Nitišs šodien dodas uz rallijkrosa čempionāta otro posmu Lielbritānijā 3

 

Foto: rallycrossrx.com

RA Events | 23.maijs 2014 10:30

Reinis Nitišs šodien dosies uz Lielbritānijas pilsētu Lidenhilu (Lydden Hill), lai piedalītos Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) otrajā posmā. Nitišs, kurš savās debijas sacīkstēs prestižajā Supercar klasē izcīnīja trešo vietu, čempionāta kopvērtējumā šobrīd ierindojas otrajā vietā, atpaliekot piecus punktus no līdera Petera Solberga (Petter Solberg).

Atgādināsim, ka Reinis Nitišs 2013. gadā izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu priekšpiedziņu automašīnu Super1600 klasē un šogad plāno piedalīties visos Pasaules RX posmos pilnpiedziņas automašīnu Supercar klasē. Reinis Nitišs Supercar klasē debitēja maija sākumā Pasaules RX pirmajā posmā Portugālē, kurā finišēja trešajā vietā un izcīnīja līdz šim nozīmīgāko panākumu, kādu autosportists no Latvijas guvis kāda pasaules čempionāta augstākajā klasē.

Pasaules RX turpināsies Lidenhilā, Lielbritānijā, kur 1170 metrus garajā trasē (60% asfalts, 40% grunts) norisināsies otrais posms. Reinim šī būs atgriešanās Lidenhilas trasē, jo 2013. gadā šeit norisinājās FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmais posms, kurā autosportists izcīnīja 6. vietu. “Šī trase manam braukšanas stilam ir parocīgāka par Montalegre apli Portugālē. Šeit būs mazāk sānslīžu, jo Lidenhilas trase ir ātra, ar taisnēm, ļoti noderīga būs kartingu sacensībās gūtā pieredze,” Lidenhilas trasi raksturo Reinis.

Foto: qnigan.com

“Pasaules RX turpina uzņemt apgriezienus, par ko liecina arī plašais un spēcīgais dalībnieku sastāvs. Ja Portugālē Supercar klasē piedalījās 19 piloti, tad Lielbritānijā uz starta plāno iziet jau divreiz vairāk – 38 dalībnieki. Būs gan 2013. gada Supercar vicečempions Davī Žannē (Davy Jeanny), gan vairāku X-Games medaļu ieguvējs Taners Fausts (Tanner Foust). Čempionāta punktus gribēs izcīnīt visi,”par gaidāmajām cīņāmizsakās Reinis. “Ļoti ceru, ka trasē izdosies pacīnīties ar Faustu, jo tieši viņš man ilgu laiku bijis kā paraugs. Esmu daudz sekojis viņa gaitām, vērojis, kā viņš piedalās sacensībās un centies mācīties no viņa pēc iespējas vairāk.”

Foto: qnigan.com

Reiņa Nitiša komanda Olsbergs MSE Pasaules RX posmam Lielbritānijā pieteikusi trīs automašīnas. Bez Reiņa, pie stūres sēdīsies arī viņa komandas biedrs Andreas Bakeruds (Andreas Bakkerud) un viens no komandas treneriem Endrjū Džordans (Andrew Jordan), kurš ir 2013. gada Lielbritānijas salonauto (BTCC) čempions. “Mehāniķiem būs vairāk darba, tomēr komanda strādā ļoti profesionāli, un es nešaubos, ka viņi veiksmīgi ar visu tiks galā,” tā Reinis. “No otras puses, Endrjū starts mums, braucējiem, dos iespēju izmantot vēl vienu mašīnu, lai analizētu datus un gūtu priekšstatu par ideālo braukšanas stilu. Sapulcēs piedalīsies vēl viens pieredzējis braucējs, un tas palīdzēs gūt maksimāli labu rezultātu.”

Vaicāts, vai goda pjedestāls Portugālē ir mainījis komandas mērķus un uzdevumus, Reinis atzīst, ka šobrīd var novērtēt ziemā padarīto un komandu spēku samērus. “Pirmais posms Portugālē parādīja, ka neesam paši lēnākie, un komandas mērķus tas nav mainījis. Cīnīsimies par augstāko iespējamo rezultātu, tomēr mans galvenais uzdevums paliek nemainīgs – gūt pieredzi, mācīties un nostiprināties starp 12 ātrākajiem rallijkrosa dalībniekiem. Tad, kad tas būs izdarīts, varēsim spert nākamo soli uz priekšu,” turpina Nitišs. “Izcīnīju trešo vietu Portugālē, tomēr Lielbritānijā uzvaru no manis negaida. Tas ir labi, jo noņem papildus atbildības slogu un startiem varu sagatavoties daudz mierīgākā gaisotnē,” pirms došanās uz Lielbritāniju atklāj Reinis Nitišs.

Lielbritānijā notiekošā Pasaules RX otrā posma Supercar un Super1600 grafiks:

Sestdiena, 24. maijs:

11:00 Brīvie treniņbraucieni

13:15 Supercar 1. un 2. priekšbrauciens

Super1600 1., 2. un 3. priekšbrauciens

Svētdiena, 25. maijs:

12:30 Iesildīšanās braucieni

13:30 Supercar 3. un 4. priekšbrauciens

Super1600 pusfinālbraucieni

18:00 SuperCar klases pusfinālbraucieni un finālbraucieni

Super1600 finālbraucieni

 
Visi komentāri
 
x_rays 24.maijs 2014 18:15
0 0 Atbildēt

Pēc pirmās dienas Reinis 9. vietā.

LMT 24.maijs 2014 18:29
0 1 Atbildēt

Pārslavēts!

Crankshaft 26.maijs 2014 13:57
0 0 Atbildēt

LMT

Pārslavēts!

====================

17 gados Eiropas čempions un ... pārslavēts? Mja, te dažiem smadzenes pārkarsušas :-))) Ko tu, atkritum, biji izdarījis 17 gadu vecumā, protams, ja tev jau ir 17? Turklāt puisim ir ne tikai EČ tituls, bet viņš arī teicami mācās :-) Diez vai tu to spētu, vai kāds no taviem radiniekiem :-) Trulītis tu esi un totāls nejēga!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti