Reinis Nitišs un Pasaules RX debitēs Beļģijā

 

Foto: QNIGAN.COM

RA Events | 11.jūlijs 2014 10:00

Šodien, 11. jūlijā, Reinis Nitišs dosies uz Beļģiju, kur nedēļas nogalē norisināsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) sestais posms. Žila Tašenī (Jules Tacheny) vārdā nosauktā trase šogad pirmo reizi uzņems rallijkrosa sacensības, tādējādi visiem dalībniekiem, neatkarīgi no viņu iepriekšējās pieredzes, sagādājot līdzvērtīgu debitantu statusu.

Savās piektajās Pasaules RX sacensībās Zviedrijā pagājušās nedēļas nogalē 18 gadus jaunais jēkabpilietis Reinis Nitišs turpināja pārsteigt rallijkrosa pasauli, kvalificējoties finālbraucienam un izcīnot ceturto vietu. Līdz šim veiktajos piecos posmos Nitišs iekrājis 112 punktus un uz Beļģiju dodas kā Pasaules RX kopvērtējuma līderis. Par 9 punktiem mazāk jeb 103 punkti ir 2003. gada pasaules rallija čempionam Peteram Solbergam (Petter Solberg). Trešajā pozīcijā šobrīd atrodas Nitiša komandas biedrs Andreas Bakeruds (Andreas Bakkerud), kuram - 99 punkti.

Pasaules RX sestais posms norisināsies Beļģijā, Mitē (Mettet), 87 km attālumā no valsts galvaspilsētas Briseles. 1030 metrus garajā (69% - asfalts, 31% - grunts), Žila Tašenī vārdā nosauktajā rallijkrosa trasē norisināsies trīs nedēļu ilgā rallijkrosa sacensību maratona pēdējais posms; pirms nākamā starta Kanādā paredzētas divas brīvas nedēļas nogales.

Foto: QNIGAN.COM

“Beļģijas trase ir pilnīgi jauna, un lielākā daļa komandu un braucēju šeit nav ne startējuši, ne veikuši testus. Arī es šajā trasē neesmu bijis un zinu tieši tik daudz, cik ir publiski pieejama informācija medijos un sociālajos tīklos. Cik esmu nopratis, trase ir izveidota autošosejas apļa vidū, līdz ar to tās konfigurācija un līkumi varētu būt netipiski rallijkrosa sacensībām,” iesāk Reinis.

“Joker aplis Beļģijā būs izveidots pie trases pēdējā līkuma, pirms finiša taisnes – tas nozīmē, ka pirmajā aplī pēc starta visiem braucējiem būs maksimāli ilgi jābrauc vienā grupā, paredzu, ka gaidāma nopietna spēkošanās. Otra zīmīgā atšķirība, kuru ievēroju - starta zona izveidota pretēji braukšanas virzienam. Lai gan braucējiem tas īpašus sarežģījumus nevarētu radīt, risinājums kā tāds ir visnotaļ unikāls, un ko tādu es redzu pirmo reizi,” par trasi stāsta Nitišs.

“Teju visiem sportistiem šis būs pirmais starts šajā trasē, un komandām šobrīd vēl nav zināšanu un pieredzes par to, kādi automašīnas regulējumi Beļģijā dos vislabāko rezultātu, tamdēļ sagatavošanās pirms braucieniem tiek plānota ar īpašu rūpību. Mums paredzēta ļoti detalizēta iepazīšanās ar trasi, jo šoreiz informācija par pareizo braukšanas trajektoriju un izdevīgākajiem bremzēšanas punktiem nav pieejama un tā būs jāizveido no jauna,” pirms došanās uz Beļģiju atklāj Nitišs.

Foto: QNIGAN.COM

“Katrs treniņbraucienos veiktais kilometrs šeit būs īpaši svarīgs. Lai gūtu maksimāli daudz informāciju, veicot treniņbraucienus, man un komandas biedram būs pilnīgi atšķirīgi regulējumi. Tas dos vairāk datus, ko analizēt, un, cerams, palīdzēs ātrāk saprast, kādi regulējumi šeit strādā un kādi - rezultātu nenes,” stāsta Reinis Nitišs.

Beļģijā varēs novērtēt, cik augstā līmenī ir komandas sadarbība un cik daudz piloti dalās ar tehnisko informāciju par dažādiem regulējumiem. Tāpat varēs novērtēt arī braucējus – kurš no visiem spēs visātrāk pielāgoties un apgūt jaunos līkumus, lai gūtu visaugstākos rezultātus,” pirms došanās uz Beļģiju izklāsta Nitišs.

Pasaules RX posma norises grafiks:

Piektdiena, 11. jūlijs:

17:00 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze

Sestdiena, 12. jūlijs:

12:00 Brīvie treniņbraucieni

14:30 1. un 2. kvalifikācijas kārta

Svētdiena, 13. jūlijs:

09:00 Iesildīšanās braucieni

10:30 3. un 4. kvalifikācijas kārta

no 15:00 Finālbraucieni

Foto: METTETRX.COM

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti