Tuvojās FIA Eiropas autokrosa čempionāta posms Latvijā 1

 

TouringAX klase Foto: Publicitātes foto

LAF | 9.maijs 2014 8:15

Pēc divām nedēļām – 24. un 25. maijā – Latvijā tiks aizvadīts FIA Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Sporta kompleksā Mūsa, pie Bauskas, uz starta stāsies vairāk nekā 100 dalībnieku. Īpašs notikums – salonautomobiļu TouringAX klasē startam gatavojas uzreiz trīs Latvijas braucēji, bet kopumā latvieši EČ klasēs būs nepilns desmits.

Lai gan pēdējos gados salonautomašīnu TouringAX klasē Latvijas dalībnieku skaits samazinājās līdz minimumam, 2014. gada Eiropas čempionāta Latvijas posma pieteikumos atrodami trīs mūsu sportisti: veterāns Aldis Zēbergs, pērnā gada Latvijas un Baltijas čempions Agris Brediks, kā arī topošais EČ debitants Lauris Unāms. Viņu starts šobrīd paredzēts 21 dalībnieka konkurencē.

Pēdējos gados tradicionāli daudz Latvijas pārstāvju bagiju klasēs. SuperBuggy klasē startam gatavojas Ervins Grencis, sagaidāms, ka klasē cīņu turpinās arī Juris Kuļikovskis, kurš gan pagaidām dalībnieku sarakstā nav atrodams. Buggy 1600 klasē cīņai gatavojas Māris Līcis un Jānis Ščerbickis, savukārt vēl gaidāms arī Andra Kuļikovska pieteikums. Ļoti iespējams, pirmo reizi Eiropas autokrosa vēsturē latvietis startēs arī JuniorBuggy ieskaitē – debijai gatavojas Justs Grencis, SuperBuggy braucēja Ervina 12 gadus vecais dēls.

SuperBuggy klase Foto: Publicitātes foto

Kopumā sacīkstei gatavojas vairāk nekā 100 dalībnieku. Lai gan sportistu skaits var augt, jo pieteikšanās joprojām turpinās, TouringAX klasē pieteikts 21 dalībnieks, SuperBuggy un Buggy 1600 -- katrā pa 25, JuniorBuggy – 11. Šogad satelītklases statusā būs Nacionālā salonautomašīnu klase, kurā startēs Latvijas un Lietuvas čempionātu 1600 un 2000 Super braucēji. Šajā klasē organizatori plāno pieņemt ne vairāk par 20 pieteikumiem, lai gan gribētāju, šķiet, būs vairāk.

Pašlaik sarežģīti spriest par Latvijas sportistu izredzēm uz augstām vietām Eiropas ieskaitē. FIA Eiropas čempionāts startēs nākamnedēļ ar pirmo posmu Vācijā. Tā būs pirmā šā gada sacīkste, kas uzrādīs Eiropas čempionāta jaunākos spēku samērus.

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 10.maijs 2014 9:47
0 0 Atbildēt

God. Redaktor, "tuvojas", nevis pagātnes formā "tuvojās",

palabo ,lūdzu, virsrakstu.

Ar cieņu,

Juris Knāķis, Bauskas posma Tehniskās komisijas vadītājs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti