Aizkraukles autotrases debijā svarīga cīņa par LAF Folkreisa Vasaras kausu

 

Foto: Publicitātes foto

LAF | 5.septembris 2014 9:00

Sestdien, 6. septembrī pl.10:00 jaunajā Aizkraukles trasē norisināsies LAF Folkreisa Vasaras kausa piektais posms, kā arī Aizkraukles autotrases kausa izcīņa autokrosa mašīnām. Folkreisam šis būs Vasaras kausa priekšpēdējais posms, taču diez vai ļaus priekšlaicīgi uzzināt jauno Vasaras kausa ieguvēju, jo konkurence cīņā par pirmo vietu ir ļoti sīva.

Šobrīd reālākie pretendenti uz uzvaru Folkreisa kopvērtējumā ir dēls un tēvs Ivo un Guntars Gabrāni (Sigulda, Kavita V), starp kuriem Vasaras kausa kopvērtējuma trijniekā atrodas arī Renārs Ēķis (Jelgava, Autocrss.lv Folkreisa komanda). Šīs trijotnes cīņā Aizkraukles posms būs svarīgs. Interesanti būs vērot Ēķa sniegumu, jo Renārs šajā posmā startēs ar VW Golf II automašīnu, lai gan līdzšinējā karjerā izmantojis, pamatā, Opel Astra tehniku. Mašīnas maiņa sezonas svarīgākajā brīdī ir piespiedu risinājums, jo iepriekšējā posmā Vecpilī viņa auto iegādājās topošie sportisti, atbilstoši Folkreisa noteikumiem par auto pirkšanu.

Šī būs pēdējā iespēja iesaistīties cīņā par kopvērtējuma uzvaru tiem sportistiem, kuri šobrīd ir aiz vadošā trijnieka – Jānis Āboliņš un Kaspars Bērzlapa, kuri šosezon pārsteiguši ar strauju progresu un labiem rezultātiem. Taču gan vienam, gan otram jāsasniedz augstākie sasniegumi, lai pēdējā posmā, kas notiks Brenguļos, viņi varētu cīnīties ar Gabrāniem un Ēķi.

Līdzšinējos četros posmos uzvaras guvuši Guntars Gabrāns, Artūrs Bāriņš un divreiz Renārs Ēķis.

Komandu vērtējumā Gabrānu un Jāņa Kļavas pārstāvētā Kavita V vienība izveidojusi ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem, un ļoti iespējams, ka šajā vērtējumā jau Aizkraukles posms sarūpēs sezonas pirmo noskaidroto uzvarētāju. Tuvākajai sekotājai Autocross.lv Folkreisa vienībai (Ēķis, Reinis Pelēnis, Edijs Augulis) ir jāpaveic brīnums, lai atlikušajos posmos noķertu līderkomandu.

Arī Junioru kausā (braucēji vecumā līdz 21 gadam) gaidāms Ivo Gabrāna un Ēķa duelis, taču šajā vērtējumā Ivo pārsvars pār Renāru ir visai drošs.

Aizkraukles sacīkstē uz starta stāsies arī pāris debitantu – tēvs un dēls Andrejs un Viktors Freimaņi. Tieši viņi, atbilstoši folkreisa procedūrai, iepriekšējā posmā iegādājās Ēķa automašīnu par fiksēto samaksu 950 eiro, lai jau dažas nedēļas vēlāk kļūtu par autosporta dalībniekiem – tieši tik vienkārši var kļūt par folkreisa braucēju!

Debitante būs arī pati Aizkraukles autotrase, kurā pirmo reizi norisināsies LAF sacensības. Trase šķiet interesanta, turklāt laika gaitā iespējamas dažādas apļa konfigurācijas, kas ļautu šo trasi izmantot vairākkārt sezonas laikā. Trase atrodas netālu no Aizkraukles esošajā Sērenē (sekot norādēm).

Sacīkstē vēl bez folkreisa cīņā dosies arī autokrosa klases dalībnieki. Iespēju izmēģināt jauno trasi izmantos daudzi apkārtējā reģiona sportisti, tomēr spilgtākā personība trasē būs Latvijas un Baltijas 1600 klases autokrosa čempions Andis Kļava.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti