Reinis Nitišs cīnās par titulu

 
Jānis Grīnhofs | 13.septembris 2013 1:00

Šajā nedēļas nogalē Austrijā, Greinbahas trasē tiks aizvadīts priekšpēdējais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms. Sacensības Austrijā būs izšķirošas jēkabpilietim Reinim Nitišam, kurš ir galvenais pretendents cīņā par uzvaru Super 1600 klasē čempionāta kopvērtējumā.

Reinis Nitišs Foto: Jānis Grīnhofs

Eiropas čempionāta atlikuši vēl divi posmi Austrijā un Vācijā, tāpēc visi maksimāl centīsies sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu, lai uzlabotu savas pozicījas čempionāta kopvērtējumā. Reinis Nitišs lieliski aizvadīja iepriekšējo posmu Francijā, uzvarot visos braucienos un uzrādot labākos apļa laikus, pārspēdams ātros mājiniekus, francūžus. Interesanti piebilst, ka pārējiem čempionāta pastāvigajiem braucējiem nebija īstu pretargumentu ātrajiem frančiem, kuri izcīnija atlikušās vietas uz pjedestāla.

Ar uzvaru Francijā Reinis ieguva lielāku pārliecibu, ticību pats sev. Tas viņam noderēs izšķirošajos braucienos Austrijā un Vācijā, kad konkurenti iespējams mēģinās izdarīt spiedienu un presingos.Pirms pēdejiem diviem posmiem jēkabpilietis sakrājis 174 punktus, tuvākais sekotājs, komandas biedrs Iļdars Rahmatuļins 148p., tālāk seko zviedrs Eriks Farens ar 146 un sens Reiņa konkurents, dānis Ulriks Linnemans ar 133p. Reiņa Nitiša pārsvars ir diezgan jūtams(26p.), taču neveiksme kādā no braucieniem var ietekmēt situāciju kopvērtējumā. Reinim būs jāaizvada psiholoģiski smagi braucieni. Sacnesībās Austrijā nebūs tāda vietējo braucēju invāzija kā Francijā. Startam Greinbahā pieteikušies 14 dalībnieki, Francijā bija 32. Taču visi galvenie pretendenti būs uz starta.

Reinis pats atzīst, ka pagaidām nekādu uztraukumu neizjūtot. Konkurenti pazīstāmi pašam par sevi un spēkratu ir pilnīga pārliecība par gatavību cīņai.trase esot vienkārša, tāpēc nevienam lielas priekšrocības īpaši nebūs. Lai arī ir paliels punktu pārsvars, ātrums netiks samazināts. Cīņa notiks par uzvaru. Prakse rāda, ka apzināta prātiga braukšana parasti beidzas ar ķibelēm. Tāpēc tika izlemts braukt ierastajā režīmā. Komandai esot klusa vēlme cīņu par titulu noslēgt jau Austrijā, tā Reinis Nitišs. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti