Nitišs un citi Latvijas rallijkrosa braucēji uzsāk starptautisko sezonu

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 30.aprīlis 2014 12:30

Latvijas rallijkrosa braucēji nedēļas nogalē uzsāks cīņu dažādos starptautiskā rallijkrosa seriālos. Eiropas čempions Reinis Nitišs Portugālē aizvadīs debijas sacīksti FIA pasaules rallijkrosa čempionāta SuperCar klasē. Turpat Portugālē Eiropas rallijkrosa čempionātā Super 1600 klasē debitēs Jānis Baumanis. Savukārt Francijā Mārtiņš Porietis cīnīsies Rallycross Challenge Europe seriāla pirmajā posmā.

Nitišs debitē pasaulē

2013. gada Eiropas Super 1600 klases čempions Reinis Nitišs nedēļas nogalē Portugālē aizvadīs debijas sacīksti SuperCar klasē, pasaules rallijkrosa čempionāta ieskaitē. Jēkabpilietis šo sezonu uzsāks vienā no profesionālākajām pasaules rallijkrosa komandām OlsbergsMSE/Ford. Lai gan komandas vadība nav uzstādījusi sportiskos mērķus, liekot koncentrēt uzmanību uz debitanta mācību procesu, Reiņa ambīcijas neaprobežojas tikai ar piedalīšanos, viņš vēlas tuvākajos posmos sasniegt vismaz pusfinālu (top-12).

SuperCar klase šogad pirmo reizi nonākusi FIA pasaules čempionāta statusā. Seriālam piesaistītas spilgtas zvaigznes, piemēram, jau pērn pilnu Eiropas čempionāta sezonu aizvadījušais Peters Solbergs un 1997. gada F-1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs.

Foto: Publicitātes foto

Baumanis Nitiša pēdās

Pasaules rallijkrosa čempionāta posmi, kuri notiek Eiropā, veido FIA Eiropas rallijkrosa čempionātu Super 1600 klasei. Šogad šajā kategorijā, kurā pērn sensacionāli uzvarēja Reinis Nitišs, debitēs vēl viens Latvijas pārstāvis Jānis Baumanis. Divkārtējais Latvijas autokrosa čempions startēs Reiņa Nitiša pērnajā komandā Set Promotion, sēžot pie stūres jaunākās paaudzes Renault Twingo automašīnai.

Jānim iespēja startēt Eiropas vadošajā Super 1600 klases komandā radās pēkšņi, tomēr izaicinājums ir pieņemts un Baumanis, aizvadījis izmēģinājumus Francijā, nedēļas nogalē debitēs Eiropas čempionātā.

„Izmēģinājumos pie jaunā auto pieradu ātri. Braucot ar šo mašīnu ir pilnīgi citas sajūtas nekā ar pērn izmantoto Peugeot 206. Vadāmība, stabilitāte, paātrinājums un bremzēšana ir nesalīdzināma! Jau pirmajās minūtēs atradu kopīgu valodu ar komandas vadību -- gan treneriem, gan ar inženieriem par mašīnas regulējumiem, gan ar mehāniķiem par tehnisko izpildījumu. Komanda strādā profesionāli un operatīvi, prieks sastrādāties!”

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd Baumanim ir līgums ar Set Promotion komandu par dalību pirmajos divos EČ posmos Portugālē un Lielbritānijā, kā arī panākta vienošanās par iespēju šīs komandas sastāvā aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu.

Portugālē un Lielbritānijā Baumanim uzdevums būs mācīties un apgūt tehniku, uztvert inženieru informāciju un to prast izmantot. Pēc ievērojamās pieredzes un panākumiem autosportā Jānis tieši rallijkrosā aizvadījis tikai deviņas sacensības, kas nav daudz. Pilotam atbildība ir ļoti liela, to saprot arī somu komandas vadītāji, kuri vēlas Jāni iepazīt tuvāk, abām pusēm ir jāsaprot, kā izmantot potenciālu. Super 1600 klasē Portugālē uz starta stāsies 18 dalībnieki, uzdevums Baumanim - gūt pieredzi šādā konkurencē un pirmajās sacensībās iekļūt top-10.

Jāņa tēvs un menedžeris Andris Baumanis uzsver Latvijas rallijkrosa speciālistu ieguldījumu jaunajā projektā:

„Vispirms jāsaka paldies Aigaram Nitišam un Uģim Traubergam, ar kuru palīdzību nonācām līdz šādai iespējai. Pāris dienas pirms testiem Francijā mēs ar Jāni bijām Čehijā, kur tika veiktas pārrunas par dalību EČ zem citas komandas karoga. Taču Aigars ieteica runāt ar Reiņa Nitiša pagājušā gada komandu, bet nākamās diennakts laikā Uģis Traubergs sarūpēja iespēju realizēt šo sapni. Paldies viņiem par entuziasmu un palīdzību!”

Foto: Publicitātes foto

Porietis uz Eiropas Rallycross Challenge

Sezonu ar starptautiskām sacensībām uzsāks arī Mārtiņš Porietis, startējot Francijā Rallycross Challenge Europe seriāla pirmajā posmā. Šis seriāls ir kā starpposms starp Eiropas čempionātu un nacionālajām un reģionālajām sacensību sērijām. Porietis trasē vedīs Super 1600 klases Peugeot 207 automašīnu. Mārtiņa uzdevums būs sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu 15 klases dalībnieku konkurencē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti