Nitišs pasaules rallijkrosa čempionātā debitē ar lielisku sniegumu

 

Foto: omse.se

RA Events | 4.maijs 2014 14:30

FIA Eiropas rallijkrosa čempions Super1600 klasē Reinis Nitišs šodien ar lielisku sniegumu debitējis 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā Portugālē. Nitišs, kurš šogad startē SuperCar klasē, pirmajā priekšbraucienā uzrādīja devīto, bet otrajā - otro labāko laiku, kas kopvērtējumā deva 80 punktus, ļaujot ierindoties ceturtajā pozīcijā.

Diena sākās ar divu stundu gariem brīvajiem treniņbraucieniem, kuru laikā Reinis Nitišs veica 14 apļus. Komandas Olsbergs MSE pilots Nitišs treniņsesijas izskaņā uzrādīja trešo ātrāko apļa laiku, piekāpjoties vien pagājušā gada Eiropas rallijkrosa čempionam SuperCar klasē Timuram Timerzjanovam (Timur Timerzyanov) un WRC čempionam Peteram Solbergam (Peter Solberg). “No sākuma trase bija smilšaina un daudz slīdēja, braukšanu pa to varu noraksturot, kā visnotaļ “jautru”,” iesāk Reinis Nitišs. “SuperCar automašīna ir daudz jaudīgāka par Super1600 un tai nedaudz atšķiras trajektorijas, tāpēc ar komandu analizējām telemetrijas datus un pētījām katru līkumu, lai pēc iespējas vairāk uzlabotu sniegumu trasē.”

Pasaules RX čempionāta Portugāles posma pirmās dienas turpinājumā tika dots starts pirmajiem diviem (no kopumā četriem) priekšbraucieniem. Pirmajā no tiem Reinis Nitišs startēja no piektās pozīcijas, brauciena laikā spējot pakāpties par vienu pozīciju augstāk, tomēr, lai vēl vairāk uzlabotu rezultātu, 4 apļi bija par maz - braucienā izcīnīta ceturtā vieta, kas kopvērtējumā deva devīto vietu starp visiem braucējiem.

Foto: Viesturs Kundziņš

Otrajā priekšbraucienā Reinis startēja no ceturtās vietas un jau pirmā apļa laikā spēja apsteigt visus savus konkurentus. Šajā braucienā Reinis parādīja ļoti stabilu sniegumu un finišēja pārliecinošā pirmajā vietā, kas bija otrais ātrākais rezultāts starp visiem dalībniekiem.

Pēc pirmajiem diviem priekšbraucieniem devītā un otrā vieta kopsummā Reinim deva 80 punktus, kas viņu ierindoja ceturtajā vietā. Par 20 punktiem vairāk ir sacensību līderim Timerzjanovam, par vienu punktu vairāk ir komandas biedram Andreasam Bakerudam (Andreas Bakkerud). Tikmēr 2013. gada Global Rallycross Championship (nozīmīgākās rallijkrosa sacensības ASV) čempionam Tomasam Heikinenam (Toomas Heikkinen) ir tik pat punkti cik Reinim - 80.
“Pirmais priekšbrauciens izvērtās ne visai labs, jo mašīnai bija mazas tehniskas problēmas, un es nevarēju parādīt savu labāko sniegumu,” par pirmo sacensību dienu izsakās Reinis Nitišs. “Tomēr starplaikā starp abiem priekšbraucieniem izdevās visas problēmas novērst, un mašīna darbojās perfekti. Tas ļāva man darīt savu darbu, strādāt uz labu rezultātu, kas arī izdevās.”

Foto: Viesturs Kundziņš

Pirmās sacensību dienas izskaņā abi Olsbergs MSE piloti ierindojušies SuperCar klases kopvērtējuma vadošajās pozīcijās. “Viss nav perfekti, tomēr šis ir ļoti labs sākums. Šodien vēl daudz kas darāms, lai sagatavotos rītdienas izšķirošajiem startiem, tomēr ar šobrīd sasniegto esmu ļoti apmierināts,” Olsbergs MSE komandas vadītājs Jusis Pinomaks (Jussi Pinomaki).

Sacensības turpināsies rīt, kad braucējiem būs jāveic vēl divi priekšbraucieni, pēc kuriem ātrākie 12 startēs finālbraucienos. “Šobrīd koncentrējos rītdienai, kad arī tiks izšķirts rezultāts, kādu būšu sasniedzis Portugālē. Darīšu visu, lai izdotos labs starts, kā arī centīšos brauktu “tīri” un izvairīties no kļūdām,” savus rītdienas uzdevumus atklāj Nitišs.

Pasaules RX pirmā posma Portugālē norises kārtība:
Svētdiena, 4.maijs
11:00 Iesildīšanās braucieni
12:30 Visu klašu 3. un 4. priekšbrauciens
16:00 Visu klašu pusfinālbraucieni un finālbraucieni
18:00 Apbalvošanas ceremonija

Foto: Viesturs Kundziņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti