniedza Normunds Krūze (Ventspils), bet trešajā vietā, pirmo reizi kāpjot uz LČ goda pjedestāla, Ilmārs Jurāns (Krāslava).

Kopvērtējumā aiz Miščenko būs smaga cīņa par medaļām, jo otro vietu no sestās šķir tikai deviņi punkti (par uzvaru posmā var sasniegt 15). Medaļu dalītāji būs Zobens, Ainārs Kenigsbergs (Saldus), Jurāns, Krūze un Gints Astrauskis (Gramzda, Autocross.lv Autokrosa komanda), kura dalība pēdējā posmā Mūsas trasē ir zem jautājuma zīmes, jo svētdien Smiltenē piedzīvota smaga avārija ar vairākiem kūleņiem. Sportists necieta, bet automašīna bojāta pamatīgi.

Open klase Foto: Publicitātes foto

Open klasē jau pirms starta Agra Bredika galvenais sāncensis Ints Jeršovs (Rīga, Autocross.lv Autokrosa komanda) atzina, ka līderi noķert var tikai Bredika neveiksmes gadījumā, tāpēc koncentrējās uz konkrēto sacīksti, kā arī cīņu ar Jāni Kozlovski (Ogre, SK Ogre) par otro vietu kopvērtējumā. Brediks pierādīja pārākumu – pārliecinoša uzvara un sasniegts čempiona tituls.

Jeršovs pārliecinoši guva otro vietu, bet Kozlovskis izrāva trešo pozīciju, pēdējos apļos apdzenot mašīnas dzesēšanas problēmas piedzīvojušo Lauri Unāmu. Starp Jeršovu un Kozlovski kopvērtējumā ir tikai viens punkts, Jāņa labā.

Citās klasēs Latvijas autokrosa čempionus noskaidros pēdējā posmā pēc divām nedēļām Bauskā, Mūsas trasē. Sacīkste notiks 7. un 8. septembrī.

1600 klasē platu soli pretī titulam sasniedza Andis Kļava. Viņš dominēja visas dienas garumā, lai gan visos kvalifikācijas braucienos viņam bija sīvi jāspēkojas ar Andi Vanteru (Valmiera, SK Autocross.lv II). Abi pirms šī posma bija dalītā klases līderpozīcijā. Iespējams, čempiontitula likteni izšķīra Vantera mašīnas defekts pēdējā kvalifikācijā, kā rezultātā Andim neizdevās iziet uz starta finālā. Kļava guva pārliecinošu uzvaru un nostabilizējies kopvērtējuma vadībā. Otro vietu guva Andis Skolmeistars (Pope), kam šis ir sezonas augstākais rezultāts. Trešais – Oskars Troika (Embūte, SK Vecpils), kurš līdz ar šo panākumu izvirzījies kopvērtējuma otrajā vietā un ir galvenais Kļavas konkurents cīņā par čempiontitulu.

B600 bagiju klase Foto: Publicitātes foto

B600 bagiju klasē uzvaru Smiltenē guva kopvērtējuma līderis Kaspars Bumbiers, kurš šādā veidā strauji pietuvojies čempiontitulam. Tiesa, Kaspara diena sākās katastrofāli – jau treniņos piedzīvots motora defekts. Notika neticamais – ar tehniku izlīdzēja iepriekšējo divu gadu šīs klases čempions Jānis Baumanis, pats atsakoties no dalības šajā posmā. Jānis šogad aizvada atsevišķas sacīkstes Latvijas čempionātā, līdz ar to viņš nepretendē uz kārtējo čempiontitulu.

Bumbiers uzvarēja, bet aiz viņa pozīcijas guva sezonas vicelīderis Valters Zīverts (Priekule, SK Vecpils). Šis rezultāts ir pēdējais salmiņš, kas saglabā vismaz teorētiskas izredzes uz titulu. Trešo vietu sīvā cīņā guva igaunis Keivo Koivs, kurš vēl pēdējos metros devās uzbrukumā Zīverta pozīcijai.

Ja klasē pirmo divu vietu īpašnieki ir gandrīz zināmi, tad cīņa par bronzu būs aizraujoša: Beate Klipa (Lielvārde), Aigars Liškovskis (Baloži, SK Ogre II), Dāvis Aupe (Ogre), Dmitrijs Kabanovs (Salaspils), Koivs un arī Baumanis ir nieka astoņu punktu robežās.

VAZ Klasika klasē ceturtajā posmā fiksēts jau ceturtais uzvarētājs. Pārsteidzošu un pārliecinošu uzvaru sasniedza krosa veterāns Kaspars Salnājs (Valmiera), kurš nopietnajā konkurencē uzvarēja visās kvalifikācijās un arī finālā. Aiz viņa notika smagas cīņas, bet otro vietu guva Kristaps Maševskis (Rite), trešo – Imants Kolomenskis (Ogre, SK Salaca). Lai arī Imantam šī sezona ir sarežģīta, viņš ir kopvērtējuma līderis pirms pēdējā posma. Sacīkstēs šogad uzvaras guvuši lietuvietis Daiņus Pilipavičs, Kolomensis, Maševskis un šoreiz Salnājs. Kolomenskim ir 45 punkti kopvērtējumā, bet viņa galvenie konkurenti ir uzreiz trīs – Maševskis, Edijs Zimza (Valmiera) un Arnis Odiņš (Naukšēni, SK Autocross.lv II), kuriem visiem ir pa 36 punktiem.

Baltijas kausa D12 klasē uzvaru posmā guva smiltenietis Andris Jurciņš, aiz sevi atstājot igauni Olari Sārnītu un cēsinieku Bruno Leimani.

Latvijas Bērnu čempionātā Beta bagijiem sīvā cīņā uzvaru guva Everts Henilāns (Upesciems), kurš aiz sevis atstāja Krišu Miķeli Aploku (Jūrmala) un Ričardu Špaku (Liepāja), kurš vēl fināla priekšpēdējā līkumā bija līderis, bet vēlāk bija spiests piekāpties Evertam pēc aizraujošas kontaktcīņas.

Gaidāmais izšķirošais posms Mūsas trasē būs ne tikai Latvijas čempionāta, bet arī Baltijas kausa posms, kas nozīmē, ka nacionālo titulu dalīšanā iejauksies arī klašu viesi no citām valstīm. Jau šobrīd Mūsas nedēļas nogalei pieteikušies vairāk nekā 110 dalībnieki.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti