Folkreisa Ziemas kausa kopvērtējumā triumfē Rihards Dainis

 
LAF | 4.marts 2014 11:40

Tā kā laika apstākļu dēļ LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņā tika atcelti pēdējie divi posmi Smiltenē un Valmierā, noskaidrots, ka notikušo sacensību kopvērtējumā uzvaru izcīnījis Rihards Dainis (Cēsis, Ledus Lauzēji). Par labāko Junioru kausā kļuvis Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), bet komandu vērtējumā uzvara Štīm Rally Team (Ermīns Vācietis, Dāvis Tobiass, Agris Bahmanis). Paralēli notiekošais LAF Krosa komisijas autokrosa kauss turpināsies vasarā.

Foto: Publicitātes foto

Neizdevusies ziema ievērojami traucēja aizvadīt pilnvērtīgu LAF Folkreisa Ziemas kausu – no sešiem paredzētajiem posmiem tika aizvadīti tikai trīs. Taču tas nemazina Riharda Daiņa panākuma vērtību, sevišķi, zinot apstākļus, kādos sasniegti spilgtie rezultāti. Sacīkstēs Upesciemā, Vecpilī un Bauskā gūta viena uzvara un divas otrās vietas, kas aptuveni 30 dalībnieku konkurencē ir ātruma un stabilitātes apliecinājums. Turklāt jāņem vērā, ka Rihards bija spiests katrā no sacīkstēm startēt ar citu automašīnu, jo pēc katra posma viņa auto tika iegādāts, atbilstoši folkreisa noteikumiem. Upesciemā Rihards Dainis zaudēja Honda Civic, Vecpilī nācās pārdot rezerves auto VW Golf II, pat pēc Mūsas posma bija jāzaudē VW Golf II, kurš uz šo sacīksti tika īrēts no kolēģa Mārtiņa Starka. Protot sasniegt labus rezultātus ar dažādu tehniku, tika apliecināta īpaša meistarība.

Atceltie ziemas posmi izjauca lielisku cīņu par pārējām godalgām. Pēc Bauskas sacīkstes otro vietu no sestās šķīra tikai četri punkti, kas nozīmē, ka Vidzemes posmi būtu lieliski noderējuši. Tomēr šajā situācijā godalgas nopelnīja Renārs Ēķis, gūstot otro vietu, bet trešajā pozīcijā Jānis Kļava (Ogre, Kavita V). Vienāds punktu skaits ar Jāni arī Matīsam Šadrim, taču papildnosacījumi strauji progresējošo kurzemnieku atstāja ceturtajā vietā.

Komandu vērtējumā Štīm Rally Team guva pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot Autocross.lv Folkreisa komandu (Renārs Ēķis, Kristaps Lapsa, Viesturs Saukāns) un Kavita V vienību (Jānis Kļava, Ivo Gabrāns, Guntars Gabrāns). Junioru kausā Ēķis guva pārliecinošu uzvaru, bet lieliski cīņās iesaistījās Dāvis Tobiass (Ķeipene) un debitants Roberts Bāriņš (Jelgava, Novators).

Folkreisa dalībniekiem nākamie plāni vasaras sezonā – 3. maijā Ludzā startēs LAF Folkreisa Vasaras kausa sezona. Tad turpināsies arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņai, kura ilgst visa gada garumā. Pēc pirmajiem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijās folkreisa absolventi Sandis Džeriņš (Vecpils), Mārtiņš Starks (Rīga) un Edijs Ošs (Rīga).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti