Reinis Nitišs startēs skatītāju iecienītajā Pasaules RX posmā Francijā

 

Foto: QNIGAN.COM

RA Events | 3.septembris 2014 14:00

Reinis Nitišs šobrīd Francijā gatavojas nedēļas nogalē paredzētajam Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) astotajam posmam, kuru pērn apmeklēja vairāk kā 70 000 skatītāji, padarot šīs par visa čempionāta apmeklētākajām sacensībām.

Reinis Nitišs septiņu posmu laikā iekrājis 133 punktus un uz Pasaules RX astoto posmu Francijā devies kā trešais ātrākais pilnpiedziņas Supercar klases pilots. Čempionāta līderpozīcijā šobrīd atrodas Petter Solberg, kurš ieguvis 155 punktus, bet otrajā vietā ar 135 punktiem ierindojas 2013. gada Global Rallycross Championship uzvarētājs Toomas Heikkinen.

Pasaules RX čempionāta astotais posms norisināsies 1088 metrus garajā Lohéac trasē, kuras seguma sadalījums ir 33% asfalts un 67% - grunts. Atšķirībā no diviem iepriekšējiem posmiem Kanādā un Beļģijā, Francijas rallijkrosa trasē Reinis jau reiz ir startējis – pērn ar Super1600 klases automašīnu jēkabpilietis bija ātrākais starp visiem dalībniekiem.

Foto: QNIGAN.COM

“Francijas trasē esmu startējis pagājušajā gadā, un arī šogad šajā trasē esam veikuši testus. Šī pieredze dos papildu pārliecību, kas noteikti palīdzēs uzrādīt salīdzinoši labākus apļa laikus treniņbraucienos un pirmajās divās kvalifikācijas kārtās. Šī priekšrocība gan nebūs ilga – jau otrajā sacensību dienā visi dalībnieki būs izpētījuši telemetrijas datus un brauks savu iespēju robežās, tādēļ šai pieredzei izšķirošajos braucienos vairs nebūs nekādas nozīmes.

Supercar klasē uz starta stāsies 37 dalībnieki – tajā skaitā arī 16 franču autosportisti, kuri savā mājas posmā, lai iepriecinātu sanākušos skatītāju tūkstošus, cīnīsies ar dubultu atdevi. No vienas puses būs jābrauc apdomīgi, lai bez liekiem pārdzīvojumiem sasniegtu brauciena finišu, no otras puses – ja braukšu lēni un piesardzīgi, tad iekļūt starp 12 ātrākajiem nebūs lielu izredžu. Man būs jāatrod balanss starp ātru, bet vienlaicīgi arī apdomīgu braukšanu.

Var teikt, ka Francijas posma trase ir atbilstoša manam braukšanas stilam – tajā nav riskantu līkumu vai tramplīnu, arī pašiem braucieniem jābūt tīriem – līdzīgi kā braucot ar kartingu. Atliek vien to pierādīt trasē un gūt ne tikai nozīmīgu pieredzi, bet arī izcīnīt vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā,” pirms došanās uz Franciju stāsta Reinis Nitišs.

Foto: QNIGAN.COM

Pasaules RX Francijas posma izšķirošos notikumus ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot kanālā Viasat Sport Baltic. Translācija ierakstā sāksies pirmdien, 8. septembrī, plkst. 0:55. Savukārt sacensību finālbraucienu tiešraide ar komentāriem angļu valodā tiks pārraidīta Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā www.rallycrossrx.com un tā sāksies svētdien, 7. septembrī, plkst. 15:30.

Pasaules RX Francijas posma norises grafiks:

Piektdiena, 5. septembris:

17:00 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze

Sestdiena, 6. septembris:
12:00 Treniņbraucieni
14:30 1. un 2. kvalifikācijas kārta

Svētdiena, 7. septembris:
9:00 Treniņbraucieni
10:15 3. un 4. kvalifikācijas kārta
15:30 Translācijas (tiešraide) sākums www.rallycrossrx.com, angļu valodā
16:00 Finālbraucieni
16:50 Apbalvošana

Foto: fia.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti