Nitišs izcīna uzvaru pasaules rallijkrosa čempionāta posmā

 

Foto: rallycrossrx.com

Nozare.lv | 15.jūnijs 2014 22:59

Latvijas rallijkrosa talants Reinis Nitišs svētdien izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta prestižākās klases "SuperCar" trešajā posmā, kas norisinājās Norvēģijā.

Līdz ar to Nitišs izcīnījis savu pirmo uzvaru šajā čempionātā.

Nitišs pēc četriem kvalifikācijas braucieniem summā ieņēma otro vietu, iekļūstot pusfinālā. Tajā latvietis brauca gana pārliecinoši, visu laiku atrodoties pirmajā vietā un aiz sevis turot arī pazīstamo amerikāni Kenu Bloku. Tiesa, pirms tam sacensību norises vietā lija, tāpēc trase bija slidena, un Nitišs pusfinālā pāris reizes saslīdēja, taču tas viņam tik un tā netraucēja izcīnīt pirmo vietu un iekļūt finālā.

Arī finālbraucienā Nitišs startēja ļoti sekmīgi, jau ar distances pirmajiem metriem būdams vadībā. Līdz finišam viņu vairs neapdzina neviens konkurents, un latvietis izcīnīja pirmo uzvaru šosezon.

Finālā Nitišs aiz sevis atstāja tādus slavenus braucējus kā norvēģi Peteru Sūlbergu un Bloku.

"Tas ir neticami. Man trūkst vārdu," Nitiša teikto citē viņa pārstāvis Jānis Unbedahts. "Šis ir mans trešais "SuperCar" starts karjerā un esmu izcīnījis uzvaru. Visas nedēļas nogales laikā man izdevās tikai viens perfekts brauciens, un tas bija tieši tagad - finālā. Liels paldies visiem faniem un atbalstītājiem, gan Latvijā, gan šeit trasē. Katru reizi, kad trases malā redzēju Latvijas karogu, zināju, ka nevaru padoties un man ir jācīnās līdz galam."

Pateicoties panākumam, Nitišs kļuvis par līderi pasaules čempionāta kopvērtējumā - pēc trim posmiem viņa rēķinā ir 72 punkti, bet tuvākais sekotājs ir tieši Sūlbergs, kuram par trim punktiem mazāk.

Tikmēr Eiropas rallijkrosa čempionāta "Super 1600" klasē uzvaru svētdien izcīnīja Jānis Baumanis. Tādejādi abi latvieši sagādāja Latvijai pirmo uzvaru Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules čempionāta sacensībās.
Latviešu autosportists visu posma laiku demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, kas viņam ļāva būt pirmajam pēc četrām kvalifikācijas kārtām.

Pēc tam Baumanis jau ar pusfināla pirmajiem metriem izvirzījās vadībā un pirmo pozīciju nosargāja līdz pat noslēgumam, pārliecinoši kvalificējoties finālam. Arī finālā latvietis atstāja visus konkurentus sev aiz muguras, izcīnot pirmo uzvaru sezonā.

Čempionāta kopvērtējumā Baumanis iekrājis 47 punktus, kas viņam šobrīd ļauj ieņemt piekto vietu.
"Super 1600" klasei Eiropas čempionātā būs deviņi posmi - tās pašas sacīkstes, kas Nitišam pasaules čempionātā, izņemot Argentīnas, Turcijas un Kanādas posmus.

Baumanis šosezon "Super 1600" klasē plāno aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu. Latvietis šajās sacensībās startē "Set Promotion" komandas sastāvā pie jaunākā "Renault Twingo" modeļa stūres.

Nākamais posms šajos abos seriālos norisināsies jūnija izskaņā Somijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 8

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti